زوميت/ گوشيهاي هوشمند ساختهشده توسط موتورولا در حد گوشيهاي ساختهشده توسط شرکتهايي نظير اپل و سامسونگ جلبتوجه نميکنند، اما نميتوانيم اين حقيقت را انکار کنيم که گوشي تاشدني موتورولا ريزر (Motorola RAZR) يکي از موردانتظارترين گوشيهاي هوشمند سال ۲۰۱۹ بهشمار ميآيد. مدتها است که شايعاتي را درمورد اين گوشي ميشنويم و مدتي پيش شاهد انتشار رندرهاي منتسببه آن در فضاي وب بوديم. چند روز پيش در فاصلهي کمتر از دو هفته مانده به رونمايي رسمي موتورولا ريزر، نخستين تصوير از اين گوشي در دنياي واقعي فاش شد.
با نگاهي کلي به تصوير موتورولا ريزر در دنياي واقعي و همچنين رندرهاي پيشين، به اين نتيجه ميرسيم که محصول موردبحث تا حد زيادي به گوشي ريزر وي ۳ (RAZR V3) شباهت دارد که ۱۵ سال پيش در سال ۲۰۰۴ روانهي بازار شده بود. البته با نگاهي دقيقتر ميفهميم که تغييرات مهمي در مدل جديد اعمال شده است تا ظاهري منحصربهفرد و جذاب پيدا کند. براي مثال حاشيهي پايين دستگاه بهشکل ملموسي کوچکتر شده است و در آن حسگر اثر انگشت ديده ميشود.
در رندرهاي جديد گوشي تاشو ريزر که از سوي ايوان بلس (افشاگر معروف) منتشر شده بودند، جديدترين محصول موتورولا را از زواياي مختلفي مشاهده کرديم. البته رندرهاي ايوان بلس، تنها رندرهاي فاششده نبودند و رسانهي MobielKopen نيز توانسته بود از طريق منابعش به رندرهاي جديدي دست پيدا کند و آنها را با کاربران بهاشتراک بگذارد. افزون بر اين موارد، موتورولا دعوتنامهي مربوط به رويداد معرفي ريزر را براي رسانهي پيسيمگ ارسال کرده است که در آن، طراحي نهايي گوشي بهچشم ميخورد.

ظاهرا محصول جديد ريزر براي نمايش محتواي بصري از نمايشگر ۶/۲ اينچ OLED استفاده ميکند؛ اين نمايشگر از نوع منعطف است و ميتوان بهلطف بهرهمندي موتورولا ريزر از لولاي بازطراحيشده، آن را از وسط بهسمت داخل تا کرد. همانطور که ميشد حدس زد، نمايشگر موتورولا ريزر بخش بسيار زيادي از پنل جلويي را پوشانده است و در قسمت بالايي آن بريدگي (ناچ) براي ميزباني از دوربين سلفي، اسپيکر و حسگرهاي مربوطه بهچشم ميخورد. انتظار نداريم که موتورولا گوشي تاشدني ريزر را به فناوري تشخيص چهره شبيه به گوشيهاي پيکسل ۴ گوگل و آيفون ۱۱ اپل مجهز کند.
افزون بر نمايشگر اصلي ۶/۲ اينچ، موتورولا ريزر در بخش بيروني از نمايشگري کوچکتر با اندازهي ۲/۷ اينچ بهرهمند است که عملکردي محدود دارد و براي نمايش نوتيفيکيشنها و موارد ديگري نظير زمان، تاريخ، آبوهوا و... بهکار ميرود. بر اساس شايعههاي اخير، کاربرد اصلي نمايشگر ثانويه به ثبت عکس با دوربين سلفي مربوط ميشود. دوربين سلفي دستگاه احتمالا از حالت عکسبرداري در شب پشتيباني خواهد کرد؛ البته جزئيات دقيق مربوط به اين دوربين تاکنون منتشر نشده است. افزون بر اين موارد، گوشي تاشدني موتورولا ريزر احتمالا در پنل پشتياش از دوربين اصلي با حسگر ۴۸ مگاپيکسلي استفاده خواهد کرد.
گرچه هنوز مشخصات فني دقيق موتورولا ريزر فاش نشده است، اما برخي رسانهها مدعي شدهاند که گوشي يادشده براي پردازش وظايف مختلف از تراشهي اسنپدراگون ۷۱۰ کوالکام استفاده خواهد کرد. تراشهي موردبحث در اواسط سال ۲۰۱۸ معرفي شد و مدتي پيش نيز شاهد رونمايي مدل جديد آن با نام اسنپدراگون ۷۳۰ بوديم. با اينحال اسنپدراگون ۷۱۰ هنوز هم عملکرد پردازشي بسيار خوبي از خود نشان ميدهد. شرکتهاي مختلفي از تراشهي اسنپدراگون ۷۱۰ استفاده کردهاند؛ گوشيهاي نوکيا ۸/۱، شيائومي مي ۹ لايت و HTC U19e به اين تراشه مجهز شدهاند.
در ضمن گفته ميشود که ريزر افزون بر اسنپدراگون ۷۱۰ از ۴ گيگابايت حافظهي رم در کنار ۶۴ گيگابايت حافظهي ذخيرهسازي استفاده ميکند. ظاهرا موتورولا در حال ساخت مدل قدرتمندتري از اين گوشي با ۶ گيگابايت حافظهي رم و ۱۲۸ گيگابايت حافظهي ذخيرهسازي است تا اگر کسي علاقه داشت، آن را تهيه کند. افزون بر موارد يادشده، برخي از رسانهها از حضور باتري ۲٬۷۳۰ ميليآمپرساعتي در موتورولا ريزر خبر دادهاند که در نگاه اول، اندکي ناکافي بهنظر ميرسد؛ اما براي اظهارنظر قطعي بايد عملکرد آن در دنياي واقعي سنجيده شود. انتظار داريم که ريزر از فناوري شارژ سريع پشتيباني کند.
بازار