قلب انسان چگونه خود را ترمیم میکند؟
باشگاه خبرنگاران/ دانشمندان به این امید که سرنخهایی را بیابند که میتواند به درمانهای بهتری برای مشکلات قلبی عروقی منجر شود روند خودترمیمی قلب را بررسی کرده اند.
تحقیقات جدید نشان داده اند که پاسخ ایمنی بدن و سیستم لنفاوی (بخشی از سیستم ایمنی) برای ترمیم قلب پس از حمله قلبی که به عضله قلب آسیب رسانده، ضروری است.
کلید این مطالعه کشف نقش ماکروفاژها بود، سلولهای تخصصی که میتوانند باکتریها را از بین ببرند یا پاسخهای مفیدی را به التهابات بدهند. این ماکروفاژها به عنوان اولین نقطه واکنشی پس از حمله قلبی، نوع خاصی از پروتئین به نام VEGFC را تولید میکنند.
ادوارد تورپ، پاتولوژیست و عضو دانشگاه نورث وسترن گفت: ما دریافتیم که ماکروفاژها یا سلولهای ایمنی که پس از حمله قلبی برای "بلعیدن" بافت آسیب دیده یا مرده وارد قلب میشوند، فاکتور رشد اندوتلیال C عروقی (VEGFC) را نیز تحریک میکنند که موجب رگ زایی و تشکیل لنفوسیتهای جدید میشوند.
تورپ گفت: چالش ما اکنون یافتن راهی برای تجویز VEGFC یا تحریک این ماکروفاژها برای القای VEGFC بیشتر است تا روند ترمیم قلب را تسریع کنیم.
هنگامی که افراد دچار حمله قلبی میشوند، احتمال ابتلا به نارسایی قلبی در آنها بیشتر است، که در آن قلب دیگر قادر به پمپاژ خون در سراسر بدن نیست. این خطر را میتوان با استفاده از داروهای مدرن مانند بتابلوکرها کاهش داد.
منبع: روسیاالیوم