اپل تولید تراشههای M5 را به TSMC سپرد؛ انتظار پیشرفت چشمگیر نسبت به M4
زومیت/ بهنظر میرسد اپل سفارش ساخت تراشههای M5 را به TSMC داده و جزئیاتی درمورد تاریخ معرفی و استفاده از این تراشهها در محصولات شرکت مذکور فاش شده است.
ظاهراً اپل قصد دارد توسعهی نسل بعدی پردازندههای اختصاصی خود را برای استفاده در مدلهای آیندهی محصولاتش آغاز کند. این شرکت سفارش تراشههای M5 را به TSMC داده است.
انتظار میرود سیستم-روی-چیپهای سری M5 از معماری بهبودیافتهی ARM بهره ببرند. بهنوشتهی The Elec، نسل بعدی تراشههای اختصاصی اپل با استفاده از فناوری پیشرفتهی ۳ نانومتری TSMC ساخته خواهد شد. ظاهراً تصمیم غول فناوری کوپرتینو برای استفادهنکردن از فرایند ۲ نانومتری پیشرفتهتر TSMC در تراشههای سری M5، بیشتر بهدلیل مسائل مربوط به هزینه بوده است. بههرحال M5 بهلطف بهکارگیری فناوری System on Integrated Chip (SoIC) شرکت TSMC، پیشرفتهای قابل توجهی نسبت به M4 خواهد داشت.
رویکرد چینش سهبعدی در ساخت تراشهها، مدیریت حرارت را بهبود میبخشد و درمقایسهبا طراحی دوبعدی، اتلاف الکتریکی را هم کاهش میدهد. گفته میشود اپل همکاری خود با TSMC را در زمینهی بستهبندی SoIC هیبریدی نسل بعدی که از فناوری قالبگیری کامپوزیت فیبرکربن ترموپلاستیک نیز بهره میبرد، گسترش داده و فاز آزمایشی این بستهبندی از ماه جولای (تیر و مرداد ۱۴۰۳) بهطور محدود آغاز شده است.
انتظار میرود تراشهی M5 آینده اپل، بهبودهای قابل توجهی در عملکرد و کارایی بهارمغان بیاورد. تولید این تراشه میتواند از نیمهی دوم سال ۲۰۲۵ آغاز شود و اولین دستگاههای مجهز به M5 احتمالاً تا پایان سال آینده یا اوایل ۲۰۲۶ عرضه خواهند شد.
فهرست دستگاههایی که احتمالاً اولینبار با تراشهی M5 معرفی میشوند:
آیپد پرو: تراشههای M5 میتوانند در اواخر سال ۲۰۲۵ یا اوایل تا اواسط سال ۲۰۲۶ در این مدل از تبلت اپل استفاده شوند.
مکبوک پرو: انتظار میرود مدلهای مجهز به تراشههای سری M5 لپ تاپ اپل در اواخر سال ۲۰۲۵ عرضه شوند.
مکبوک ایر: احتمالاً نسخههای M5 این دستگاه در اوایل سال ۲۰۲۶ عرضه خواهند شد.
اپل ویژن پرو: انتظار میرود نسخهی بهروزرسانیشده از هدست واقعیت مجازی اپل با تراشهی M5 در فاصلهی بین پاییز ۲۰۲۵ تا بهار ۲۰۲۶ عرضه شود.
قبلاً در کدهای رسمی اپل به تراشههای M5 اشاره شده بود. طبق گزارشی دیگر اپل بهلطف طراحی SoIC دومنظورهی خود، قصد دارد تراشهی M5 را در زیرساخت سرورهای هوش مصنوعیاش نیز به کار گیرد تا قابلیتهای هوش مصنوعی را در هر دو بخش دستگاههای مصرفکننده و سرویسهای ابری تقویت کند.
گزارشهای اخیر بر ادامهی وابستگی اپل به TSMC بهعنوان تنها شریک انحصاری تولید تراشههایش تأکید دارند. تراشهساز تایوانی از زمان شروع مهاجرت اپل از پردازندههای اینتل در سال ۲۰۲۰ و استفاده از تراشههای اختصاصی سری M، نقشی حیاتی ایفا کرده است، زیرا این شرکت بدون تواناییهای تولید پیشرفتهی TSMC نمیتوانست تراشههای سفارشی خود را تولید کند.