معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی: پیگیری جرایم عطاریها به سازمان غذا و دارو برمیگردد
تسنيم
بروزرسانی
تسنيم/ معاون انتظامي سازمان نظام پزشکي گفت: پيگيري جرايم عطاريها به سازمان غذا و دارو و دانشگاههاي علوم پزشکي برميگردد.
غلامحسين نيکنژاد در پاسخ به اين سوال که گفته ميشود در شکاياتي که از عطاريها دارند به دليل نبود کارشناس اين حوزه در سازمان نظام پزشکي که به نظر کارشناسانه قاضي پرونده کمک کند، مردم معطل ميمانند و از پرونده خود عملا جوابي نميگيرند اظهار داشت: اين کار به سازمان غذا و دارو و دانشگاههاي علوم پزشکي برميگردد.
وي اضافه کرد: اين موضوع صحت ندارد چرا که اگر بخواهد چنين چيزي باشد اين پروندهها بايد به من ارجاع شود که تاکنون چنين اتفاقي نيفتاده است. طبق اين قانون چون فرد خطاکار يعني عطار در گروه پزشکي قرار ندارد مرجعي که بايد به اين شکايات رسيدگي کند دادگاه عمومي و دادسراي ويژه جرائم پزشکي است.
نيکنژاد تصريح کرد: متاسفانه هم اکنون عطاريها به غير از داروهاي گياهي که معلوم نيست از چه چيزي درست شده است و تبديل به پودر يا شربت يا عصاره درآمده است، به عنوان مثال به بيمار يک گوني گياه ميدهد و به او ميگويد که اينها را دم کن و آب آن را بنوش که اين موضوع از لحاظ علمي صحيح نيست.
وي خاطرنشان کرد: ما نميگوييم در اين گياه خاصيتي وجود ندارد بلکه ممکن است در آن 5 يا 6 عنصر فلزي مثلا روي، مس و آهن باشد که اين بيمار ممکن است بيش از حد آن را در وجود خودش داشته باشد و اين عنصرها هم که اضافه شود، ضرر زيادي به وي ميرسد و ممکن است اثرات اختصاصي روي بدن داشته باشد که بايد مدنظر قرار دارد.
معاون انتظامي سازمان نظام پزشکي ادامه داد: متاسفانه هم اکنون که به عطاريها ميرويم مشاهده ميکنيم براي همه بيمارها مانند. داروي گياهي طاسي، چاقي، لاغري و مسائل جنسي و داروي بچهدار شدن آسان ديده ميشود، در حالي که آنها حق درمان ندارند و نميتواند خودشان هم درمانکننده باشند و هم عرضهکننده دارو.
وي گفت: داروساز داروخانه به جز نسخه پزشک حق ندارد دارويي به بيمار بدهد مگر 50 قلم قلم داروي بسيار عمومي مثل آسپرين و شربت سينه. اگر هم دارويي شبيه آنچه دکتر تجويز کرده است دارد براي تجويز به بيمار بايد دکترش چک کند.
نيکنژاد يادآور شد: ما به شدت با عطاريها مخالفيم.