عروسی در عصر کرونا؛ ضروری یا زیانبار

ايرنا/ کرونا با آمدنش حتي شکل نگرانيها را هم عوض کرد، عروس و دامادهايي که تا پيش از اين نگرانيشان بهم ريختن وضعيت آب و هوا يا عقب ماندن از برنامهها بود، حالا نگرانيشان ابتلاي دوستان و عزيزانشان به کرونا و حتي مرگ آنها است.
شيوع ويروس کرونا تمامي مراسمات را تحت شعاع قرار داد و بسياري از عروس و دامادها بيش از ۱۰ ماه منتظر برگزاري مراسمات عروسي شدند.
عده اي مي گويند درست است که نگران سلامت خود و ميهمانان هستيم اما بايد مراسم عروسي برگزار شود و يکي از شروط آغاز زندگي برگزاري مراسم عروسي است و ... .
در حاشيه بزرگراه آزادگان و در منطقه احمدآباد مستوفي در جنوب غربي تهران راهي يک مراسم عروسي شدم؛ در جاي جاي اين منطقه، باغ تالارهاي بسياري وجود دارد که به دليل نگرفتن جشن ها و عروسيها، بي رمق تر از هميشه به نظر مي رسند.
با اينکه همچنان صداي موزيک و رقص نور به وضوح در جريان است اما ديگر پارگينگ هاي اين تالارها مملو از ماشين هاي شرکت کننده در اين مراسم نيست؛ عروسيها تفاوت هاي زيادي پيدا کرده و حداقل اينکه عروسي ها با فاصله گذاري اجتماعي و با تعداد محدودي از شرکت کنندگان برگزار مي شود.
فردي که سابقه ۲۰ سال فعاليت را در يکي از باغ تالارهاي منطقه احمد آباد مستوفي دارد در اين باره به خبرنگار ايرنا گفت: اين باغ تالار که روزگاري براي نوبت گرفتنش دعوا بود و مردم براي رزرو اين مجموعه مدت ها بايد در صف انتظار بودند، بيش از ۱۰ ماه تعطيل بود و بسياري از کارگران اين محل بيکار شدند و بسياري از باغ داران نيز از شغل خود خداحافظي کردند.
اين فرد ادامه داد: هم اينک نيز اين تالار پذيراي حداکثر با ظرفيت ۲۰۰ نفر در حال فعاليت است و مديران باغ تالارها نيز با اين ظرفيت مجبورند تنها ۴۰ تا ۵۰ درصد از نيروهاي قبلي خود را بکار بگيرند.
اين کارمند اجرايي باغ تالار اضافه کرد: اين تالار ظرفيت ۸۰۰ تا يک هزار نفر مهمان را دارد و روزگاري حدود ۱۰۰ نفر از اين باغ تالار امرار و معاش مي کردند ولي بر اساس بخشنامه هاي جديد ستاد مقابله با کرونا حداکثر بايد با ظرفيت ۲۰۰ نفر کار و بر اساس نياز خود افراد را بکارگيري کند.
وي اظهار داشت: برگزاري مراسمهاي عروسي اين روزها با رعايت فاصله گذاري اجتماعي برگزار مي شود، ميزهاي ۶ تا هشت نفر به سه تا چهار نفره تبديل و فاصله ميزها نيز بيشتر شده است و همچنين ساعات برگزاري آيينها نيز بدليل محدوديت هاي تردد شبانه عوض شده است.
وقتي که وارد اين مراسم شدم مشاهده کردم که سالن نسبتا خالي است و ميهمانان با رعايت فاصله و با داشتن ماسک در اين جشن شرکت کرده اند؛ ترس از کرونا نحوه برگزاري مراسم عروسي را تغيير داده و ميهمانها براي فرار از اين ويروس مجبور هستند بيشتر ساعات را با ماسک نظاره گر آيينها باشند.
يکي از ميهمانان اين عروسي در اين باره به خبرنگار ايرنا گفت: من عموي داماد هستم و مجبور بودم در اين عروسي شرکت کنم، اما با اين حال با ترس و لرز در اين مراسم حضور پيدا کردم.
وي درباره رعايت فاصله گذاري اجتماعي در اين مراسم عروسي نيز افزود: فاصله گذاري در اين مجموعه به خوبي رعايت و ميزها با فاصله ۲ متري از يکديگر چيده شده و همچنين وسايل پذيرايي نيز بهداشتي و مواد ضدعفوني کننده نيز وجود دارد.
اين شهروند تهراني اظهار داشت: بعضي از عروس و دامادها مجبور هستند در چنين شرايطي مراسم عروسي را برگزار کنند و گرچه شور و شوق آيينهاي گذشته را ندارد اما بالاخره مجبور هستند فاميل ها را در يک مراسم دسته جمعي داشته باشند.
وي ادامه داد: در اين مراسم حدود ۱۶۰ نفر از اقوام درجه اول دعوت هستند و براي فاصله گذاري اجتماعي و محدوديت ظرفيت، اين مراسم با اقوام نزديک در حال برگزاري است.
در ادامه با پدر داماد اين مراسم عروسي همکلام شدم که در اين باره به خبرنگار ايرنا گفتند: اين مراسم عروسي قرار بود در روز ۳۰ فروردين ماه امسال برگزار شود که بدليل شيوع ويروس کرونا مجبور شديم اين مراسم را با تاخير ۱۰ ماهه برگزار کنيم.
آنها اظهار داشتند: به ياد داريم که در روز ۲۰ دي ماه سال گذشته براي رزرو به اين باغ تالار آمديم و ظرفيت ميهمانان آن موقع حدود ۷۰۰ نفر بود اما الان اين مراسم عروسي با زير ۲۰۰ نفر مهمان برگزار شد.
اين شهروندان تهراني ادامه دادند: ساعت مراسم نيز تغيير کرده و اين مراسم از ساعت ۱۷ تا ۲۰ برگزار مي شود و مديران باغ تالار اعلام کردند که ساعت هشت بايد ميهمانان اين مجموعه را ترک کنند.
وي خاطرنشان کرد: هزينه هاي اين باغ تالار قبل از کرونا و الان کلي فرق کرده و قيمت پايه اين مجموعه حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد افزايش يافته که يکي از عوامل افزايش قيمت مربوط به کاهش ميهمانان است.
رييس اتاق اصناف: کرونا به ۶۰۰ تالار پذيرايي تهران زيان زدهاست
در اين باره رييس اتاق اصناف تهران با بيان اينکه زمان فعاليت تالارهاي پذيرايي تا قبل از ساعت ۲۱ اعلام شده است، گفت: در بيش از ۱۰ ماه گذشته ۶۰۰ تالار پذيرايي در تهران بدليل شيوع کرونا تعطيل بوده و دچار ضرر و زيان شدهاست.
قاسم نوده فراهاني در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: با اين حال با هر تالاري که شيوه نامه هاي بهداشتي ستاد مقابله با کرونا را رعايت نکند برخورد جدي صورت ميگيرد.
وي ادامه داد: بارها مديران اين تالارها درخواست بازگشايي اين مجموعه ها را داشتند که در روزهاي گذشته ستاد مقابله با کرونا با بازگشايي آنها در صورت پذيرش با يک سوم ظرفيت موافقت کرد.
رييس اتاق اصناف تهران ادامه داد: بدليل اجراي طرح تردد شبانه از مديران تالارها درخواست داشتيم که زمان برنامه تالارها تا ساعت ۱۷ و نهايت تا قبل از ساعت ۲۱ تمام شود.
وي خاطرنشان کرد: برنامه هاي تالارهاي پذيرايي با رعايت پروتکل هاي بهداشتي تعيين شده در حال انجام است و در اين زمينه نيز تاکنون مشکلي نداشته ايم.
رييس اتاق اصناف تهران يادآور شد: بازرسيهاي مستمر اتاق اصناف و اتحاديهها نشان ميدهد که تمام واحدهاي صنفي در رعايت پروتکلهاي بهداشتي مصمم هستند، به طوري که هم اکنون افراد بدون ماسک نميتوانند وارد واحدهاي صنفي در سطح شهر تهران شوند.
به گفته وي، اتحاديه تالارهاي پذيرايي و رستوران داران نظارت دقيقي از اين واحدها انجام مي دهند و تاکنون نيز مشکلي گزارش نشده است و از شهروندان مي خواهيم در اين زمينه با مديران تالارهاي پذيرايي همکاري لازم را داشته باشند.
نيمه نخست امسال نيز نايب رييس اتاق اصناف تهران خسارت ماهانه تالارهاي پذيرايي را بين ۵۰ تا ۲۰۰ ميليون تومان ارزيابي و اضافه کرده بود: واحدهاي صنفي در طول ۶ ماه نخست امسال رقمي حدود ۵۰۰ ميليون تا ۲ ميليارد تومان ضرر کردهاند که شامل مواردي همچون اجاره، وسايل و تعهدات پرداخت شده به مردم ميشود.
فرماندار تهران با مصوبه زيست شبانه مخالفت کرد
همچنين فرماندار تهران نيز با هر گونه تجمعات شبانه بعد از ساعت ۲۱ مخالفت کرد.
عيسي فرهادي در واکنش به تصويب طرح زيست شبانه از سوي شهر تهران به خبرنگار ايرنا گفت: مصوبه شوراي شهر مبني بر زيست شبانه در اين شرايط اصلا معنايي ندارد و قابل اجرا نخواهد بود.
وي اظهار داشت: هفته گذشته لايحه اي با عنوان تهران بيدار يا همان زيست شبانه در صحن شوراي شهر تهران به تصويب رسيد و براي گرفتن مجوز اجرا، اين طرح به فرمانداري ارسال شد.
فرهادي افزود: در حالي که ويروس کرونا در کلانشهر تهران غيرقابل پيش بيني و همچنان خطرناک است اين طرح در شرايط کنوني اصلا قابل اجرا نخواهد بود.
فرماندار تهران ادامه داد: طبق مصوبات ستاد ملي کرونا هر گونه تجمع در کلانشهر تهران ممنوع است بنابراين اين طرح قابل اجرا نخواهد بود.
وي خاطرنشان کرد: هر گونه ساده انگاري در اين شرايط بسيار خطرناک است و تا زماني که ويروس کرونا وجود دارد با هرگونه تجمع مخالفت مي کنيم.
فرهادي يادآور شد: ما تابع تصميمات ستاد ملي کرونا هستيم و هر موقع مجوز برگزاري تجمعات داده شد، اين طرح نيز براي اجرا در دستور کار قرار خواهد گرفت.
متخصصان معتقدند که عروسيها ميتوانند منبع جدي پخش ويروس باشند چرا که شرکت در آيين عروسي با رفتن به فروشگاه يا ۴۵ دقيقه نشستن در رستوران بسيار متفاوت است و اين پذيراييها سه تا چهار ساعت طول ميکشد و همه در يک فضاي سرپوشيده هستند و کنترل رفتار مهمانان در يک مهماني خصوصي غير ممکن است و هيچکس را نميتوان مجبور کرد که در يک مراسم عروسي به صورت مداوم ماسک داشته باشد.
بهرحال در اين شب ها که مراسمات عروسي با حداکثر سه ساعت برگزار مي شود ضروري است که ميهمانان تا ۲ هفته خود را قرنطينه کنند تا شاهد افزايش شيوع ويروس کرونا نباشيم.
يادمان باشد که اين ويروس بسيار خطرناک و غيرقابل پيش بيني است و ضروري است که مردم با رعايت فاصله گذاري اجتماعي و نرفتن به مراسمهاي پر تجمع از شيوع اين ويروس جلوگيري کنند.