نماد آخرین خبر

بهزیستی: زباله‌گردی کودکان را پیگیری می‌کنیم

منبع
ايرنا
بروزرسانی
بهزیستی: زباله‌گردی کودکان را پیگیری می‌کنیم

ايرنا/ رئيس سازمان بهزيستي کشور گفت: متاسفانه کودک زباله‌گرد هنوز مشاهده مي‌شود، پس رايزني‌هاي بهزيستي با شهرداري درباره به‌ کارنگرفتن پيمانکاراني که از اين کودکان استفاده مي‌کنند، موفق نبوده و بهزيستي اين امر را پيگيري مي‌کند و کار را رها نمي‌کنيم.

وحيد قبادي‌دانا روز دوشنبه در يک برنامه خبري افزود: زباله گردي به اين شکل است که کودکان از سوي پيمانکاران در محله‌هاي شهري به کار گرفته مي‌شوند. زباله، طلاي سياه است و هرکسي نمي‌تواند زباله‌گردي کند بنابراين در هر محله‌اي يک کودک از سوي پيمانکاران به کار گرفته شده که اين پيمانکاران تحت نظر شهردداري هستند.

وي ادامه داد: براساس رايزني‌هاي بهزيستي و شهرداري مقرر شد شهرداري تهران پيگير منع به‌کارگيري کودکان زباله‌گرد باشد و قرار شد شهرداري قرارداد اين پيمانکاران را لغو کند اما کودک زباله گرد هنوز مشاهده مي‌شود پس اين طرح موفق نبوده و بهزيستي اين امر را پيگيري مي کند و کار را رها نمي کنيم اگر جايي کورسويي باشد آنقدر در را مي زنيم که در باز شود.

توزيع ناهمگون مراکز توانبخشي در کشور

رئيس سازمان بهزيستي کشور گفت: ۱۶۰۰ مرکز توانبخشي به صورت روزانه در کشور فعاليت مي کنند که تقريبا ۴۰ درصد اين مراکز در تهران است و اين مساله يکي از نقاط ضعف ما است زيرا اين مراکز بايد توزيع کاملي در کشور داشته باشند.

قبادي دانا افزود: دسترس پذيري افراد داراي معلوليت به مراکز توانبخشي محدود است و توزيع مراکز توانبخشي ما براساس آمايش سرزمين نيست و اين مراکز در شهرهاي کوچک وجود ندارند.

وي با بيان اينکه ۲۷ هزار ضايعه نخاعي تحت پوشش بهزيستي ماهانه يک ميليون تومان حق پرستاري دريافت مي کنند، افزود: ۳۰۰ ميليارد تومان در قانون بودجه براي تامين بيمه افراد داراي معلوليت در نظر گرفته شده است. اکنون يک ميليون و ۵۵۰ هزار نفر از افراد داراي معلوليت تحت پوشش بهزيستي قرار دارند.

رئيس سازمان بهزيستي کشور به فعاليت مراکز خدمات بهزيستي براي خدمات رساني بهتر به معلولان اشاره کرد و گفت: يک ميليون و ۸۰ هزار نفر خانوار مستمري‌بگير بهزيستي را روي نقشه مشخص کرديم و براساس آن ۲۵۲۷ محله شد که به همين تعداد مرکز در اين محلات در حال خدمت هستند. آخرين مرکز سه ماه است که راه اندازي شده است و براساس فناوري اطلاعات کار خود را انجام مي‌دهند.

قبادي دانا خاطرنشان کرد: مددکاران در مراکز خدمت محلي، طي ۹ ماه به منازل مراجعه کردند و مشکلات معلولان را احصا کردند و معلولاني بودند که مي گفتند ۲۰ سال است کسي به آنها سر نزده است.

فعاليت ۳۶۰ مرکز  اورژانس اجتماعي در کشور

رئيس سازمان بهزيستي کشور گفت: اورژانس اجتماعي ۲۰ سال است که راه اندازي شده و اکنون بيش از چهار هزار نفر پرسنل دارد. اين مرکز کاستي هاي زيادي دارد. عدم حضور اورژانس اجتماعي در آسيب هاي اجتماعي مشکلات را چند برابر مي کند.

قبادي دانا افزود: اورژانس اجتماعي در حوزه هاي خشونت خانگي، اقدام به خودکشي، همسرآزاري، کودک آزاري، معلول آزاري و سالمند آزاري فعاليت مي کند و به صورت تلفني با شماره تلفن ۱۲۳ به‌صورت  ۲۴ ساعته پاسخگو است.

وي ادامه داد: اورژانس اجتماعي فردي را که دچار مشکل است به مرکز مداخله بحران منتقل مي کند اما محدوديت هاي قانوني باعث شده که بخشي از پرسنل اين مرکز به‌صورت خريد خدمت باشند و مشکلات امنيت شغلي پرسنل، مشکل يکسان سازي پرداخت يا مشکلات موانع قانوني در محل مداخله وجود دارد.

رئيس سازمان بهزيستي کشور مشکلات لجستيکي را از ديگر مشکلات اورژانس اجتماعي نام برد و گفت: ۳۶۰ مرکز اورژانس اجتماعي در کشور وجود دارد و ۱۰۰ شهر نيز اورژانس اجتماعي ندارد.


قبادي دانا افزود: اگر نظر سنجي انجام شود پيش بيني مي کنم آشنايي با شماره تلفن ۱۲۳ کم باشد و براي تبليغ آن در رسانه‌ها بهزيستي محدوديت هاي مالي دارد و اگر بخواهد در رسانه پول پرداخت کند ترجيح مي دهد به مددجويان پرداخت کند.

فعاليت ۴۰ سامانه الکترونيکي در بهزيستي

رئيس سازمان بهزيستي کشور اظهار داشت: ۴۰ سامانه الکترونيکي در بهزيستي فعال شد که با کدملي نيازها را مشخص مي کند. مددجو مي تواند وارد سامانه شود و ببيند از سال ۹۲ تاکنون چه اقداماتي براي او انجام شده است.

قبادي دانا به سامانه شفافيت اشاره کرد و افزود: دوست داريم روي کار ما نظارت باشد بنابراين سامانه ديده بان ۱۴۸۲ را در بهزيستي راه اندازي کرديم و مردم مي توانند هر مشکي را در اين سامانه مطرح کنند و کد رهگيري دريافت کنند.

وي خاطرنشان کرد: پنج ميليون نفر خدمت گيرنده و ۲۴۰ هزار زن سرپرست خانوار داريم.

۸۰ درصد کودکان کار از اتباع بيگانه هستند

رئيس سازمان بهزيستي کشور گفت: مساله کودکان کار مانند کوه يخ است يعني نوک کوه از آب بيرون است و کودکان کار را در خيابان مي‌بينيماما عده اي از کودکان در کارگاه ها و مکان هاي ديگر مشغول به کار هستند.

قبادي دانا با بيان اينکه رويکرد ما در ساماندهي کودکان کار به کنترل آسيب تغيير کرده است، افزود: کودکاني که ساماندهي مي شوند قبلا اوراق هويتي نداشتند و آمار دقيق از آنها نداشتيم. اکنون بررسي وضعيت بيومتريک کودکان کار براساس عکس از عينبيه آنها است که در تهران از ۹۴۴ کودکي که ساماندهي شدند ۸۰ درصد ايراني نيستند و يک و نيم درصد پاکستاني هستند.

قبادي دانا يادآور شد: طبق آمار گذشته غير از آمار براساس اسناد هويتي، حدود ۱۲ هزار کودک کار و خيابان تحت پوشش خدمات روزانه بهزيستي با همکاري تشکل هاي مردم نهاد هستند که اين تعداد به ۱۶ هزار نفر افزايش پيدا کرده است.

وي ادامه داد: براساس اسناد هويتي کودکان کار، اگر اکنون کودکي از تهران به جاي ديگر فرستاده شود مشخص مي شود. بخشي از کودکان کار نيازمند هستند اما بخشي از آنها حاصل قاچاق کودک کار هستند. براي کودک زير ۱۵ سال کار ممنوع است و در طرح ما هدف  خانواده است.

قبادي دانا به واکسيناسيون سالمندان در مراکز بهزيستي اشاره کرد و گفت: واکسيناسيون سالمندان معلول را انجام داديم و همه واکسن خود را گرفتند. تقريبا ۸۰ درصدد پوشش دُز اول و ۷۰ درصد پوشش دُز دوم را داشتند اما نگران معلولان سالمند در منازل هستيم. ۱۰ بار مکاتبه داشتيم و استددعا دارم که معلولان در واکسيناسيون عمومي در اولويت قرار بگيرند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره