تسنيم/ استاد روانشناسي حوادث و بلاياي دانشگاه لايپزيک آلمان با پرداختن به علت تصميمات اشتباه مردم در هنگام مواجهه با بحران گفت: براي افزايش تاب آوري فردي بايد هيجان و استرس را کنترل کرد،همچنين استفاده از تصاوير سه بُعدي ميتواند در شبيه سازي بحران کمک کند.
پروفسور "مارکوس اشترک " استاد دپارتمان روانشناسي حوادث و بلاياي دانشگاه لايپزيک در حاشيه بازديد از مرکز فرماندهي و مديريت بحران شهر تهران ضمن پيشرفته خواندن امکانات به کار رفته در اين مرکز اقدامات انجام گرفته در مديريت بحران پايتخت را حرفه اي و نشان دهنده توجه به موضوع ايمني و تابآوري دانست.
وي با تاکيد بر اين نکته که سخن گفتن از تابآوري به معناي استفاده درست از منابع و فعال سازي امکانات براي مقاومت در برابر سوانح است، برنامههاي سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران را در زمينه آموزش شهروندان واجد اين ويژگي دانست و افزود: با اجراي اين برنامهها توانسته ايد بين شهروندان و سازمان ارتباط موفقي برقرار کنيد، در اين شرايط مردم احساس مسئوليت پيدا ميکنند و اين کار خوبي است.
پروفسور "اشترک" با اشاره به تحقيقات و مطالعات انجام گرفته از ارتباط معنادار تاب آوري فردي با آرامش شهروندان سخن گفت و يادآور شد: با سنجش سطح استرس افراد ميتوان به نحوه کنترل هيجانات فردي دست يافت و از طريق فهم اين نکته تاب آوري فردي را افزايش داد.
اين استاد روانشناسي در ادامه به تشريح اقدامات لازم براي کنترل سطح استرس در مواجهه با سوانح در مراحل مختلف مديريت بحران پرداخت و با اشاره به اهميت آموزشهاي شناختي در اين زمينه گفت: يکي از مشکلات در هنگام مواجهه با بحران اين است که مردم تصميمات اشتباه ميگيرند، براي پيشگيري از اين وضعيت بايد توانايي کنترل احساسات و هيجانات را به شهروندان آموزش داد تا بتوانند علاوه بر خود امدادي نحوه کمکرساني به ديگران و حمايت اجتماعي را فرا گيرند.
پروفسور "اشترک" گفت: استفاده از تصاوير سه بعدي در آينده ميتواند در شبيه سازي شرايط بحراني و آموزشها کمک کند تا توانايي شهروندان براي امدادرساني افزايش پيدا کند.
وي در ادامه به تشريح اقدامات لازم در مرحله بعد از وقوع بحران پرداخت و از کنترل استرس و هراس و افسردگي به عنوان مهمترين نکات در اين زمينه ياد کرد و افزود: براي درمان در چنين مواقعي نياز به روانشناس حرفه اي داريد تا درمان لازم را براي افرادي که در اين زمينه با مشکلاتي رو به رو شده اند در نظر بگيرد.
به گزارش سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران، در اين بازديد عباس استاد تقي زاده قائم مقام سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران ضمن تشريح ساختار مديريت بحران در پايتخت، توضيحاتي در خصوص فعاليتهاي انجام گرفته در بخشهاي آموزش، پيشگيري و آمادگي ارائه داد.
وي در ادامه نحوه فعالسازي ستاد مديريت بحران در شهر تهران، کميتههاي تخصصي و نقش آنها در مديريت بحران، راه اندازي سامانه هشدار سريع و برنامههاي سازمان در زمينه شناسايي گسلها، اجراي طرح مدرسه آماده و مطالعات انجام گرفته در زمينه شناسايي راههاي اضطراري در پايتخت را توضيح داد.
با کانال تلگرامي آخرين خبر همراه شويد telegram.me/akharinkhabar