پارس اسکاي/ پنجمين دوره رقابت بين المللي عکاسي از زمين و آسمان در سال 2014 با موضوع اهميت آسمانهاي تاريک و با هماهنگي پروژهي بينالمللي جهان در شب (TWAN) برگزار شد. پس از داوري و انتخاب تصاوير برتر ، عکس پانوراماي آسمان شب در درياچه نمک کوير مرنجاب حاصل کار عکاسي نجومي آقاي مجيد قهرودي حائز رتبه سوم پنجمين دوره رقابت بين المللي عکاسي از زمين و آسمان در سال 2014 شد.
پنجمين دوره رقابت بين المللي عکاسي از زمين و آسمان در سال 2014 با موضوع اهميت آسمانهاي تاريک و با هماهنگي پروژهي بينالمللي جهان در شب (TWAN) برگزار شد. شرکت در اين رقابت براي همه ، با هر مليت، سن و حرفه اي در سراسر دنيا آزاد بود.
پروژه ي بينالمللي جهان در شب و ماه جهاني نجوم با همراهي رصدخانه ستاره شناسي ملي برگزار کننده اين دوره از رقابت بوده اند. رقابت بين المللي عکاسي از زمين و آسمان نخست توسط TWAN و Dark Skies Awareness در سال 2008 به عنوان يک برنامه منطقهاي بنيانگذاري شد، اما در سال 2009 و طي سال جهاني نجوم، به کوششي بينالمللي تبديل گرديد. در سال 2013 شرکت کنندگان از 45 کشور جهان مجموعه تصاوير زيبايي با محوريت عکاسي طبيعت در شب ارسال نمودند. اخبار اين رقابت در بسياري از رسانه هاي معتبر علمي دنيا اعلام گرديد و تصاوير برگزيده با استقبال زيادي روبرو شدند. تاثير به سزاي پروژهي توآن بر جوامع نجومي و عکاسي به همراه کوشش هاي فراوان انجمن ستاره شناسان بدون مرز (حامي پروژه ماه جهاني نجوم) باعث شد تا رقابت امسال بازخورد گسترده تري داشته باشد.
در تمام عکسهاي شرکتکننده بايد سبک عکاسي توآن که هم زمان در بر دارنده آسمان و زمين است، لحاظ شده باشد. در اين سبک عکاسي نجومي، عناصر آسمان شب با پسزمينهاي از افق زمين به همراه يک نشان يا موقعيت مکاني برجسته ترکيب ميشوند؛ سبکي که با نام عکاسي نجومي با منظره نيز شناخته ميشود. تمرکز بيشتر بر روي آسمان، چشم انداز سماوي و پديده هاي مرتبط با آن وجه تمايز اين سبک از عکاسي با عکاسي طبيعت در شب است.
تم اصلي اين رقابت همانند سال هاي گذشته، با عنوان اهميت آسمانهاي تاريک در دو بخش "زيبايي آسمان شب" و "عليه نورها" بود. تاثير گذاري بر روي مخاطب بواسطه نمايش زيبايي و شگفتي آسمان پر ستاره و همچنين اثرات مخرب آلودگي نوري بر زندگي انسان ها که روز به روز گسترده تر مي شوند، از جمله اهداف اين رقابت است.
داوران اين دوره عبارتند از:
- ديويد مالين (از عکاسان برجسته آسمان شب، عضو و مشاور پروژه توآن)
- جيم ريچاردسن (عکاس با سابقه نشنال جئوگرافيک)
- جري بانل (دانشمند مرکز پروازهاي فضايي گدارد ناسا، از بنيان گذاران و سردبيران صفحه اينترنتي تصوير نجومي روز (APOD)
- کاني واکر (مدير برنامه گيتي در شب، متخصص آموزش علوم در رصدخانه ستاره شناسي بصري ملي در ايالات متحده)
- والي پاچوکا (عضو پروژه توآن در ايالات متحده)
- تانک تزل (عضو پروژه توآن درترکيه و از هماهنگ کنندگان اصلي رقابت بين المللي عکاسي از زمين و آسمان)
- تاماس لادني (عکاس پروژه توآن و هماهنگ کننده رقابت بين المللي عکاسي از زمين و آسمان در مجارستان)
- کوآن اوچل لادني (عکاس پروژه توآن و هماهنگ کننده رقابت بين المللي عکاسي از زمين و آسمان در کره جنوبي)
- بابک تفرشي (بنيان گذار و مدير پروژه توآن، عکاس برگزيده و عضو هيئت مديره ستاره شناسان بدون مرز)