ارائه خدمات درمانی هلال احمر در 60هتل مکه/خدمات 24 ساعته است

تسنیم/ معاون مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلالاحمر خدمات درمانی هلال احمر در مناسک حج را بیان کرد و گفت: در شهر مکه در تمامی هتلهایی که زائران ایرانی مستقر هستند (60 هتل) پرسنل هلال احمر هم مستقر هستند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، با آغاز عملیات حج تمتع 1446، تیمهای تخصصی پزشکی جمعیت هلالاحمر جمهوری اسلامی ایران در قالب دهها درمانگاه و بیمارستان سیار، در شهرهای مکه و مدینه مستقر شدهاند. این مراکز درمانی با پوشش کامل شبانهروزی، آماده ارائه خدمات به بیش از 80 هزار زائر ایرانی هستند. در همین زمینه، گفتوگویی داشتیم با طاهر درودی، معاون مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلالاحمر، تا از جزئیات خدمات درمانی، نحوه استقرار نیروهای پزشکی و روند رسیدگی به بیماران در طول ایام حج بیشتر مطلع شویم.
در حال حاضر مراکز درمانی هلال احمر در مکه و مدینه در چه نقاطی مستقر هستند؟
ما بهطور کامل در مناطق محل استقرار زائران ایرانی حضور داریم. در مدینه، دو مرکز درمانی داریم که یکی از آنها بهصورت 24 ساعته و دیگری 16 ساعته خدمات ارائه میدهد. علاوه بر این، بیمارستان اصلی ما نیز خارج از محدوده مرکزی مدینه قرار دارد.
در مکه مکرمه نیز در حدود 60 هتل که زائران ایرانی در آنها اسکان دارند، درمانگاههای ما فعال هستند. در اکثر این هتلها، درمانگاهها بهصورت 24 ساعته فعالاند و در برخی از آنها، بهصورت 16 ساعته خدمات ارائه میشود. همچنین در 5 مرکز درمانی مکه، علاوه بر خدمات عمومی، پزشک متخصص داخلی نیز مستقر است. در چهار مرکز دیگر نیز، مراکز تزریقات ویژه بانوان فعالاند که در آنها پرستاران خانم حضور دارند و به بانوان زائر خدمات ارائه میدهند.
درمانگاهها و بیمارستانهای هلال احمر چه نوع خدماتی به زائران ارائه میدهند؟
درمانگاههای ما در سطح یک خدمات درمانی هستند. این خدمات شامل ویزیت عمومی، اندازهگیری فشار خون، کنترل قند خون، تجویز دارو و رسیدگی به مشکلات ساده پزشکی است. در موارد تخصصیتر، بیماران به بیمارستان اصلی هلال احمر در مکه منتقل میشوند.
در این بیمارستان، کلینیکهای تخصصی در حوزههایی مانند داخلی، قلب، اعصاب، عفونی، زنان، ارتوپدی، روانپزشکی، غدد، ریه، کلیه و غیره فعال هستند. همچنین بخشهای اورژانس، آزمایشگاه، تصویربرداری، اکو، رادیولوژی و بخش مراقبتهای ویژه قلبی و عمومی نیز در آن وجود دارد.
اگر بیماری نیاز به جراحی داشته باشد، این خدمات در بیمارستان هلال احمر انجام میشود؟
خیر. طبق دستورالعمل وزارت بهداشت عربستان سعودی، هیچ کشوری مجاز به راهاندازی اتاق عمل مستقل در بیمارستانهای خود نیست. بنابراین در صورت نیاز به جراحی، بیمار با هماهنگی تیم پزشکان عربزبان ما و با آمبولانس به یکی از بیمارستانهای سعودی منتقل میشود و جراحی در آنجا انجام میگیرد. روند پذیرش و پیگیری هم توسط تیم ما انجام میشود.
آیا تمامی خدمات هلال احمر برای زائران ایرانی رایگان است؟
بله، تمامی خدمات درمانی و دارویی که توسط جمعیت هلال احمر ارائه میشود، کاملاً رایگان است.
پرسنل پزشکی و درمانی مستقر در این مراکز، آیا خود نیز در مناسک حج شرکت میکنند؟ در آن صورت، چه تدبیری برای جایگزینی آنها اندیشیدهاید؟
بیش از 70 درصد کادر درمانی ما اعمال حج را انجام نمیدهند تا بتوانند بهصورت پیوسته در خدمت زائران باشند. آن 30 درصدی هم که مشرف میشوند، بهصورت شیفتی برنامهریزی شدهاند و در ایام خاص مانند تشریق، عرفات و منا، در کنار زائران مستقر هستند. بنابراین، هیچگونه اختلالی در ارائه خدمات درمانی ایجاد نمیشود و درمانگاهها بهطور کامل فعال میمانند.
آیا همه پرسنل شما پزشک و پرستار هستند یا امدادگر هم دارید؟
در حج تمتع، ما امدادگر مستقر نداریم و تمام اعضای کادر درمان، دارای مدرک تخصصی و از بدنه وزارت بهداشت یا مراکز درمانی کشور هستند.
زمان شروع و پایان مأموریت درمانی هلال احمر در عربستان از چه تاریخی است؟
نیروهای ما از پانزدهم اردیبهشتماه به عربستان اعزام شدند و چند روز زودتر از آغاز رسمی عملیات حج در آنجا مستقر شدهاند. این خدمات تا بازگشت آخرین گروه از زائران ایرانی مانند سالهای گذشته در مدینه یا مکه ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام/