نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
علم و تکنولوژی

نانومواد ابداعی دانشمندان چینی برای توقف کووید

منبع
ديجياتو
بروزرسانی
نانومواد ابداعی دانشمندان چینی برای توقف کووید

دیجیاتو/ دانشمندان چینی، نانومواد جدیدی تولید کرده‌اند که می‌تواند تمام گونه‌های ویروس کرونا (SARS-CoV-2) را هدف قرار دهد و با حذف کردن آن‌ها اساسا مانع پیشرفت ویروس در بدن بیماران شود.
نانومواد، موادی هستند که تنها یک میلیاردم متر طول دارند. این نانومواد خاص که ویروس کرونا را هدف قرار می‌دهد، CIPS نام دارد و از مس، ایندیم، فسفر و گوگرد ساخته شده است. CIPS این قابلیت را دارد که به‌طور انتخابی به پروتئین اسپایک ویروس کرونا متصل شده و به‌طور موثر مانع از ادامه روند عفونت و ایجاد تاثیرات کرونا شود.
به عنوان دلیل این امر باید توضیح داد که ویروس Sars-CoV-2 با استفاده از این پروتئین اسپایک به سلول‌های انسانی حمله می‌کند و اگر پروتئین اسپایک را متوقف کنید، عفونت نیز متوقف خواهد شد.

تاثیرگذاری روی تمام گونه‌های ویروس کرونا
ماده مذکور توسط محققان موسسه فناوری پیشرفته شنژن، مرکز ملی علوم و فناوری نانو، موسسه فیزیک انرژی‌های بالا و موسسه جانورشناسی کونمینگ که تمام آن‌ها زیر نظر آکادمی علوم چین هستند، تولید شده و می‌تواند تمام گونه‌های اصلی ویروس کرونا از جمله آلفا، بتا، دلتا و امیکرون را هدف قرار دهد. همانطور که یکی از محققان این مطالعه توضیح می‌دهد، «این روش می‌تواند یک درمان امیدوارکننده برای مبارزه با همه‌گیری در آینده باشد.»


در توضیحات این مطالعه آمده است:
«آزمایشات ما نشان می‌دهدن که CIPS به‌طور موثر عفونت را در سلول‌ها، ارگانوئیدها و موش‌ها مهار می‌کند و به‌طور موثر التهاب ریه موش‌های مبتلا به عفونت Sars-CoV-2 را تسکین می‌دهد.»
واکسن‌ها و آنتی‌بادی‌های فعلی در برابر گونه‌هایی مانند امیکرون اثربخشی کمتری دارند، زیرا بیشتر آن‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که به یک مکان منفرد در ویروس متصل می‌شوند. با این حال، جهش در گونه امیکرون ساختار آن را تغییر داده است. اما CIPS‌ها می‌توانند به‌طور موثر و همزمان به چندین نقطه متصل شوند.
علاوه بر این، تیم تحقیقاتی با تجزیه‌و‌تحلیل فرآیند جذب، توزیع، متابولیسم و دفع CIPS در موش‌ها متوجه شد که این مواد قابلیت زیست‌تجزیه‌پذیری (تجزیه و انحلال) بسیار بالایی دارند. آن‌ها توضیح می‌دهند:
«موش‌ها CIPS را از طریق قطره بینی استنشاق می‌کنند و پس از هفت روز، این نانومواد تقریبا به‌طور کامل از ریه موش‌ها حذف می‌شود.»
اکنون این مواد باید تحت آزمایشات بالینی قرار بگیرند تا مشخص شود که استفاده از آن‌ها برای انسان‌ها مبتلا به ویروس کرونا می‌تواند مناسب و ایمن باشد یا خیر. نکته قابل‌توجه دیگر اینکه تولید این نانومواد بسیار مقرون‌به‌صرفه است و می‌تواند برای کاربردهای متنوعی دوام داشته باشد.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره