آنا/ فضاپیمای ناسا هفته آینده نمونه‌های جمع‌آوری شده از مهم‌ترین سیارک فضایی را به زمین برمی‌گرداند. 
به نقل از اسپیس، کپسول فضاپیمای اسیریس-رکس هفته آینده نمونه‌های جمع‌آوری شده از مهم‌ترین سیارک فضایی را به زمین برمی‌گرداند.
کپسول برگشت نمونه‌های سیارک بنو، ۲۳ سپتامبر حدود ساعت ۱۰ صبح به وقت شرقی (۱۴۰۰ GMT و ساعت ۱۷:۳۰ دقیقه روز شنبه به وقت تهران) در یوتا فرود می‌آید و مأموریت اسیریس-رکس ناسا روز بیست‌وچهارم سپتامبر(یک‌شنبه) با بازگرداندن نمونه‌هایی از سیارک بنو به زمین پس از هفت سال، تاریخ ساز خواهد شد.
فضاپیمای اسیریس‌-رکس که در سال ۲۰۱۶ پرتاب شد، در اکتبر سال ۲۰۲۰ به سیارک بنو رسید و نمونه‌هایی از سطح سیارک نزدیک به زمین جمع‌آوری کرد. 
این فضاپیما آخرین مانور تصحیح مسیر را در روز یکشنبه (۱۷ سپتامبر) انجام داد تا برای بازگشت نمونه‌های سیارک در زمین آماده شود. این کاوشگر در حال حاضر حدود ۱.۸ میلیون مایل (۲.۸ میلیون کیلومتر) از ما فاصله دارد و با سرعتی تقریباً ۱۴ هزار مایل در ساعت (۲۳ هزار کیلومتر در ساعت) به سمت زمین حرکت می‌کند.
اسیریس-رکس زمانی‌که به حدود ۶۳ هزار مایل (۱.۲ هزار کیلومتر) بالای زمین رسید، کپسولی حاوی نمونه‌هایی از سیارک بنو را به داخل منطقه هدف که صحرای یوتا است و تیم‌های ناسا و پرسنل نظامی ایالات متحده برای بازیابی آن آماده هستند، آزاد می‌کند.

این کپسول، جو زمین را در ساعت ۸:۴۲ صبح درهم می‌شکند و با سرعت ۴۴ هزار کیلومتر در ساعت حرکت می‌کند. طبق تمهیدات درنظر گرفته شده یک محافظ حرارتی به تنظیم دمای داخل کپسول کمک و نمونه را در دمای مناسب نگهداری می‌کند.
دانته لورتا، دانشمند ارشد این مأموریت، به وبسایت‌خبری اسپیس گفت: من واقعا فکر می‌کردم فضاپیمای اسیریس-رکس ممکن است با مشکل مواجه شود؛ از آنجایی که سطح سیارک فضایی بنو با آنچه که تیم مأموریت فکر می‌کردند بسیار متفاوت به نظر می‌رسید، فضاپیما باید دوباره برنامه‌ریزی می‌شد تا بر روی سطح بنو فرود آید.
اعتقاد بر این است که بنو احتمالا حاوی ترکیبات آلی مانند کربن، هیدروژن، اکسیژن و نیتروژن است که می‌تواند سرنخ‌هایی از نحوه آغاز حیات در زمین ارائه دهد.
ناسا می‌گوید سیارک بنو که بیست‌و‌پنج سال است تحت رصد و ردیابی سازمان هوانوردی و فضای ایالات متحده است احتمالا در آینده به زمین برخورد کند و احتمال برخورد آن به زمین تا سال ۲۱۸۲، یک در ۲۷۰۰ است.
به گفته تیم علمی مأموریت اسیریس-رکس، سیارک بنو که نخستین بار در سال ۱۹۹۹ کشف شد، احتمالاً در شهریور یا مهر سال ۲۱۸۲ با سیاره ما برخورد می‌کند.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar