شهرهای بیش از صد هزار نفر استان تهران به استفاده از دستگاه مه پاش
بروزرسانی
.
محمودي با اشاره به جلسه کارگروه آلودگي هواي استان تهران افزود: به علت اينکه بيشتر آلودگي هوا در شهر تهران و کلانشهرهاي ديگر، ذرات معلق کمتر از 2.5 ميکرون است، براي حذف اين ذرات مصوب شد که از دستگاه مه پاش در کارگاه هاي عمراني در سطح شهرها، معادن شن و ماسه اطراف شهرها و ساختمان هاي در حال ساخت استفاده شود.
به گزارش واحد مرکزي خبر وي گفت: در محل احداث پل طبقاتي صدر، کارگاه هاي مترو و ساختمان هاي بزرگ در حال ساخت بايد از دستگاه مه پاش استفاده شود.
آقاي محمودي با بيان اينکه استفاده از اين دستگاه مي تواند به صورت ثابت (در معادن شن و ماسه) و به صورت متحرک باشد، افزود: اين دستگاه روي يک کاميون نصب مي شود و سطح زمين را مه پاشي مي کند.
وي گفت: دستگاه مه پاش چند منظوره است و در برف روبي، آب پاشي و سم پاشي درختان و همچنين خاموش کردن آتش مي تواند استفاده شود.
آقاي محمودي با بيان اينکه اين دستگاه مي تواند در شهرداري ها تحول ايجاد کند و آلودگي هوا را در نقاط خاصي کاهش دهد، افزود: در کارگروه آلودگي هواي تهران مصوب شد که شهرهاي بالاي صد هزار نفر جمعيت حتماً يک دستگاه را به عنوان نمونه خريداري و استفاده کنند تا به تدريج بتوانيم استفاده از اين دستگاه را در خدمات شهري شهرداري ها عموميت ببخشيم.
وي در پاسخ به اين سؤال که دستگاه مه پاش در چند نقطه استفاده خواهد شد، گفت: اين دستگاه در طرح هاي عمراني شهرداري ها، ايستگاه هاي مترو و ساختمان هاي بزرگ در حال ساخت شهر تهران استفاده مي شود .
معاون امور عمراني استاندار تهران افزود: اکنون براي ابتداي کار مصوب کرديم که هر شهرداري در حال حاضر يک دستگاه به عنوان نمونه خريداري و استفاده کند و در صورت مثبت بودن کارکرد آن و کاهش آلودگي در منطقه مورد استفاده، تعداد دستگاه ها افزايش يابد.
آقاي محمودي گفت: نمونه اين دستگاه، آمريکايي است، اما با تلاش جوانان کشور توليد شده است و مي تواند مورد استفاده قرار گيرد.
وي با بيان اينکه هنوز اين دستگاه را خريداري نکرده ايم، افزود: شهرداري ها را به خريد آن الزام کرده ايم و اين دستگاه گران قيمت نيست، اما براي هموطنان به علت کاهش آلودگي هوا مي تواند مفيد باشد.
آقاي محمودي همچنين از الزام تمام معادن شن و ماسه فعال در استان تهران براي استفاده از دستگاه مه پاش از ابتداي سال 92 خبر داد و گفت: اين معادن ملزم هستند، اين دستگاه را در کارگاه خود مستقر کنند تا ذرات معلق به فضا پراکنده نشود.
وي افزود: توصيه مي شود براي استفاده از اين دستگاه در خيابان ها، از آن قبل از ترافيک استفاده تا ذرات معلق از طريق رطوبت سنگين تر شود تا در سطح زمين نشست پيدا کند.
معاون امور عمراني استاندار تهران گفت: اين دستگاه در اوج ترافيک قابل استفاده نيست و مي توان از آن در داخل کارگاه هاي صنعتي و ساختماني به صورت شبانه روزي استفاده کرد.
آقاي محمودي در خصوص برخي اظهارات، مبني بر اينکه استفاده از دستگاه مه پاش براي کاهش آلودگي هوا مؤثر نخواهد بود، گفت: آلودگي هوا معضلي پيچيده است و از هر منظر که به آن نگاه کنيم مي تواند منابع توليد کننده متفاوتي داشته باشد.
وي با بيان اينکه دستگاه هايي که براي کاهش آلودگي استفاده مي شود مي تواند متنوع باشد، افزود: برخي افراد تصور مي کنند که دستگاه مه پاش کل فضاي تهران را مه پاشي خواهد کرد، در صورتي که اين گونه نيست و فقط براي نقاط خاص است.
آقاي محمودي گفت: دستگاه مه پاش مي تواند نقطه اي را که از نظر ذرات معلق آلوده است، آلودگي را در آن نقطه کاهش دهد و زماني که نقاط آلوده کننده کاهش يافت، کل آلودگي فضاي تهران کنترل مي شود.
وي افزود: ما ادعا نمي کنيم که اين دستگاه مي تواند آلودگي هوا را به طور کامل حذف کند، اما مي تواند در کاهش آلودگي بسيار مفيد باشد.
معاون امور عمراني استاندار تهران گفت: تغيير از سيستم سنتي به صنعتي معمولاً با مقاومت هايي مواجه مي شود.
آقاي محمودي افزود: وظيفه داريم ابزار جديد را به کار گيريم و کارايي آن را نيز آموزش دهيم تا به تدريج مورد استفاده قرار گيرد.
وي گفت: مزيت اين دستگاه اين است که در مصرف آب صرفه جويي مي کند و مي تواند با يک پنجم مصرف آب دستگاه هاي آب پاش، عمليات کاهش و کنترل ذرات معلق را انجام دهد.