ورزش 3/ مارکا در يادداشتي به بررسي شباهت‌ها و تفاوت‌هاي جدايي کريستيانو رونالدو از رئال مادريد و ترک احتمالي بارسلونا توسط ليونل مسي پرداخته.
کريستيانو رونالدو و ليونل مسي بدون شک بزرگترين فوتباليست‌هاي بيش از يک دهه اخير هستند. هر جا نام يکي از اين دو ابرستاره مي‌آيد معمولاً ذهن‌ها به رقيب بزرگ او هم معطوف مي‌شود. دو ابرستاره ايي که پانزده سال است چه براي بدست آوردن توپ طلا و چه براي تثبيت موقعيت‌شان به عنوان بهترين فوتباليست دنيا به هم در حال مبارزه هستند.
مسي و رونالدو سالها در اسپانيا حضور داشته و در دو سوي نبرد بزرگ ال کلاسيکو به ميدان مي رفتند. تا اينکه رونالدو با ترک رئال راهي يوونتوس شد. حالا اما درحاليکه احتمال ترک بارسا توسط مسي هم بيش از هر زمان ديگري مطرح شده و ممکن است شاهد پيوستن او به اينتر باشيم بار ديگر احتمال مسابقات رو در روي اين دو ابرستاره اين بار در ليگ ايتاليا و در دربي موسوم به دربي ايتاليا مطرح شده است.
خروج کريستيانو رونالدو از رئال مادريد و ترک بارسا توسط مسي – اگر چنين اتفاقي بيفتد – شباهت‌ها و تفاوت‌هايي خواهد داشت.
فضاي متفاوت
کريستيانو هميشه احساس مي کرد بيشتر از آنچه از رئال مادريد چيزي دريافت کرده باشد چيزهاي زيادي به اين تيم اضافه کرده. او بارها گفته بود حس مي‌کند کمتر از آنچه سزاوارش است در مادريد قدر مي بيند و اين شکايتهاي او باعث ايجاد شکاف و دودستگي در رختکن رئال شده بود.
براي نمونه در سپتامبر 2012 هواداران رئال در سانتياگو برنابئو عليه رونالدو سوت زدند تا ناراحتي خود را از او ابراز کنند.
اما مسي درست برعکس چهره‌اي است که در نوکمپ پرستيده مي‌شود. حتي شکستهاي تلخ و بحرانساز بارسلونا در تورين، رم، ليورپول و ليسون هم نتوانسته به جايگاه ممتاز او در اين تيم خدشه وارد کند. پس اگر خروج مسي از بارسا اتفاق بيفتد اين خروج هيچ ربطي به عدم حمايت کافي از سوي هواداران نخواهد داشت.
شرايط ورزشي
شايد بتوان گفت که مهمترين تفاوت به شرايط عيني فوتبالي برمي گردد. رونالدو زماني رئال مادريد را ترک کرد که تيم مادريدي و رونالدو در اوج قرار داشتند. آنها کمي قبل در شهر کيف موفق شده بودند با شکست دادن ليورپول قهرمان چمپيونزليگ شوند و اوضاع در مادريد کاملاً آفتابي بود. لوس بلانکوس در آن سال سومين قهرماني پياپي خود در اروپا را بدست آورده و در پنج سال پيش از آن چهار بار قهرمان شده بود.
اما اين روزها که احتمال خروج مسي از بارسا وجود دارد بلوگرانا در بدترين شرايط ممکن به سر مي برد. بحران اخير بارسا به مراتب بدتر از شرايطي است که اين تيم در سال 2008 تجربه کرده بود. مشکلات اخير بارسا عميق تر از آن است که تنها با تغييرات در تيم و خروج و ورود بازيکن اصلاح شود.
اسطوره‌هاي تمام عيار
کريستيانو در حالي رئال را ترک کرد که در تاريخ باشگاه تنها آلفردو دي استفانو از وزن و جايگاهي شبيه او برخوردار شده بود. اما مسي در تاريخ بارسا هيچکس را نمي بيند که حتي بتواند به او نزديک شود.
رونالدو در حالي رئال را ترک کرد که در 438 بازي براي رئال 451 گل به ثمر رسانده بود. مسي تا اينجا براي کاتالانها 634 گل به ثمر رسانده، با اين تيم 10 بار فاتح لاليگا شده و از پنج قهرماني بارسا در اروپا چهار قهرماني در زمان لئو مسي بدست آمده.
نفوذ بر باشگاه
اين يکي از تفاوت‌هاي مهم اين دو ابرستاره است. بارسلونا عملاً حول محور مسي مي‌گردد. اين وابستگي‌اي است که با گذشت هر سال عميق‌تر مي‌شود.
البته رئال مادريد هم از اهميت کريستيانو رونالدو به خوبي آگاه بود ولي کريستيانو در هيچ زماني نفوذي بيشتر از آنچه در زمين چمن مي گذشت نداشت و نمي توانست روي تصميمهاي مديريتي و کلان باشگاه تاثيري بگذارد.
خروج توافقي از باشگاه با توافق روسا
مسي تنها در صورتي قادر به ترک بارسا خواهد بود که با بارتومئو رئيس باشگاه به توافق برسد تا بند خروج 700 ميليون يورويي او کاهش داده شود.
درست همانطور که رونالدو در سال 2018 بعد از توافق با پرز و توافق رئيس رئال با رئيس يوونتوس توانست با قراردادي به ارزش 117 ميليون يورو راهي تورين شود.
رابطه با مربي ها
در زمان خروج رونالدو از رئال، او و زيدان موفق شدند رابطه دوستانه خود را حفظ کرده و بدون دلخوري و درگيري از هم جدا شوند.
اما رابطه ليونل مسي با کيکه ستين فاجعه‌بار بود. مسي با مربي قبلي بارسا ارنستو والورده رابطه خوبي برقرار کرده بود و به هيچ وجه خواهان اخراج او و جانشيني اش با مربي ديگري نبود. حالا مسي بايد زير نظر رونالد کومان کار کند و مشخص نيست نسبت به اين سرمربي هلندي چه ديدي دارد.
وزن و تاثيرگذاري در رختکن
مسي در نوکمپ هميشه حرف اول و آخر را مي زند. اين در حالي است که در بيرون از رختکن معمولاً جرارد پيکه است که بيشتر به عنوان نماينده بازيکنان بارسا صحبت مي‌کند.
کريستيانو هم در رختکن رئال مهره مهمي بود اما به دليل حضور سرخيو راموس هرگز احساس نکرد که رهبر اصلي تيم است.
ليگ قهرمانان
در اينکه موفقيت در اروپا براي فوتباليست‌هاي بزرگ مهمترين هدف حرفه اي است هيچ شکي وجود ندارد. کريستيانو با رئال مادريد چهار بار قهرمان چمپيونزليگ شده ولي در دو تلاش اول خود با پيراهن يوونتوس ناکام مانده.
مسي هم تا اينجا چهار قهرماني در چمپيونزليگ را تجربه کرده ولي حالا 9 سال است که نتوانسته جام قهرماني اين رقابتها را بالاي سر ببرد.
حالا مسي در 33سالگي بايد تصميم بگيرد که آيا براي فتح دوباره ليگ قهرمانان بارسا براي او تيم مناسبي است يا اينکه او هم بايد مثل رقيب بزرگش کريستيانو به دنبال تيم ديگري بگردد؟


ما را در کانال تلگرامي «کانال ورزش» دنبال کنيد