نماد آخرین خبر

کرونا/ آیا یک گیاه می‌تواند mRNA کافی برای واکسیناسیون یک فرد تولید کند؟

منبع
ايسنا
بروزرسانی
کرونا/ آیا یک گیاه می‌تواند mRNA کافی برای واکسیناسیون یک فرد تولید کند؟

ايسنا/ واکسيناسيون به‌ويژه تزريق آن، براي افرادي که به سوزن‌هراسي مبتلا هستند مي‌تواند موضوعي بحث‌برانگيز باشد، بنابراين اگر بتوانيم به جاي تزريق واکسن از واکسن‌هاي خوراکي استفاده کنيم به اين افراد براي محافظت در برابر ويروس کرونا کمک خواهيم کرد.

 به نقل از نيوز، محققان دانشگاه کاليفرنيا-ريورسايد ايالات‌متحده در جستجوي راهي براي رشد گياهان خوراکي هستند که داروي مشابه واکسن mRNA را حمل مي‌کنند.

واکسن کوويد -۱۹ يکي از واکسن‌هاي است که از فناوري RNA پيام‌رسان (mRNA) براي شکست ويروس‌ها استفاده مي‌کند. آنها با آموزش سلول‌هاي سيستم ايمني بدن براي تشخيص و حمله به يک بيماري عفوني خاص کار مي‌کنند. متاسفانه واکسن‌هاي mRNA بايد تا زمان استفاده در مکاني سرد بمانند تا کارايي خود را از دست ندهند.

گروه تحقيقي اين دانشگاه (UC-Riverside) مي‌گويد: در صورت موفقيت اين روش، افراد مي‌توانند واکسن‌هاي mRNA گياهي بخورند که در دماي اتاق نيز کارايي خود را حفظ مي‌کنند.

محققان در دستيابي به سه هدف تلاش مي‌کنند؛ ابتدا، اين گروه در نظر دارد دي‌ان‌اي (DNA) حاوي واکسن‌هاي mRNA را با موفقيت به سلول‌هاي گياهي برساند، جايي که مي‌تواند تکثير شود. در مرحله بعد، محققان نشان مي‌دهند که گياهان مي‌توانند mRNA کافي براي جايگزيني تزريق سنتي توليد کنند. سرانجام، گروه ميزان مناسب خوراکي براي جايگزيني واکسن‌ها را تعيين خواهد کرد.

ژان پابلو ژيرالدو، استاديار گروه گياه‌شناسي و علوم گياهي اين دانشگاه اظهار کرد: در حالت ايده‌آل، يک گياه مي‌تواند mRNA کافي براي واکسيناسيون يک فرد توليد کند.

وي افزود: ما اين رويکرد را با اسفناج و کاهو آزمايش مي‌کنيم و اهداف بلندمدت از افرادي داريم که آنها را در باغ‌هاي خود پرورش مي‌دهند. در نهايت کشاورزان نيز مي‌توانند آنها را در کل مزارع پرورش دهند.

ژيرالدو و گروهي از دانشمندان دانشگاه کاليفرنيا، سن‌ديگو و دانشگاه کارنگي ملون مي‌گويند: کليد ساخت واکسن‌هاي خوراکي کلروپلاست‌ها (سبزديسه) هستند. اين اندام‌هاي کوچک درون سلول‌هاي گياهي قرار دارند و به تبديل نور خورشيد به انرژي کمک مي‌کنند.

ژيرالدو توضيح مي‌دهد: آنها کارخانه‌هاي کوچک و با انرژي خورشيدي هستند که قند و مولکول‌هاي ديگر توليد کرده و به گياه اجازه رشد مي‌دهند. همچنين منبعي دست نخورده براي ساختن مولکول‌هاي مطلوب محسوب مي‌شوند.

شايات‌ذکر است، نتايج تحقيقات قبلي نشان داده است که کلروپلاست‌ها مي‌توانند ژن‌هايي را بيان کنند که بخشي طبيعي از گياه نيستند. گروه ژيرالدو براي انجام اين کار، مواد ژنتيکي را داخل يک پوشش محافظ قرار داد سپس به سلول‌هاي گياهي ارسال کرد.

در مطالعه جديد، ژيرالدو با نيکول اشتاينمتز، پروفسور دانشگاه کاليفرنيا، سن‌ديگو همکاري کرد تا از فناوري نانو براي انتقال مواد ژنتيکي بيشتر به کلروپلاست‌ها استفاده کند.

اشتاينمتز مي‌گويد: ايده ما اين است که نانوذرات طبيعي يعني ويروس‌هاي گياهي را براي انتقال ژن به گياهان، مجددا مورد استفاده قرار دهيم. برخي مهندسي اين روش را دنبال کردند و نانوذرات را به کلروپلاست‌ها رساندند همچنين آنها را براي گياهان غيرعفوني کردند.

جيرالدو خاطرنشان کرد: يکي از دلايلي که من در زمينه فناوري نانو کار خود را آغاز کردم، اين بود که بتوانم آن را در گياهان به کار گيرم و راه‌حل‌هاي فناوري جديدي نه فقط براي غذا بلکه براي محصولات با ارزش بالا مانند داروها نيز ايجاد کنم.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر