نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
جامعه و حوادث

شایعات عجیب درباره واکسن کرونا؛ از «ادرار شتر» تا «توطئه بیل گیتس»

منبع
جام جم
بروزرسانی
شایعات عجیب درباره واکسن کرونا؛ از «ادرار شتر» تا «توطئه بیل گیتس»

جام جم/ ويروس کرونا و واکسن آن ماه‌هاست که به دغدغه اصلي مردم دنيا تبديل شده است و حين آن شايعات متعددي در خصوص واکسن کرونا منتشر مي‌شود.

چند شايعه رايج درباره واکسن کرونا که مردم دنيا و ايران را با خودش درگير کرده است را در اين گزارش مي‌خوانيد.

واکسن کرونا به ايران رسيد

هر کس به شما چنين چيزي را گفت يا وعده داد که از طريق يک آشناي معروف و با نفوذ واکسن را برايتان از آن طرف آب جور مي‌کند، در لحظه از او دور شويد. واکسن کرونا در هيچ جاي دنيا توزيع نشده و حتي انگليس، آمريکا و روسيه هم که در تحقيقات مربوط به توليد واکسن از ديگر کشورها پيشي گرفته‌اند، نمي‌توانند دستاوردهايشان را براي استفاده انبوه مردم وارد بازار کنند. بنابراين فريب نخوريد و جان و مالتان را کف دست سودجويان نگذاريد.

واکسن کرونا نابارور مي‌کند

اين شايعه را شايد هنوز نشنيده باشيد اما مردم دنيا چند وقتي است که حسابي با اين شايعه ترسيده‌اند. ماجرا از وقتي شروع شد که يک بلاگر انگليسي به نام «زد فونيکس» با انتشار ويدئويي 10 دقيقه‌اي مدعي شد واکسن کرونا کشف شده اما بسيار خطرناک است و مي‌تواند زنان را نابارور کند. ويدئوي آقاي فونيکس بارها در شبکه‌هاي اجتماعي دست به دست شد و رعب و وحشت ايجاد کرد، اما او جز اعلام اين که اطلاعاتش را از يک منبع موثق دريافت کرده، مدرکي رو نکرد. فونيکس مدعي شد واکسن کرونا روي 63 زن تست شده و 61 نفر از آنها را نابارور کرده است. اما اين ادعا از اساس دروغ است. چون اولا هنوز هيچ واکسني به طور کامل تائيد و روانه بازار نشده، ثانيا اگر واکسني هم وجود داشته باشد، امکان اين که يک جنس را نابارور کند و روي جنس ديگر اثر نداشته باشد، صفر است.

واکسن کرونا توطئه بيل گيتس

بيل گيتس از ابتداي ماجراي کرونا در شبکه‌هاي اجتماعي به عنوان يکي از متهمان «ساخت ويروس کرونا» معرفي شد. برخي مدعي شدند که کرونا يک ويروس آزمايشگاهي است و بيل گيتس و دار و دسته‌اش قرار است به بهانه ساخت واکسن کرونا ميکروچيپ‌هايي را وارد بدن مردم دنيا کنند تا تمام حرکات و فعاليت‌هاي آنها رصد شود. 

يک بار تزريق کافي است

خير. حتي وقتي واکسن کرونا به توزيع انبوه برسد هم باز ممکن است با يک بار تزريق آن نتوانيد به ايمني کافي دست پيدا کنيد. چرا؟ چون کشورهاي مختلف براي دستيابي به واکسن کرونا از روش‌هاي آزمايشگاهي مختلفي استفاده مي‌کنند که در برخي از آنها واکسن براي ايجاد ايمني نياز به تزريق چندباره دارد. بنابراين بايد منتظر بمانيم تا ببينيم کدام واکسن قرار است در دنيا توزيع شود.

تأثير نيش زنبور در مقابل کرونا

مدتي قبل يک عضو بازنشسته هيئت علمي انستيتو پاستور اعلام کرد که نيش زنبور در حکم واکسن کرونا عمل مي‌کند. حتي گفته شد که از زمان شيوع کرونا در ايران هيچ زنبورداري کرونا نگرفته است! اما اين ادعا هم هيچ پايه و اساس علمي ندارد و اتفاقا چندين نفر از زنبورداران در گوشه و کنار کشور تا به حال به خاطر کرونا کارشان به بيمارستان کشيده شده است.

واکسينه شدن با ادرار شتر و گاو

احتمالا ماجراي نوشيدن ادرار شتر براي واکسينه شدن در برابر کرونا را شنيده‌ايد. چندي قبل گروهي موسوم به «اتحاديه هندوهاي کل هند» با برپايي يک مهماني اعلام کردند که نوشيدن ادرار گاو مي‌تواند آن‌ها را واکسينه کرده و مانع سرايت ويروس کرونا به آن‌ها شود. واضح است که اين ادعا نه تنها پايه و اساس علمي ندارد، بلکه خرافه خطرناکي است که مي‌تواند باعث ابتلا به بيماري‌هاي عفوني شود.


واکسن کرونا براي پولدارتر شدن

اين شايعه عجيب را مدتي قبل مدونا، خواننده سرشناس پاپ مطرح کرد. او با انتشار ويدئويي در اينستاگرامش گفت که واکسن اين ويروس کشف شده، اما فعلا از عرضه آن جلوگيري مي‌شود تا پولدارها پولدارتر شوند. اينستاگرام بر روي اين ويدئو برچسب «اطلاعات گمراه‌کننده» زد.‌ کساني که ويدئو را بر روي صفحه اين‌خواننده تماشا مي‌کردند، ضمن مشاهده هشدار، به صفحه‌اي راهنمايي مي‌شدند که توضيح مي‌داد هنوز واکسن کرونا ساخته نشده است. وي در اينستاگرام بيش از ۱۵ ميليون دنبال‌کننده دارد که شمار زيادي از آنها به بازنشر اين ويدئو اعتراض کرده بودند.‌ ويدئوي جنجالي در باره واکسن کرونا، ساعاتي بعد از صفحه وي حذف شد.

واکسن کرونا DNA را تغيير مي‌دهد

مدتي قبل دختر جواني به نام «کري مادج» با انتشار ويدئويي مدعي شد که واکسن کرونا در DNA انسان‌ها تغيير ايجاد کرده و ساختار ژنتيکي ما را تغيير مي‌دهد. اين ويدئو بارها در فضاي مجازي ديده شد اما وقتي رسانه‌هاي رسمي از او خواستند براي ادعايش سند و مدرک بياورد، سکوت کرد و پاسخي نداد. با اين حال شايعه‌پراکني خانم مادج کار خودش را کرده بود و ميليون‌ها نفر که ويدئوي او را دست به دست کرده بودند، اعتماد خود را به اثرگذاري واکسن کرونا از دست دادند. سازمان بهداشت جهاني اعلام کرده که ممکن است واکسن کرونا عوارض جانبي داشته باشد، اما قطعا DNA ما را تغيير نخواهد داد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره