مینو محرز: هنوز به طور رسمی وجود ویروس هندی در کشور اعلام نشده است
برنا/ مينو محرز با بيان اينکه تا وقتي که تمامي جمعيت واکسينه شوند نميتوان ماسک ها را برداشت، گفت: ويروس بريتانيايي در کشور ما بيشترين فراواني را دارد. به دليل سفرهاي فراوان از سمت ترکيه به کشور شاهد ويروس کروناي آفريقاي جنوبي هستيم. البته هنوز به طور رسمي وجود ويروس هندي در کشور اعلام نشده است.
مينو محرز، عضو ستاد مقابله با کرونا در خصوص آخرين وضعيت واکسن برکت گفت: تزريق فاز سه واکسن به زودي آغاز ميشود. در اين اقدام 20 هزار نفر در کشور تحت تزريق قرار ميگيرند. در صورت تاييد اين مرحله توليدات انبوه واکسن را در دستور کار خواهيم داشت.
او با اشاره به تزريق اين واکسن افزود: بنده از زمان تزريق واکسن کرونا تاکنون هيچ مشکلي نداشتم. ديگر افراد تزريق کننده واکسن هم تحت بررسي قرار گرفته و تاکنون مسئله اي براي ديگر افراد به دنبال نداشته است.
جولان ويروس بريتانيايي در کشور / به طور رسمي وجود ويروس کروناي هندي در کشور اعلام نشده است
محرز درباره آخرين وضعيت جهش ويروس در کشور تصريح کرد: ويروس بريتانيايي در کشور ما بيشترين فراواني را دارد. به دليل سفرهاي فراوان از سمت ترکيه به کشور شاهد ويروس کروناي آفريقاي جنوبي هستيم. البته هنوز به طور رسمي وجود ويروس هندي در کشور اعلام نشده است.
او افزود: بيشک بايد انواع اين ويروسها را در کشور شاهد بود وقتي رفت و آمد با همسايگان مرزي فراوان باشد، بيشک ويروس به داخل کشور هم سرايت ميکند. هرچند هنوز به طور رسمي خبري اعلام نشده است.
اين پزشک عفوني تاکيد کرد: در صورت ابتلا به اين نوع ويروسها (کروناي هندي، بريتانيايي، آفريقاي جنوبي) فرد شديدتر به کرونا مبتلا ميشود. درضمن سرعت انتقال آن ها افزايش يافته است. پيک چهارم شدت يافته و بيشترين بيماران در پيک چهارم به ويروس انگليسي مبتلا شدهاند.
محرز درباره جهشهاي داخلي ويروس گفت: هنوز از لحاظ علمي گزارشي درباره جهش ويروس در کشور ارائه نشده است.
محرز درباره زمان عبور از پيک گفت: هم اکنون روند ابتلا به کرونا در پيک چهارم آرامتر شده است، اما روند آن را نميدانيم. بيشک با تجمعات، دورهميها و ديگر اجتماعات اين پيک افزايش پيدا مي کند اما هم اکنون ميزان مرگ و مير به شدت افزايش يافته است.
توليد انبوه واکسن کرونا در اواسط شهريور/ افراد در صورت تزريق واکسن باز هم ماسک بزنند
اين پزشک عفوني گفت: توليد انبوه واکسن کرونا تا اواسط شهريور سال جاري انجام ميشود.
محرز افزود: مردم براي مهار کرونا عدم شرکت در تجمعات، زدن ماسک و شستن دست را تحت عنوان سه اصل اصولي در مهار کرونا جدي بگيرند تا جمعيت قابل توجهي واکسينه شوند. البته بعد از واکسينه شدن هم ماسک همچنان زده شود.
به گفته او تا وقتي که تمامي جمعيت واکسينه شوند نميتوان ماسک را برداشت.
ابتلا به کرونا در صورت تزريق واکسن!
محرز در پاسخ به اين سوال که افراد در صورت ابتلا و بهبودي از کرونا در صورت ابتلاي دوباره چگونه اين ويروس را تجربه ميکنند، افزود: براي مثال اگر فرد واکسينه هم شده باشند در صورت موثر نبودن به کرونا مبتلا ميشود. بنابراين زدن ماسک بعد از واکسيناسيون هم توصيه ميشود. براي مثال براي برخي از افراد دو واحد واکسن تزريق شده اما به کرونا با علائم مبتلا شدهاند.
اين پزشک عفوني درباره علائم کرونا در افرادي که به شکل دوباره به اين ويروس مبتلا ميشوند، گفت: واکسن از عفونت و مرگ و مير جلوگيري ميکند. فرد در صورت ابتلا دوباره به کرونا اين بيماري را به شکل خفيف تجربه ميکند.