دنياي اقتصاد/ وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات از اجراي فيلترينگ هوشمند، افزايش دو برابري پهناي باند و آماده شدن گزارش کميته پارازيت در مورد ضرر و زيانهاي احتمالي اين تشعشعات خبر داد.
محمود واعظي با اشاره به سياستهاي جدي اين وزارتخانه براي ساماندهي تداخل فرکانسي در مرزهاي کشور گفت: در اين زمينه اقدامات مختلفي انجام شده و با برخي کشورها تفاهمنامههايي براي رفع همپوشاني و تداخلهاي فرکانسي امضا کرديم. ماه گذشته نيز در اجلاسي در کشور آذربايجان توافقات خوبي در ارتباط با هماهنگيهاي فرکانسي کشورهاي همسايه صورت گرفته است. در اين راستا قصد داريم از يک سو تجهيزات باند فرکانسي را در داخل کشور تقويت کنيم و از طرفي فرکانسهاي مزاحم و مداخلهگر را شناسايي خواهيم کرد.
وزير ارتباطات درخصوص ماهوارهاي کردن اينترنت گفت: خوشبختانه در کشور پروژه عظيم شبکه فيبر نوري با 52 هزار کيلومتر پوشش وجود دارد و هماکنون نيز 22 هزار و 500 کيلومتر فيبرنوري به اين شبکه اضافه خواهد شد. استفاده از فيبر به امنيت بسيار بالايي نياز دارد و تلاش ميشود تا جايي که امکان داريم براي برقراري ارتباطات از شبکه فيبر نوري استفاده کنيم و در جاهايي که اطلاعات و دادهها از امنيت و حساسيت برخوردار نيست از ماهواره استفاده خواهيم کرد.
وي در مورد سياستهاي اين وزارتخانه براي فيلترينگ گفت: فيلترينگ ارتباطي به وزارت ارتباطات ندارد. ما يک عضو از 13 عضو کميته تعيين مصاديق هستيم و 6 نفر از اين 13 عضو متعلق به دولت هستند، اما با هماهنگي که بين وزرا داشتيم و جلسهاي که با افراد اصلي کارگروه تعيين مصاديق صورت گرفته، سياستمان را در اين زمينه اعلام کردهايم. به اين معني که دولت موافق است آن دسته از سايتهايي که مخرب هستند و خانوادهها به دنبال اين هستند که فيلتر شوند با پيادهسازي فيلترينگ هوشمند، فيلتر شوند و سايتهاي علمي - آموزشي که کاربران به دسترسي آن نياز دارند فيلتر نشوند.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در مورد سياست فيلترينگ فيسبوک نيز گفت: فيلتر فيسبوک تصميمي است که قبل از دولت ما گرفته شده است و اينکه آيا کميته تعيين مصاديق در اين زمينه به گذشته برميگردد يا خير، ما نبايد پاسخگو باشيم.