نماد آخرین خبر

«اپل» دوباره روانه دادگاه شد

منبع
ايسنا
بروزرسانی
«اپل» دوباره روانه دادگاه شد

ایسنا/ از شرکت «اپل» به دلیل شکست «هوش مصنوعی سیری»(Siri’s AI) پس از ضرر ۹۰۰ میلیارد دلاری و کاهش فروش آیفون ۱۶ شکایت شد.

سهامداران شرکت اپل اعلام کردند که این شرکت آنها را در مورد آمادگی «هوش مصنوعی سیری» فریب داده و این امر منجر به افت فروش آیفون، تغییرات مدیریتی و کاهش ۹۰۰ میلیارد دلاری ارزش بازار شده است.

به نقل از آی‌ای، شرکت اپل با یک نبرد حقوقی جدید بر سر جاه‌طلبی‌های «هوش مصنوعی» خود مواجه است. سهامداران، یک دعوای حقوقی جمعی بابت کلاهبرداری اوراق بهادار علیه این شرکت مطرح کرده‌اند و آن را متهم می‌کنند که سرمایه‌گذاران را در مورد آمادگی ارتقاءهای مبتنی بر «هوش مصنوعی سیری» گمراه کرده است.

این دادخواست که در دادگاه سانفرانسیسکو ثبت شده است، ادعا می‌کند که اپل به دروغ این تصور را ایجاد کرده که قابلیت‌های جدید «هوش مصنوعی»، تقاضا برای سری «آیفون ۱۶» را افزایش خواهد داد. در عوض، اپل به‌روزرسانی‌های وعده داده شده سیری را به سال ۲۰۲۶ موکول کرده است. به گفته شاکیان، این امر به کاهش شدید فروش آیفون و افت عمده سهام این شرکت منجر شده است.

وعده‌های هوش مصنوعی در برابر شکاف‌های اجرایی

هسته اصلی این پرونده، اعلامیه اپل در «کنفرانس جهانی توسعه‌دهندگان»(WWDC) در ژوئن ۲۰۲۴ (خرداد ۱۴۰۳) بود. در طول این رویداد، این شرکت از «هوش مصنوعی اپل»(Apple Intelligence) رونمایی کرد و آن را به عنوان یک گام بزرگ رو به جلو معرفی کرد. این ارتقا، وعده «سیری» شخصی‌تر و آگاه‌تر را می‌داد که قادر به مدیریت وظایف در سراسر برنامه‌ها و درک روال‌های کاربر بود.

این شکایت بیان می‌کند که این شرکت هیچ نمونه اولیه کارآمدی آماده نداشته است و نمی‌توانست به طور منطقی باور داشته باشد که این ویژگی‌ها هرگز برای سری «آیفون ۱۶» آماده خواهند شد.

نشانه‌های مشکل‌ساز به طور عمومی در مارس ۲۰۲۵ (اسفند ۱۴۰۳) در سامانه‌های اپل ظاهر شد. اپل رسماً تأخیر در بروزرسانی‌های «سیری» را اعلام کرد و آنها را به سال ۲۰۲۶ موکول کرد. این شرکت همچنین پرسنل کلیدی را جابجا کرد و معاون ارشد یادگیری ماشین و استراتژی «هوش مصنوعی» خود را از این پروژه کنار گذاشت.

عدم موفقیت کنفرانس خبری اپل ۲۰۲۵

زمانی که کنفرانس خبری اپل در سال ۲۰۲۵ فرا رسید، سخنرانی اصلی اپل به سختی به بروزرسانی «سیری» اشاره‌ داشت. «کرگ فدریگی»(Craig Federighi)، معاون ارشد مهندسی نرم‌افزار اپل، به طور خلاصه به این موضوع پرداخت.

وی گفت: همانطور که قبلاً بیان کرده بودیم، ما به کار خود برای ارائه ویژگی‌هایی که «سیری» را حتی شخصی‌تر می‌کنند، ادامه می‌دهیم. این کار برای رسیدن به استاندارد کیفی بالای ما به زمان بیشتری نیاز داشت و ما مشتاقانه منتظریم تا در سال آینده اطلاعات بیشتری در مورد آن به اشتراک بگذاریم.

این تأخیر یک ساله به عنوان یک زنگ خطر تلقی شد. تحلیلگران انتظار پیشرفت‌های بزرگی را داشتند و لحن محتاطانه اپل، ترس‌ها را تأیید کرد که این شرکت در رقابت «هوش مصنوعی» عقب افتاده است.

سهام اپل از تاریخ ۲۶ دسامبر ۲۰۲۴ تاکنون، تقریباً ۲۵ درصد کاهش یافته است. این کاهش حدود ۹۰۰ میلیارد دلار از ارزش بازار آن را از بین برده است. سهامداران این شرکت به دنبال بازیابی، صدها میلیارد دلار از ضررهایی هستند که ادعا می‌کنند متحمل شده‌اند. اپل هنوز به طور عمومی به این اتهامات پاسخ نداده است.

مشکلات گسترده‌تر هوش مصنوعی

عرضه «هوش مصنوعی اپل» با موانع متعددی روبرو بوده است. با وجود راه‌اندازی این سامانه در اکتبر ۲۰۲۴ (مهر ۱۴۰۳)، قابلیت‌های آن به تدریج عرضه شدند. بسیاری از ارتقاهای اصلی برای کاربران آیفون به تعویق افتادند و مشکلات کیفیتی نیز مطرح شد. گزارش‌ها نشان دادند که «سیری» ارتقا یافته تنها در دو سوم مواقع در مرحله توسعه به درستی کار می‌کرد و برای انتشار مناسب نبود.

پاسخ اپل شامل تغییر استراتژی و همکاری با شرکت «اوپن ای‌آی»(OpenAI) برای پر کردن شکاف‌های عملکردی بود. رقابت این شرکت با انباشته شدن تأخیرها، در حال داغ شدن است. اپل همچنان در چین با مشکل مواجه است، زیرا در آنجا برندهای بومی مانند شیائومی و آنر از قبل قابلیت‌های «هوش مصنوعی» قدرتمندی را ارائه داده‌اند.

در کانال آی‌تی و ™CanaleIT هم کلی عکس و ویدئوی دسته اول و جذاب داریم

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره