نماد آخرین خبر

ابتلا به نوع شدید کووید-۱۹ با افزایش تولید اُتوآنتی‌بادی ارتباط دارد

منبع
ايرنا
بروزرسانی
ابتلا به نوع شدید کووید-۱۹ با افزایش تولید اُتوآنتی‌بادی ارتباط دارد

ايرنا/ به گزارشي به نقل از پايگاه اينترنتي nih، اتوآنتي‌بادي  يک آنتي‌بادي است که توسط سيستم ايمني ساخته شده و يک يا چند مورد از پروتئين‌هاي خودي را هدف قرار مي دهد.

بسياري از بيماري‌هاي خودايمني، همچون لوپوس اريترماتوز به علت اتوآنتي‌بادي‌ها ايجاد مي‌شوند. اتوآنتي بادي ها مي توانند منادي اوليه بيماري خود ايمني کامل باشند.

شدت کوويد-۱۹ ميان افراد بسيار متفاوت است. برخي از افراد هرگز نمي دانند که به اين بيماري مبتلا شده اند، در حالي که برخي ديگر ممکن است نياز به مراقبت هاي ويژه داشته باشند يا در اثر اين بيماري جان خود را از دست دهند.

عوامل متعددي با  ابتلا به کوويد-۱۹ شديد مرتبط است که از جمله آنها مي توان از بيماري هاي زمينه اي مانند چاقي، ديابت و فشار خون بالا نام برد. همچنين احتمال مرگ مردان بر اثر ابتلا به اين بيماري بيشتر از زنان است و خطر مرگ ناشي از کوويد-۱۹ با افزايش سن افزايش مي يابد.

اکنون محققان در سراسر جهان به دنبال کشف عوامل خطر ديگري در بروز عفونت شديد يا کشنده SARS-CoV-۲ ، ويروسي که باعث ابتلا به کوويد-۱۹ مي شود، هستند.

محققان در يک پروژه بين المللي به نام COVID Human Genetic Effort به دنبال تفاوت هاي ژنتيکي و مولکولي هستند که ممکن است خطر ابتلا به کوويد-۱۹ شديد را افزايش دهد. اين پروژه توسط دکتر «هلن سو» از موسسه ملي آلرژي و بيماريهاي عفوني (NIAID) و دکتر «ژان لوران کازانووا» از دانشگاه راکفلر آمريکا اداره مي شود.

دو مطالعه اخير اين پروژه به رهبري کازانووا نشان داد که برخي موارد ابتلا به نوع شديد کوويد-۱۹ مي تواند با مشکلات مرتبط با پروتئين هاي سيستم ايمني به نام «اينترفرون هاي نوع يک» يا(IFNs) مرتبط باشد. اينترفرون هاي نوع يک براي مبارزه با عفونت هاي ويروسي مورد نياز است.

در موارد نادر، شرايط ژنتيکي مانع از توليد اين پروتئين ها مي شود، اما به طور معمول ،آنتي بادي هايي که به اشتباه اينترفرون هاي نوع يک را هدف قرار داده بودند (اُتوآنتي بادي ها)، در خون افراد مبتلا به نوع شديد يا کشنده کوويد-۱۹ يافت مي شود.

کازانووا و همکارانش براي درک بهتر ميزان فراواني اين آنتي بادي ها، نمونه‌ هاي خون بيش از سه هزار و ۵۰۰ فرد مبتلا به کوويد-۱۹ شديد يا کشنده و بيش از ۳۴ هزار داوطلب غير آلوده را از ۳۸ کشور مختلف بررسي کردند.

محققان متوجه شدند که ۲۰ درصد از افرادي که به دليل ابتلا به نوع شديد کوويد-۱۹ در بيمارستان بستري شده بودند، داراي سطوح بالاي يا متوسط ​اُتوآنتي بادي نسبت به  IFN  در خون خود بودند. اين اُتوآنتي بادي ها همچنين در حداقل ۱۸ درصد از افرادي که بر اثر  ابتلا به اين بيماري جان خود را از دست دادند، يافت شد.

در مقابل، افراد بدون علايم يا علايم خفيف کرونا سطوح بسيار پاييني از اين آتوآنتي بادي ها را داشتند.

محققان تخمين مي زنند که اُتوآنتي بادي ها حدود ۲۰ درصد از کل موارد کشنده کوويد-۱۹ را تشکيل مي دهند. خطر  داشتن چنين اُتوآنتي بادي هايي با افزايش سن افزايش مي يابد. به عنوان مثال، کمتر از ۱۰ درصد از افراد زير ۴۰ سال مبتلا به نوع شديد کوويد-۱۹ سطوح فعال اين اتو آنتي بادي ها را داشتند، اما اين ميزان در افراد بالاي ۸۰ سال بيش از ۲۱ درصد بود.

محققان همچنين شواهدي از توليد اُتوآنتي بادي را در داوطلبان غير آلوده پيدا کردند. اُتوآنتي بادي در کمتر از يک درصد از افراد ۱۸ و ۶۹ ساله، ۲.۳ درصد از افراد ۷۰ و ۷۹ ساله و ۶.۳ درصد افراد ۸۰ ساله و مسن تر يافت شد. اين موضوع نشان مي دهد که اُتوآنتي بادي IFN قبل از عفونت نيز وجود داشته و  در ۷۰ سالگي فراوان تر هستند. 

مشروح اين مطالعه در مجله Science Immunology منتشر شده است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره