اختراع ظروف یکبار مصرف جلبکی (زیست تخریب پذیر)

آريا/خانم مليکا ابراهيمي سرخ آبادي، دبير انجمن علمي دانشجويي محيط زيست دانشگاه الزهرا (س) با اختراع مادهاي زيست تخريب پذير از جلبک Cladophora Glomerta، توانست جايگزيني براي پلاستيک در صنعت ظروف يکبار مصرف توليد کند.
به نقل از روابط عمومي وزارت علوم، خانم مليکا ابراهيمي سرخ آبادي با سه سال تحقيق و پژوهش توانست با الگوبرداري از ديواره سلولي گياهي، محصولي را به ثبت رساند که بتواند جايگزين مناسبي براي پلاستيک در صنعت ظروف يکبار مصرف باشد.
زيست تخريب پذيري، مقاومت حرارتي بالا و استحکام مطلوب از ويژگيهاي بارز اين محصول است. اين اختراع که با استفاده از جلبک سبز رشتهاي کلادوفورا گلومرتا و ترکيبات گياهي ديگر ساخته شده است، ميتواند ظرف مدت 75 روز در خاک تخريب شود.
از جمله خواص فيزيکي و مکانيکي آن ميتوان به نتايج آزمونها و آزمايشهايي که در پژوهشگاه علمي کاربردي رازي انجام شده است اشاره کرد:
آزمون سختي (Hardness Shore D): ASTM D 2240-15
اين خمير داراي ميزان سختي ميانگين 53 است که مقاومتي بالاتر از چرخهاي لاستيکي (40) و کمتر از 75 (کلاه ايمني) دارد.
آزمون آناليز حرارتي: ASTM D 3418-12
اين ماده در دماي 280 درجه سلسيوس تخريب ميشود (ذوب نميشود و آتش نميگيرد)
آزمون مقاومت به ضربه: (Falling) دستورالعمل متخصص
در اين آزمايش به خمير زيستتخريبپذير قالب گيري شده به ميانگين 1 ميليمتر وزنه 300 گرمي (با 3 رنج کمتر طبق صلاح ديد مختصص) و قطر تقريبي فرو رونده 16 ميليمتر از ارتفاع 30 سانتيمتري مورد آزمايش قرار گرفت و هيچگونه تغيير حالت، تخريب و شکستگي مشاهده نشد.
آزمون دانسيته: ASTM D 792-13 Method A
اين خمير با وجود مقاومت بالا و نتايج مطلوب اين ازمايشات، داراي چگالي ميانگين 0.958 گرم بر سانتيمتر مربع بوده (تقريباً کمتر از چگالي آب) اشاره کرد.
اظهارنامه اين اختراع در تاريخ 20 فروردين 1400 به اداره اختراع ارائه و با تأييد مرجع داوري (پارک علم و فناوري پرديس) در تاريخ 10 شهريور 1400 موفق به دريافت شماره ثبتي 105116 از سازمان ثبت اسناد و املاک کل کشور شد.