ايسنا/ کارشناسان امنيت سايبري خطاب به کاربران توصيه کرده و هشدار دادهاند که به هيچ عنوان از اينترنت وايفاي رايگاني که در اماکن عمومي ارائه ميشود، استفاده نکنند چرا که خطرات متعددي را براي آنها به وجود خواهد آورد.
همواره گزارشهاي متعددي از سوي کارشناسان فعال در حوزه امنيت سايبري در فضاي مجازي منتشر شده که از امنيت بسيار پايين و ريسکهاي متعدد اتصال به اينترنت واي فاي يا بيسيم در اماکن عمومي نظير هتل، رستوران، کافيشاپ و مراکز خريد سخن گفته ميشود.
با اينکه اپراتورهاي مخابراتي در تمامي کشورهاي جهان اقدام به ارائه سرويس و بستههاي اينترنتي حجمي و مدت دار براي استفاده کاربران موبايل و مشترکان خود در هرجايي به غير از منزل و محل کار کردهاند، باز هم تمايل زيادي براي استفاده از خدمات شبکه اينترنت واي فاي رايگان در اماکن عمومي در ميان کاربران گوشيهاي هوشمند ديده ميشود.
امروزه استفاده از اينترنت وايفاي و بيسيم را ميتوان در هر جايي پيدا کرد. بعضي از رستورانها، هتلها، کافيشاپها و فرودگاهها مجهز به اين فناوري هستند و به مشتريان خود اينترنت رايگان ارائه ميدهند. اما خطر بزرگ وايفاي هاي عمومي اين است که اطلاعاتي که فرد رد و بدل ميکند، براي تمام کساني که از آن استفاده ميکنند قابل مشاهده است.
اتصال به اينترنت وايرلس يا واي فاي رايگان با اينکه فوايد زيادي از جمله اينکه اتصال به اينترنت در هر لحظه و مکان در آن نامحدود است دارد، اما چون سيستمي عمومي و همگاني است و تمامي کاربران از يک نام کاربري و رمز عبور استفاده ميکنند، ناخودآگاه کاربران را به سمت ناامني در آن مکان پيش ميبرد و افزايش کلاهبرداريهاي مختلف نظير حملات سايبري، بدافزاري، باج افزاري و فيشينگ را براي آنها در پي خواهد داشت و زمينه ارتکاب جرم و سوءاستفاده برخي از سودجويان فضاي سايبري را فراهم آورده است چراکه هکرها قادر خواهند بود به تمامي اطلاعات ارسالي آنها دسترسي داشته باشند.
بر اساس تازهترين تحقيقات و نظرسنجيهاي صورت گرفته توسط کارشناسان فعال در شرکت معروف لابراتوارهاي کاسپرسکي مستقر در روسيه ميتوان دريافت که بالغ بر ۷۰ درصد صاحبان تبلت و ۵۳ درصد از کاربران گوشيهاي هوشمند همگي عنوان کردهاند که در صورت مشاهده و وجود اينترنت واي فاي رايگان در اماکن مختلف، تمايل دارند که به آن متصل شده و به انجام کارهاي خود و يا وب گردي بپردازند.
اما چيزي که در اين ميان وجود دارد و تقريباً همه کاربران از آن بي اطلاع هستند، ضريب امنيت بسيار پايين و ريسکهاي متعددي است که واي فاي رايگان در اماکن عمومي براي آنها بوجود ميآورد که ممکن است هرگز از تبعات منفي آن در آينده با خبر نشوند و تنها از حسابهاي کاربري آنها براي اهداف و انگيزههاي شوم و غيراخلاقي هکرها و مجرمان سايبري سو استفاده شود.
طبق گزارشي که در خليج تايمز آمده است، يکي از کارشناسان و متخصصان امنيتي در اين باره عنوان کرده است: " به طور کلي، استفاده از اينترنت واي فاي که در اماکن عمومي نظير رستوران، خيابانها، کافهها و فروشگاههاي مختلف ارائه داده ميشود، از ضريب امنيت بسيار پاييني برخوردار است و شهروندان و کاربران گوشيهاي هوشمند و رايانه بايد از تمامي تهديدات، خطرها و ريسکهايي که اين سرويسهاي واي فاي عمومي برايشان ايجاد ميکند، مطلع و آگاه باشند".
به همين سبب کارشناسان امنيتي همواره به کاربران توصيه ميکنند در صورتي که ميخواهند در همه جا دسترسي به اينترنت داشته باشند و از خدمات آن بهره ببرند، بهترين راهکار آن است که از اپراتور مخابراتي مربوطه سيم کارت خود، بستههاي اينترنتي با حجم و زمان مورد نياز خود را تهيه و خريداري کرده و بدين ترتيب علاوه بر عدم نياز به اتصال به واي فاي اماکن عمومي با ضريب امنيتي پايين، در هر مکاني که خواستند، به شبکه جهاني اينترنت متصل شده و به انجام کارهاي مورد نظر خود بپردازند.
بازار