همکاری ویروس و آنتیبیوتیک در از بین بردن باکتریهای مقاوم!

ايسنا/ پژوهشگران فرانسوي و آمريکايي در بررسي جديد خود، ترکيبي از ويروس و آنتيبيوتيک را براي از بين بردن باکتريهاي مقاوم به کار گرفتند.
به نقل از نيواطلس، ويروسها گاهي اوقات ميتوانند به ما کمک کنند. پژوهش جديدي که در "دانشگاه مونپليه"(University of Montpellier) فرانسه و "دانشگاه پيتسبرگ"(University of Pittsburgh) آمريکا انجام شده است، نشان ميدهد که ترکيبي از آنتيبيوتيکها و يک ويروس قاتل باکتري ميتواند باکتريهاي مضر را از بين ببرد.
هدف پژوهشگران از اين پروژه، ارائه يک درمان جايگزين براي عفونتهاي ناشي از باکتري مقاوم به آنتيبيوتيک موسوم به باکتري "Mycobacterium abscessus" است. اين باکتري ميتواند به ريههاي انسان به ويژه در افراد مبتلا به "فيبروز سيستيک"(cystic fibrosis) آسيب برساند.
پژوهشگران، آزمايشهاي خود را روي گورخرماهيهايي انجام دادند که به صورت ژنتيکي مهندسي شده بودند تا هم حامل جهش ژنتيکي عامل فيبروز سيستيک باشند و هم نحوه واکنش سيستم ايمني بدن را نسبت به عفونتهاي باکتريايي شبيهسازي کنند.
۱۲ روز پس از اينکه ماهيها در معرض باکتري قرار گرفتند، به عفونتهاي جدي مبتلا شدند و نهايتا تنها ۲۰ درصد از آنها زنده ماندند.
در مرحله بعد، به گروه جديدي از ماهيها، باکتريوفاژ تزريق شد که يک ويروس قاتل باکتري است. هنگامي که اين ماهيها در معرض باکتري قرار گرفتند، عفونتهاي کمتري نسبت به گروه نخست داشتند و ميزان زنده ماندن آنها ۴۰ درصد بود. گروه ديگري از ماهيها که با آنتيبيوتيک موسوم به "ريفابوتين"(Rifabutin) درمان شده بودند نيز نتايج مشابهي را در ميزان زنده ماندن داشتند.
هنگامي که ماهيها با هر دو روش تحت درمان قرار گرفتند، عفونت کمتري نسبت به ساير گروهها داشتند و ميزان زنده ماندن آنها ۷۰ درصد بود.
پژوهشگران اميدوارند که پس از آزمايشهاي بيشتر بتوانند اين درمان را در انسان نيز به کار بگيرند.
اين پژوهش، در مجله "Disease Models & Mechanisms" به چاپ رسيد.