نماد آخرین خبر

بازدید معاون رییس جمهور از زیستگاه اورس‌ها و مرال‌ها در شمال سمنان + عکس

منبع
ايرنا
بروزرسانی
بازدید معاون رییس جمهور از زیستگاه اورس‌ها و مرال‌ها در شمال سمنان + عکس

ایرنا/ سمنان - ایرنا - معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست از منطقه حفاظت‌شده پرور در استان سمنان و پاسگاه محیط‌بانی این منطقه بازدید کرد که زیستگاه هزاران‌ساله درخت اورس کوهی و مرال‌ها است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شینا انصاری روز سه‌شنبه در ادامه سفر به استان سمنان، به شهرستان مهدیشهر رفت و در شمال این شهرستان، از منطقه حفاظت‌شده پرور بازدید کرد.

وی در پاسگاه محیط‌بانی این منطقه حفاظت‌شده مهم در استان سمنان حضور یافت و با محیط‌بانان در موضوع‌های تخصصی و مختلف به گفت‌وگو نشست.

منطقه حفاظت‌شده پرور در۵۰ کیلومتری شمال شرقی شهرستان‌ سمنان قرار دارد. این منطقه از شمال به استان مازندران، از جنوب به شهمیرزاد، از شرق به دامغان و از غرب به منطقه چاشم محدود است و در این منطقه سه ناحیه صیدوا، محدوده کلورد و سرم لعلوم به عنوان محدوده‌های امن شناخته می‌شود.

پرور زیستگاه اورس کوهی

اورس یا سرو کوهی از گیاهان برگ سوزنی و همیشه‌سبز و به صورت درختانی بلند یا کوچک و یا درختچه‌ای و خزنده بوده، دیرزیستی و عمر برخی درختان آن بسیار زیاد و حتی تا بیش از ۲ هزار سال می‌رسد که در دامنه البرز جنوبی و همراه درختچه های زرشک اصلی ترین پوشش درختی مناطق کوهستانی شهرستان مهدیشهر و به خصوص عرصه‌ای منطقه حفاظت‌شده پرور را به صورت جنگل تُنک تشکیل می‌دهد.

اورس ترکیبی است از «او» به معنای «آب» و «رس» به معنای «رسیدن یا رساندن» و درخت اورس یا هُرس Juniperus که در زبان محلی اَوِرس گفته می‌شود، گونه‌ای سرو است که در مناطق کوهستانی می‌روید و در برابر ناملایمات طبیعی بسیار مقاوم است.

شینا انصاری در منطقه حفاظت‌شده پرور در شمال سمنان

سعید یوسف‌پور مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان و جمعی از مسوولان و محیط‌بانان منطقه، معاون رییس‌جمهور را در بازدید از زیستگاه گونه‌های مختلف منطقه همراهی کردند.

سرزمین مرال‌ها و شوکاها

منطقه حفاظت‌شده پرور منطقه‌ای ویژه با بیش از ۱۶۰ گونه جانوری است. از گونه‌های شاخص حیات وحش منطقه حفاظت‌شده پرور می‌توان به مرال، شوکا، گراز، خرس قهوه‌ای، پلنگ، سیاه‌گوش، گربه وحشی، کل و بز، قوچ و میش، آهو، گرگ، روباه معمولی، شغال، کفتار، سمور، تشی، خرگوش‌ و از رده پرندگان می توان به انواع پرندگان شکاری، کبک دری، بلدرچین، هوبره، کبک، تیهو، هدهد، شاه بوف، جغد، سینه سرخ و از خزندگان باید به افعی، کفچه مار، مار جعفری، انواع آگاما، بزمجه، لاک‌پشت و از دوزیستان نیز می توان به انواع وزغ‌ ها اشاره‌ کرد.

منطقه پرور استان سمنان براساس مصوبه شورای عالی شکاربانی و نظارت بر صید در سال ۱۳۴۶ به عنوان منطقه حفاظت شده پرور اعلام شد، حدود و مساحت منطقه نیز تاکنون چندین بار مورد بررسی و تجدید نظر قرار گرفت و در نهایت، طبق مصوبه شورای عالی محیط زیست در دهه ۷۰ مساحت منطقه نزدیک به ۶۵ هزار هکتار تعیین شد.

خشکسالی‌های متوالی،کاهش بارندگی، تغییر اقلیم، کاهش زاد و ولد در بین برخی گونه‌ها، توسعه روستاها و ورود برخی افراد غیربومی به منطقه به عنوان منطقه تفرجگاهی، از مباحث قابل توجه در حفاظت از گونه‌های جانوری و گیاهی منطقه است.

به گزارش ایرنا، انصاری معاون رییس جمهور رییس سازمان حفاظت محیط زیست روز سه‌شنبه به سمنان سفر کرد. دیدار با کارکنان اداره کل محیط زیست، نشست با نماینده ولی فقیه در استان و استاندار، بازدید از پاسگاه محیط‌بانی سرتنگه پرور و دیدار با محیط‌بانان و دیدار صمیمانه با اعضای تشکل‌های مردم نهاد استان از جمله برنامه های رییس سازمان حفاظت محیط زیست در سفر یک روزه به سمنان است.





به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar