فارس/ معاون شهردار تهران با اشاره به اينکه پايتخت فقط 126 هزار جاي پارک خودرو دارد، گفت: در حال حاضر طبق قانون، شهرداري ميتواند بر اساس نرخ سال 93 اقدام به اخذ هزينه پارک حاشيهاي کند.
محسن پورسيد آقايي معاون حمل و نقل و ترافيک شهرداري تهران در مورد اينکه عضو کمسيون حمل و نقل شورا اعلام کرده است شهرداري سبب از دست رفتن ۹۰۰ ميليارد تومان درآمد پارک حاشيهاي شده است،طي نامهاي اظهارداشت: اينکه گفته ميشود حدود يک ميليون فضاي پارک حاشيهاي قابل مديريت است، با واقعيت فاصله زيادي دارد و تعداد فضاهايي که واقعا ميتوان بابت پارک در آنها از خودروها دريافت وجه کرد، به ۱۵ درصد اين تعداد هم نميرسد.
وي گفت: بر اساس سه شرطي که در ماده ۲ آييننامه اجرايي تبصره يک ماده ۱۵ قانون رسيدگي به تخلفات رانندگي آمده است، بسياري از فضاهاي ۸۹۱ هزارتايي که آقاي عليخاني، رئيس کمسيون حمل و نقل شوراي شهر انتظار دارد شهرداري بابت پارک در آنها از مردم دريافت وجه کند، در نقاط داراي کاربري مسکوني يا معابر خلوتتر، بزرگتر و يا کوچکتر از حدود مجاز قانوني است.
معاون شهردار در واکنش به انتقادهاي اين عضو شورا، افزود: اعضاي شوراي شهر پيگير رفع موانع قانوني اين موضوع باشند تا امکان اجراي مصوبه شورا و تحقق درآمدهاي شهرداري در اين زمينه فراهم شود.
پورسيدآقايي بيان داشت: هماکنون طبق قانون، شهرداري صرفا ميتواند بر اساس نرخ سال ۱۳۹۳ اقدام به اخذ هزينه پارک حاشيهاي کند و هنوز تاييد وزير کشور و استاندار تهران بابت نرخهايي که شوراي اسلامي شهر تهران بهتازگي مصوب کرده، اخذ نشده است.
وي با اشاره به اجراي آزمايشي طرح مديريتي هوشمند پارک حاشيهاي در منطقه ۲ نوشت: معابر اين منطقه داراي سه ويژگي قيد شده در بالا بودند که بر اساس نتايج به دست آمده از ۱۰۱ هزار و ۵۸۱ فضاي بالقوه پارک در منطقه ۲ تعداد فضاي قابل مديريت پارک حاشيهاي اين منطقه تنها ۱۴ هزار و ۴۸۱ فضاي پارک بوده است.
پورسيداقايي عنوان کرد: در صورتي که منطقه ۲ را به عنوان نمونه آماري ملاک عمل قرار دهيم، تنها ۱۴.۲۵ درصد فضاي بالقوه پارک معابر آن قابليت مديريت هوشمند را دارند. در نتيجه برآورد ميشود در کل شهر تهران ۱۲۶ هزار و ۹۹۰ فضاي پارک حاشيهاي قابل مديريت وجود داشته باشد که فاصله قابل توجهي با رقم يک ميليون فضاي پارک حاشيهاي که در بودجه ۹۸ قيد شده، دارد.
وي در اين نامه بيان داشت: به موجب قانون رسيدگي به تخلفات رانندگي ميزان عوارض پيشنهادي شوراي شهر در خصوص پارک حاشيهاي بايد توسط وزير کشور تصويب شود.
معاون شهردار اضافه کرد: بر اساس قانون رسيدگي به تخلفات رانندگي درآمد پارک حاشيهاي بايد به حساب خزانه دولت واريز و پس از آن در آخر هر ماه درآمد حاصله به حساب شهرداري واريز شود،اما تاکنون درآمد پارکومترها با وجود گذشت سه سال هنوز به حساب شهرداري عودت داده نشده است و در صورت ادامه اين روند اجراي مديريت پارک حاشيهاي با چالش جدي مواجه ميشود.
وي افزود: بر اساس قانون رسيدگي به تخلفات رانندگي مصوب سال ۹۴ هيات دولت ، دريافت وجه نقد توسط عوامل متصدي يعني پارکبان ممنوع است و در همين راستا موضوع مديريت پارک حاشيهاي را در دستور کار قرار داديم و از شرکتهاي دانشبنيان فعال در اين حوزه فراخوان داده و جالب است که بدانيد ظرف مدت ۴ ماه بيش از ۴۰ پيشنهاد هوشمند وصول شد که نهايتاً مديريت پارک هوشمند حاشيهاي به صورت آزمايشي در منطقه ۲ منعقد شد اما اجراي اين طرح نيازمند ايجاد زيرساختهاي نرمافزاري، آگاهسازي مردم و نصب و طراحي تابلوهاي جديد بود که به همين دليل اجراي اين مسئله زمان برد.
وي در ادامه نوشت: در راستاي توسعه و پيشبرد مديريت هوشمند پارک حاشيهاي پهنه مرکزي تهران شامل مناطق 6، 7، ۱۱ و ۱۲ به دليل ازدحام معابر در اولويت مديريت پارک هوشمند قرار دارد و مزايده آن در خردادماه برگزار شده و اميد است بتوانيم با سرعت لازم اين مهم را عملياتي کنيم.
وي در نامه خود در مورد برنامههاي سه ساله مديريت هوشمند پارک حاشيهاي گفت: اگر موانع فوق الذکر رفع شود، در سال چهارم اجراي برنامه، حدوداً ۲۴۰ ميليارد تومان قابليت درآمدزايي دارد که اين ميزان با درآمد اعلام شده از سوي رئيس کميسيون حمل و نقل مبني بر اينکه ۹۰۰ ميليارد تومان کسر خواهد شد، متفاوت است.
بازار