کشف دو سیاهچاله بسیار نزدیک به زمین!
فرارو/ سیاهچاله ناحیهای در فضا-زمان با گرانشی بسیار نیرومند است که هیچ چیز حتی ذرات و تابشهای الکترومغناطیسی مانند نور نمیتوانند از میدان گرانش قدرتمند آن بگریزند.
ستارهشناسان به تازگی موفق به کشف دو سیاهچاله که گفته میشود نزدیکترین سیاهچالهها به زمین هستند، شدهاند.
سیاهچاله Gaia BH ۱ در فاصله ۱۵۶۰ سال نوری از زمین در جهت صورت فلکی مارافسای یا حوا (Ophiuchus) قرار دارد، در حالی که سیاهچاله Gaia BH ۲ در فاصله ۳۸۰۰ سال نوری از زمین در صورت فلکی قنطورس (Centaurus) قرار دارد.
سیاهچاله ناحیهای در فضا-زمان با گرانشی بسیار نیرومند است که هیچ چیز حتی ذرات و تابشهای الکترومغناطیسی مانند نور نمیتوانند از میدان گرانش قدرتمند آن بگریزند.
با این حال، این تنها نزدیکی این سیاهچالهها به زمین نیست که آنها را خارقالعاده میکند، بلکه ستارگان در فواصل بسیار دورتر از آنچه قبلاً در سایر جفت ستارههای همدم سیاهچالهها مشاهده شده بود، به دور آنها میچرخند.
گایا گزینهای ایدهآل برای مشاهده سیاهچالههای نامرئی
به گفته پژوهشگران، ردیابی این حرکت ستارهای با دقت بسیار به تأثیرات گرانشی اعمال شده بر این ستارگان از ستارگان دیگر، سیارات در حال گردش و سیاهچالهها اشاره دارد.
سیاهچالهها با مشاهده تکانهای کوچک ستاره همراه خود در حین چرخش به دور آن پیدا شدند که هیچ ابزار دیگری قادر به انجام چنین اندازهگیری نیست.
مشاهدات گایا با اندازهگیری حرکت هر ستاره همراه که توسط رصدخانههای دیگر انجام شده بود، پشتیبانی میشد.
به عنوان مثال، تحقیقات بعدی روی Gaia BH ۲ با رصدخانه پرتوی ایکس چاندرا متعلق به ناسا و تلسکوپ رادیویی MeerKAT واقع در آفریقای جنوبی هیچ نور قابل تشخیصی را از این سیاهچاله نشان نداد.
رایجتر از دوتاییها در جایی که سیاهچاله و ستاره به یکدیگر نزدیکتر هستند.