معاون سازمان فناوري اطلاعات از کاهش قيمت اتصال به اينترنت در شبکه ملي اطلاعات خبر داد و گفت: در شبکه ملي اطلاعات کاربران براي دسترسي به سرعت 2 مگابيت بر ثانيه در حدود اينترنت 128 کيلوبيت بر ثانيه و رقمي در حد 10 هزار تومان هزينه بايد بپردازند.
به گزارش خراسان علي اصغر انصاري در گفتگو با مهر به تشريح لزوم راه اندازي شبکه ملي اطلاعات پرداخت و با بيان اينکه راه اندازي اين شبکه تکليف قانوني در برنامه پنجم توسعه و براي فراهم آوردن زيربناي کشور است اظهار داشت: اين شبکه به عنوان يک زيرساخت ارتباطي و اطلاعاتي براي توسعه دولت الکترونيکي معرفي شده و تمام دستگاههاي اجرايي بايد به اين شبکه متصل شوند.
وي با اشاره به برخي نگرانيها در مورد راه اندازي شبکه ملي اطلاعات و حذف اينترنت بين الملل براي کاربران خانگي تصريح کرد: يکي از سرويسهايي که در اين شبکه به عنوان سرويس عمومي تعريف شده دسترسي به اينترنت بين الملل است و اين نگراني که شايع شده با شبکه ملي اطلاعات، اينترنت بين الملل مسدود ميشود کاملا رد ميشود و صحت ندارد.
انصاري ادامه داد: بنابر برنامه هاي زيرساختي شبکه ملي اطلاعات، از طريق اين شبکه دسترسي به اينترنت با کيفيت بيشتر و پهناي باند بيشتر در اختيار کاربران قرار مي گيرد و در کنار آن خدمات مختلفي نيز قرار مي گيرد.
به گفته معاون سازمان فناوري اطلاعات، در مدل مفهومي شبکه ملي اطلاعات دو بخش درنظر گرفته شده که يک بخش کاملا اختصاصي براي دستگاهها و بانکها خواهد بود و يک بخش عمومي مربوط به اتصال کاربران عمومي است. همچنين در اين شبکه اينترنت يکي از سرويس هايي خواهد بود که کاربران به آن دسترسي خواهند داشت.
معاون سازمان فناوري اطلاعات با بيان اينکه سرويس اينترنت بين الملل در کشور ما سرويس گراني است، ادامه داد: اتصال به شبکه ملي اطلاعات از نظر هزينه به مراتب بهتر از شبکه اينترنت بين الملل است.
وي با بيان اينکه اين امکان براي شرکتهاي PAP و اپراتورها فراهم شده است که با سرعت 2مگابيت بر ثانيه در شبکه ملي اطلاعات به کاربران سرويس دهند، خاطرنشان کرد: هم اکنون در انتظار تعيين تعرفه اين سرويس هستيم اما پيش بيني ميشود که اتصال دو مگابيت بر ثانيه در شبکه ملي اطلاعات هزينه اي برابر اتصال به شبکه اينترنت بين الملل با سرعت 128 کيلوبيت بر ثانيه و حدود 10 هزارتومان داشته باشد.
معاون سازمان فناوري اطلاعات تاکيد کرد: ظرفيت اينترنت بين الملل تا پايان برنامه پنجم توسعه به 10 برابر مي رسد و 2 ميليون مشترک اينترنت پرسرعت فعلي تا پايان اين برنامه به 12 ميليون نفر خواهند رسيد. همچنين در شبکه ملي اطلاعات هزينه ها به حداقل ميرسد و شاهد توسعه خدمات محتوايي خواهيم بود.
وي در مورد حفظ حريم خصوصي کاربران و تهديد حريم خصوصي در شبکه ملي اطلاعات تاکيد کرد: بحث حريم خصوصي از طريق اپراتورها پيگيري ميشود و اينکه امکان دسترسي به حريم خصوصي وجود داشته باشد به طور کلي منتفي است.
انصاري به مهر گفت: همانطور که بسياري از وسائل ارتباط جمعي مانند تلفن ثابت و همراه از طريق پيوست هاي فرهنگي امنيتي کنترل ميشوند در شبکه ملي اطلاعات نيز ملاحظات امنيتي بر جلوگيري از سوء استفاده هاي احتمالي وجود دارد.