فارس/ اين روزها وضعيت پوشش برخي زنان و دختران به حدي رسيده که ديگر نميتوان از آن به عنوان بدحجابي ياد کرد، شلوارهاي قد 90، بلوزهاي بالاي ناف، مانتوهاي جلوباز و نازک و روسريهايي که ديگر روي سر نيست.
سالهاي قبل تنها عقب رفتن روسريها حجابها را کمرنگ ميکرد، اما امروزه برخي افراد با هنجارشکني و پوشيدن لباسهاي خارج از عرف جامعه موجب شکسته شدن حرمت حجاب شدهاند که اصلا زيبنده بانوان اين سرزمين نيست.
بدحجابي به مسائل مختلفي برميگردد، اما شايد مهمترين مسئله در اين ميان توليدکنندگان پوشاک باشند که بايد به فرهنگ ايراني آ اسلامي برگشته و الگوگيري از غرب را کنار بگذارند زيرا هر چقدر هم که ظاهر غربي به خود بگيريم ما انسانهايي از تبار ايرانيم.
اگر توليدکنندگان پوشاکي متناسب با فرهنگ غني ايراني و اسلامي توليد کنند و بازار از وجود اين لباسها اشباع شود، خود به خود تقاضا نيز متناسب با عرضه ميشود و اين هنجارشکنيها را شاهد نخواهيم بود.
99 درصد البسه واردات خارج از استان است
رئيس اتحاديه پوشاک همدان در گفتوگو با فارس اظهار کرد: طبق قوانين به صورت مکرر و سالانه هم از سوي اتحاديه و هم اداره اماکن به فروشندگان براي عدم عرضه البسه نامناسب گوشزد ميشود.
حجت ناصري با بيان اينکه اطلاعرساني به واحدهاي صنفي هم به صورت لساني و هم پيامکي صورت گرفته است افزود: مانتوهاي جلوباز که اکنون در فروشگاهها زياد شده، 90 درصد از تهران وارد ميشود و در همدان توليدي نداريم.
وي با بيان اينکه 99 درصد البسه واردات خارج از استان است گفت: اطلاعرساني براي عدم عرضه البسه نامناسب صورت گرفته و با متخلفان از سوي اماکن و سازمان بازرسي برخورد ميشود.رئيس اتحاديه پوشاک همدان دليل رواج اين لباسها را مدگرايي دانست و افزود: مد گريبانگير صنف لباسفروشان شده و باعث شده تا اقدام به فروش چنين لباسهايي کنند.
وي با بيان اينکه سال قبل «مانتوهاي روزنامهاي» جمع شد اما دستفروشان آنها را فروختند گفت: توليديهاي اهمدان اکثرا يا شلوار مردانه و يا مانتوهاي مدارس ميدوزند و اکنون نيز درگير دوخت مانتوهاي مدارس هستند.
ناصري ورود فرهنگ غربي را عامل ديگري در رواج مانتوها و البسه نامناسب دانست و گفت: اگر گزارشي از عرضه البسه نامناسب از واحدهاي صنفي شود، برخورد خواهيم کرد.
توليدکنندگان پوشاک در ترويج بيحجابي دخيل هستند
در ادامه مسوول امور زنان سپاه انصارالحسين(ع) همدان در گفتوگو با فارس اظهار کرد: در راستاي ترويج فرهنگ عفاف و حجاب برنامههاي زيادي در سبک زندگي اسلامي و عفاف و حجاب برگزار شده و در آينده نيز برگزار ميشود.
فاطمه ستاري با اشاره به 31 تيرماه با عنوان روز ملي «عفاف و حجاب» بيان کرد: در اين روز اجتماع مردمي با عنوان «حافظان حريم خانواده» برگزار خواهد شد.وي با اشاره به اينکه در طول سال نشستهايي با موضوع حجاب و عفاف در پايگاههاي بسيج برگزار ميشود افزود: سرگروههاي پايگاههاي بسيج به فراخور زمان و مناسبتهاي مذهبي برنامه دارند و کارگاههاي آموزشي نيز در زمينه عفاف و حجاب برگزار ميشود.
مسوول امور زنان سپاه انصارالحسين(ع) استان همدان در ادامه در خصوص بدحجابي و پوشش نامناسب تصريح کرد: برخي از بيحجابيها به باورهاي افراد برميگردد که اگر باور ديني قوي باشد چنين رفتاري را در بيرون از منزل نخواهند داشت.
وي توليدکنندگان پوشاک را نيز در ترويج بدحجابي دخيل دانست و گفت: مطالبه ما از نيروي انتظامي اين است که نه به صورت سلبي بلکه متذکرانه در اين زمينه ورود کند تا علاوه بر امر به معروف بتوان ناهنجاريهاي جامعه را کنترل کرد.
ستاري يادآور شد: در همدان بانوان باحجاب نيز کم نداريم که زياد در معرض عموم نيستند بنابراين بانوان باحجاب نيز بايد در مناسبتهاي مختلف در جامعه حضور داشته و با حجاب خود زيبندگي با پوشش مناسب را به رخ بکشند.
وي تاکيد کرد: طراحان لباس بايد در طراحي پوشاک به نحوي عمل کنند که اگر کسي چادر نيز سرنکرد، پوشش اسلامي داشته باشد نه اينکه مانتوهاي بدون دکمه که خود اصل بيحجابي است را توليد کنند.
برخورد قاطعانه با بدحجاب
رئيس حوزه علميه استان همدان نيز با بيان اينکه بدحجابي به عنوان نقطه سياهي روز به روز گستردهتر ميشود تأکيد کرد: آزادي به معناي بيحجابي نيست.
آيتالله سيد مصطفي موسوي اصفهاني با بيان اينکه خود مردم براي مقابله با بدحجابي به صورت آگاهانه در جامعه حضور يابند گفت: نيروي انتظامي نيروهاي ارزشي بسياري دارد که خدمات بسيار زيادي نيز ارائه کردهاند اما در برابر بدحجابي و بيحجابي بايد از اهرمهاي بهتري استفاده کند.
وي افزود: توجه به فريضه امر به معروف و نهي از منکر تاکيد ديني است و بايد مد نظر همگان باشد.
نماينده مردم همدان در مجلس خبرگان با بيان اينکه بخشي از توجه به اين فريضه نيز به قوه قضاييه برميگردد تصريح کرد: بايد با بدحجابها قاطعانه برخورد شود.وي با اشاره به اينکه ادارات و مديران کل ما نيز در امر ترويج حجاب مسوول هستند گفت: مديران نسبت به وضعيت پوشش پرسنل زيردست خود اشراف داشته باشند.
وي با بيان اينکه متاسفانه برخي با وضعيت نامناسب حجاب و لباسهاي محرک در خيابانها حاضر ميشوند بيان کرد: فروشگاههايي نيز وجود دارد که نسبت به عرضه لباسهاي نامناسب اقدام ميکنند که بايد اين وضعيت مديريت شود.
موسوياصفهاني با تأکيد بر اينکه متاسفانه در برخي از مراکز علمي مانند دانشگاهها نيز رعايت حجاب صورت نميگيرد افزود: ابتدا دولتمردان ما مسوول هستند و در ادامه نيز بايد تذکر لساني از سوي همگان داده شود.
وي با بيان اينکه ستاد امر به معروف بايد گزارشي از توجه به اين مسئله ارائه کند که طي سال گذشته چه اقداماتي انجام داده و چه ميزان بازديد از ادارات داشتند افزود: به عنوان نماينده مجلس خبرگان از رسانههاي گروهي مطالبه ميکنيم که مفاسد بدحجابي را پيگيري کنند.
بازار