چین در فکر مقابله با خطرات تهدیدکننده زمین
ایسنا/ به گفته یک چهره مهم در صنعت فضایی چین، این کشور توسعه سیستمی دفاعی برای مقابله با خطر سیارکهای نزدیک به زمین (near-Earth asteroids) که میتوانند به سیاره ما برخورد کنند را آغاز کرده است.
به نقل از چاینادیلی، "وو یانهوا" (Wu Yanhua)، معاون سازمان ملی فضایی چین اخیرا اظهار کرده است که چین یک سیستم تحقیق و توسعه برای دفاع از زمین را در برابر سیارکهای نزدیک به زمین آغاز کرده است تا توانایی جهان برای نظارت، هشدار و مدیریت خطرات اجرام فرازمینی را بهبود بخشد.
"یانهوا" در این باره افزود: ما برای اجرای این سیستم دفاعی برنامهریزی خواهیم کرد و نرمافزار شبیهسازی دفاعی را توسعه خواهیم داد و تمارینی را برای مواقع ضروری ترتیب خواهیم داد. ما میخواهیم راه حلهای خود را با سایر جوامع بین المللی به اشتراک بگذاریم و با آنها برای محافظت از ایمنی سیاره زمین و مردم آن همکاری کنیم.
"یانهوا" گفت: اولین قدم برای انجام این کار، راهاندازی یک شبکه ردیابی و هشدار اولیه از طریق استقرار ماهوارهها و امکانات زمینی است. ما باید سیارکهای نزدیک به زمین را دستهبندی کنیم و سپس تجزیه و تحلیل کنیم که کدامیک احتمالا تهدیدی برای بشر خواهند بود. سپس فناوریهایی را که میتوان برای خنثی کردن این خطرات استفاده کرد را مطالعه خواهیم کرد. همچنین دولت قصد دارد در سال ۲۰۲۵ یا ۲۰۲۶ یک ماموریت آزمایشی برای پرتاب یک فضاپیما برای رصد دقیق و سپس اقدام علیه یک سیارک خاص را انجام دهد.
وی در ادامه اظهار کرد: ما از این آزمایش برای تایید فناوریها و روشهای چگونگی انحراف یک سیارک در حال حرکت به سمت زمین استفاده خواهیم کرد. این به ما امکان میدهد راههایی را برای جلوگیری از تهدید اجرام فرازمینی برای زمین کشف کنیم. این نخستین بار است که چین نقشه راه مشخصی برای دفاع در برابر سیارکهای نزدیک به زمین ارائه میدهد.
"ژانگ کجیان" (Zhang Kejian)، مدیر سازمان فضایی چین در آوریل سال گذشته گفت که چین سیستمی را برای مقابله با خطرات سیارکها راهاندازی خواهد کرد، اما توضیح بیشتری نداد.
دانشمندان چینی سالها در مورد رویکردهای منحرف کردن سیارکهای بالقوه خطرناک بحث کردهاند و راهحلهای اولیهای را نیز ارائه کردهاند.
محققان آکادمی علوم چین در ژوئیه سال گذشته گفتند که موشکهای حامل را میتوان برای برخورد با سیارکهای بزرگ به فضا پرتاب کرد تا مسیر آنها را منحرف کنند. در سطح بینالمللی، ناسا و آژانس فضایی اروپا نیز برنامههای آزمایشی را در این زمینه آغاز کردهاند.
"پنگ ژیهائو" (Pang Zhihao)، ناظر صنعت فضایی در پکن، گفت: طیف گستردهای از فناوریهای پیشرفته و تخصص برای ساختن یک سیستم دفاعی سیارکی مورد نیاز است، بنابراین تنها تعداد انگشت شماری از طرفهای فضایی قادر به طراحی و راه اندازی چنین سیستمی خواهند بود. اگرچه احتمال برخورد یک سیارک بزرگ با زمین بسیار کم است، اما لازم است جوامع فضایی در سراسر جهان دست به دست هم دهند تا یک سیستم هشدار اولیه ایجاد کنند تا مردم دیگر نگران آن نباشند.