شهر سخت افزار/ فيسبوک از زمان حيات خود تا به امروز چندين و چند بار تحت نشتهاي عظيمهاي اطلاعاتي قرار گرفته و شرايطي ايجاد شده که اين شرکت تا به امروز جايگاه بالايي به عنوان محافظ اطلاعات شخصي کاربران ندارد. به تازگي محققين اين شرکت هوش مصنوعي توسعه دادهاند که ادعا ميشود ميتواند صورت کاربر را از ديد سيستمهاي هوش مصنوعي مخفي کند.
به صورت پايه اينطور تصور ميشود که اين سيستم قادر به اين است که مانند نوعي از سيستمهاي Deep Fake تصور صورت فرد را به نوعي تخريب کرده و مورد ويرايش قرار دهد که سيستم شناسايي و تشخيص چهره را گيج و سردرگم کند.
اما نکته جالب اين است که اگر يک انسان واقعي به تصوير نگاه کند ميتواند تشخيص دهد که چهره ويرايش شده مربوط به چه شخصي است (و يا لااقل ميتواند شبيه به چه کسي باشد) و تنها تأثير اين عکس ويرايش شده روي المانهايي است که سيستمهاي هوش مصنوعي را دچار اشتباه ميکند.
در واقع با هوش مصنوعي روبرو هستيم که قرار است با يک ماشين ديگر که خود از نوع هوش مصنوعي براي شناسايي چهره کاربر توسعه داده شده رقابت کند.
براي آن دسته از دوستاني که با موضوع Deep Fake آشنايي کمتري دارند بايد بگوييم که در اين تکنيک تلاش ميشود الگويي با استفاده از هوش مصنوعي تا حد ممکن شبيه به تصوير اصلي از يک فرد ساخته شود تا بتوان از آن روي تصاوير متحرک يا فيلمها استفاده کرد. در اين حالت شما تصور ميکنيد صورت شخص دوم روي بدن شخص اول قرار دارد ولي در واقع اين هنر ديپ فيک است که به شما اجازه ميدهد تغييرات المانهاي صورت و همچنين حرکات آن را با بالاترين سرعت شبيهسازي کنيد.
اما کاري که فيسبوک کرده نشان دهنده اين است که با تغييري کوچک و البته دقيق ميتوان راهي براي شکست دادن سيستمهاي تشخيص چهره پيدا کرد تا آنها را دچار اشتباه کنيم.
در اين زمينه تيم توسعه دهنده هوش مصنوعي فيسبوک گفته است که سيستم هوش مصنوعي آنها حتي توانايي ايجاد تغيير در ويدئوهاي پخش زنده را هم دارد و ميتواند به صورت پايه المانهاي چهره را به نحوي تغيير دهد که هيچ سيستم هوش مصنوعي ديگري قادر به تشخيص شباهت تصوير با فرد اصلي نباشد.
در انتها فيسبوک اعلام کرده که اين پروژه، طرحي تجاري نيست و در حال حاضر هيچ برنامهاي براي استفاده از آن در بسترهاي تحت مالکيت فيسبوک و يا عرضه آن به صورت يک محصول وجود ندارد.
بازار