جهانپور: اختیار واردات واکسن کرونا به هیات امنای ارزی وزارت بهداشت داده شد

ايرنا/ رئيس مرکز روابط عمومي و اطلاع رساني وزارت بهداشت گفت: به هيات امناي ارزي وزارت بهداشت همه اختيارات داده شده تا مستقيم يا از طريق شرکت هاي خصوصي مجاز نسبت به واردات واکسن تاييد شده کرونا اقدام کند.
کيانوش جهانپور روز يکشنبه افزود: اختيارات لازم براي واردات واکسن کوويد۱۹ مورد تاييد به هيات امناي ارزي داده شده است بررسي و تاييد آيين نامه ثبت سريع و صدور مجوز واردات اضطراري واکسن کرونا در جلسه کميته ملي واکسن کوويد۱۹ مرجع تاييد نهايي واکسن اعم از خارجي يا توليد داخل، سازمان غذا و دارو خواهد بود.
رئيس مرکز روابط عمومي و اطلاع رساني وزارت بهداشت گفت: بر اساس اين مجوز به هيات امناي ارزي همه اختيارات داده شده تا مستقيم يا از طريق شرکت هاي خصوصي مجاز نسبت به واردات واکسن تاييد شده اقدام کند.
جهانپور اظهار داشت: از ابتدا تا کنون تاکيد کميته ملي واکسن بر آن بوده که هرگونه انجام کارآزمايي باليني واکسن هاي خارجي در کشور منوط به مشارکت در توليد و انتقال فناوري خواهد بود.
وي با اشاره به برگزاري ۱۲ نشست هم انديشي و جلسه کميته ملي واکسن کوويد۱۹ در ماه هاي گذشته، افزود: در اين جلسات علاوه بر رهگيري و هدايت و برنامه ريزي براي واکسيناسيون همگاني اثربخش و ايمني عليه بيماري کوويد۱۹، موضوع تسهيل دستيابي به واکسن توليد داخل مستمر پيگيري و تصميم سازي شده که نتايج خوبي تا کنون دربر داشته است.
سخنگوي سازمان غذا و دارو يادآور شد: در جلسه يازدهم کميته ملي واکسن کوويد۱۹ در آذر ماه، آيين نامه ثبت سريع و صدور مجوز واردات اضطراري واکسن کرونا پيشنهادي سازمان غذا و دارو نيز پس از بحث و بررسي، مورد تاييد اعضاي کميته قرار گرفته و براي ابلاغ، تقديم مراجع ذيربط شده است.
جهانپور گفت: پيش نيازهاي درخواستي سازمان جهاني بهداشت (WHO) و ساز و کار کوواکس مبني بر تعريف فرآيند و الزامات واردات واکسن با توجه به وضعيت بحران و اضطراري کوويد۱۹ در جهان براي دريافت به هنگام واکسن ايمن از شرکت هاي سازنده به منظور کاهش عواقب و پيامدهاي تداوم اپيدمي، ضروري خواهد بود.
رئيس مرکز روابط عمومي و اطلاع رساني وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: تاکيد وزير بهداشت و کميته ملي بر استفاده از گزينه هاي مطمئن واکسن براي کارکنان سلامت بوده و هست و زيرگروه هاي در اولويت اين قشر عزيز براي واکسيناسيون در اولويت خواهند بود.
سخنگوي قرارگاه تامين دارو و تجهيزات پزشکي ادامه داد: با توجه به وضعيت زماني محدود عرضه واکسن هاي خريداري شده، مقرر شده است صرفا در اين مورد خاص، بسته بندي اوليه سازنده دربردارنده اطلاعات نوع واکسن، روش و حجم تزريق و هشدارهاي اساسي به زبان مندرج مورد تاييد باشد و براي ليبلينگ واکسن، مدل ارائه شده توسط مرجع تنظيم مقررات دارويي اروپا(EMA) مورد تاييد است.
وي تصريح کرد: برنامه کلي واکسيناسيون عليه کوويد۱۹ تغييري نداشته است و مطابق برنامه قبلي، مسيرهاي خريد مستقيم واکسن تاييد شده، خريد از سبد کوواکس و واکسن توليد داخل به ترتيب مسير تامين واکسن مورد نياز کشور براي واکسيناسيون همگاني عليه اين بيماري بوده و مرجع تاييد نهايي واکسن اعم از خارجي يا توليد داخل، سازمان غذا و دارو خواهد بود و فرآيند بررسي به رغم همه مسيرهاي سريع تاييد(Fast Track) کماکان زمانبر بوده و نيازمند تکميل اطلاعات است و در اين فرآيند، کيفيت و ايمني مبتني بر شواهد و مدارک فداي سرعت عمل نخواهد شد و ورود هرگونه واکسن از هر مسير، منوط به تاييد مجوز موقت و اضطراري سازمان غذا و دارو است.
رئيس مرکز روابط عمومي و اطلاع رساني وزارت بهداشت تاکيد کرد: فرآيند واکسيناسيون هم در کشوري به گستردگي مثل ايران و براي درصد بالايي از جمعيت ۸۴ ميليوني، زمانبر خواهد بود بنابراين حتي با تاييد برخي واکسن ها و صدور مجوز مصرف اضطراري و واردات آنها و متعاقبا شروع واکسيناسيون در بازه زماني چند روزه و چند هفته حتي چند ماه، کماکان رعايت پروتکل هاي بهداشتي، اعمال محدوديت هاي هوشمند، استفاده از تجهيزات محافظت فردي و خودمراقبتي، فاصله گذاري فيزيکي و شستن مکرر دست ها با آب و صابون و استفاده از ضدعفوني کننده ها با دقت و جديت مانند ماه هاي قبل بايد ادامه داشته باشد.
وي افزود: در خوش بينانه ترين شرايط، واکسيناسيون حتي بدون بروز حوادث غيرمترقبه اي مانند جهش هاي ويروس، يک شبه و يک ماهه و حتي چند ماهه نمي تواند سايه شوم اين بيماري و همه گيري را از جوامع کوتاه کند و هرگونه عادي پنداري و اهمال فردي و عمومي حتي در ميانه فصل واکسيناسيون مي تواند فاجعه آميز و بحران آفرين باشد و تا آخرين روزهاي خروج از اپيدمي و طغيان بيماري و حتي بعد از آن بايد اين هوشياري و حساسيت در جامعه زنده بماند و خودمراقبتي و مشارکت فعال اجتماعي و بين بخشي بايد در بالاترين وجه ممکن ادامه يابد.
جهانپور يادآور شد: همان گونه که از قبل وعده داده شده، واکسيناسيون با واکسن موثر و بي خطر خارجي آغاز خواهد شد و با واکسن هاي توليد داخل ادامه خواهد يافت و با توکل به خداوند متعال حتي زودتر از بسياري از کشورها اتمام خواهد يافت.
وي گفت: هرگونه عادي پنداري و اهمال فردي و عمومي حتي در ميانه فصل واکسيناسيون مي تواند فاجعه آميز و بحران آفرين باشد. واکسيناسيون با واکسن موثر و بي خطر خارجي آغاز خواهد شد و با واکسن هاي توليد داخل ادامه خواهد يافت.