پشت رفتار عجیب پنگوئنهای نیوزلند چه رازی نهفته است؟
خبرآنلاین/ پنگوئن ها برای اولین بار توسط غربی ها در سال ۱۴۹۷ "کشف" شدند. یکی از خدمهها نوشت: «پرندههایی به بزرگی اردکها وجود دارند، اما نمیتوانند پرواز کنند». در حدود ۵۰۰ سالی که محققان روی آنها مطالعه کرده اند، ما چیزهای زیادی در مورد دوستان پر ریز و بدون توانایی پرواز خود آموخته ایم. به ویژه، تشریفات جفت گیری و فرزندپروری آنها، که طی آن نر در پرورش بچه ها نقشی ایفا می کند.
اخیراً دانشمندان توانستند رفتار عجیبی را در گونه خاصی از پرندگان بررسی و مطالعه کنند. پنگوئن کاکل ایستاده (تصویر بالا)، که در مناطق یخی در اقیانوس جنوبی نزدیک نیوزیلند زندگی میکند، مراسم تخمگذاری بسیار غیرمعمولی دارد که در بین پرندگان منحصربهفرد است و بسیاری ممکن است آن را بسیار خشن بدانند.
البته پنگوئن ها پرنده هستند و مانند همه گونه های دیگر پرندگان، پنگوئن ها هم تخم می گذارند اما پنگوئنهای امپراتور و شاه در هر فصل تولید مثل یک تخم میگذارند، در حالی که سایر گونهها دو تخم میگذارند. در مقایسه، بسیاری از پرندگان دیگر در روز یک تخم می گذارند.
تخم گذاری تنها آغازی برای پنگوئن است. همچنین باید در برابر دمای بسیار سرد زیستگاهش گرم نگه داشته شود، شغلی که هم نر و هم ماده بر عهده دارند (همچنین در پانتئون پرندگان تا حدودی منحصر به فرد است). مخصوصاً برای پنگوئنهای امپراتور، پنگوئنهای نر در حین شکار ماده، تخمها را گرم نگه میدارند.
اما پنگوئن های کاکل ایستاده آیین منحصر به فردی دارند. همانطور که قبلا ذکر شد، آنها یکی از دو گونه ای هستند که دو تخم می گذارند. و پرندگان به دلایلی که علم تازه شروع به کشف آن کرده است، اولین تخم را رد می کنند.
بنابراین ما می دانیم که پنگوئن های کاکل ایستاده تخم می گذارند و اولی را رد می کنند. اما چرا؟ از نقطه نظر جانورشناسی، این کاملاً احمقانه است: به نقل از Live Science، تخمگذاری و سپس مراقبت از آن تا زمانی که از تخم خارج شود، نیاز به مقدار زیادی انرژی دارد که در محیط خشن پرندگان سخت است. پس چرا این همه انرژی را بیهوده مصرف کنید؟
تیمی از محققان دانشگاه اوتاگو نیوزلند با بررسی دقیقتری نتایج خود را در PLOS One منتشر کردند. به طور خلاصه، نادیده گرفتن اولین مورد به این معنی است که دومی شانس بیشتری برای زنده ماندن دارد، زیرا پرندگان احتمالاً نمی توانند دو جوجه را تغذیه کنند. علاوه بر این، تخمهای ثانویه معمولاً بزرگتر از تخمهای اولیه هستند و احتمالاً به سمت جوجه سالمتری حرکت میکنند.
در همین حال، اگرچه این گونه خاص از پنگوئن به طور مستقیم توسط فعالیت های انسانی تهدید نمی شود، اما از اثرات تغییرات آب و هوایی رنج می برد.