سخت افزار/ در دنباله معرفي مادربردهاي پلتفرم TRX40 براي پردازنده جديد رايزن Threadripper 3000 شرکت AMD اين بار نوبت به گيگابايت رسيده که مدلهاي جذاب و شايسته خود را به نمايش بگذارد. سه مادربرد جديد گيگابايت براي رايزن تريدريپر 3000 عبارتند از TRX40 Aorus Master، TRX40 Aorus Extreme و TRX40 Aorus Pro WiFi. همچنين مدل TRX40 Designare نيز در ليست وب سايت گيگابايت قرار گرفته اما هيچ تصويري فعلا از آن درج نشده است.
TRX40 Aorus Extreme: سوگلي گيگابايت براي Threadripper 3000
از مادربرد پرچمدار گيگابايت براي پلتفرم TRX40 کار را آغاز ميکنيم. در قلب اين مادربرد سوکت پردازنده sTRX4 قرار گرفته که با مدار تغذيه فوقالعاده 3+16 فاز همراه شده است. از نظر گزينههاي اتصالاتي گيگابايت براي اين مادربرد سنگ تمام گذاشته است. TRX40 Aorus Extreme داراي 4 اسلات PCIe 4.0 x16 مي باشد که البته فقط دو عدد از آنها به هشت مسير دسترسي دارند. همچنين چهار اسلات M.2 تعبيه شده که براي هر يک از آنها 4 مسير PCIe 4.0 در نظر گرفته شده است. کاربران به واسطه اسلاتهاي M.2 اين مادربرد ميتوانند تا 4 اساسدي NVMe را به صورت RAID 1, 0 يا 10 ترکيب کنند.
همچنين اين مادربرد به صورت آنبورد از واي فاي 802.11ax و بلوتوث برخوردار است. از ديگر امکانات مادربرد پرچمدار Aorus Extreme گيگابايت بايد به برخورداري از نورپردازي RGB Fusion، کدک صوتي حرفهاي ALC 1220-VB، پشتيباني از چينش حافظه 4 کاناله و بايوس دوگانه اشاره کرد. از آنجايي که در پلتفرم TRX40 نسبت به نسل قبل دسترسي به مسيرهاي PCIe دو برابر شده، ميتوان کارهاي پردازشي سنگيني بيشتري را بر روي آن انجام داد. گيگابايت براي اطمينان از اينکه دماي مادربرد حين پردازشهاي سنگين کنترل ميشود، هيت سينک انودايز شده بزرگي را براي VRM در نظر گرفته در حالي که اسلات هاي M.2 نيز به سپرهاي فلزي مجهز شدهاند. براي خنک نگه داشتن چيپست نيز از يک فن 50 ميليمتري استفاده شده است.
TRX40 Aorus Master و TRX Pro WiFi
اگر انتظارات فراتر از حد مادربرد سيستم خود نداريد اما با اين حال به دنبال گزينهاي شايسته براي پردازندههاي رايزن تريدريپر 3000 هستيد، TRX40 Aorus Master و TRX Pro WiFi ميتوانند کار شما را به خوبي راه بياندازند. از نظر سوکت اين مادربرد تفاوتي با مدل پرچمدار Aorus Extreme ندارد اما به اندازه پرچمدار پر از امکانات و آپشن نيستند. با اين حال هر دو مادربرد از حافظه 4 کاناله پشتيباني ميکنند و داراي چندين اسلات PCIe هستند. مدار VRM مادربرد TRX40 Aorus Master تفاوتي با مدل پرچمدار ندارد و از همان مدار 3+16 فاز بهرهمند شده است.
در مدل TRX Pro WiFi از مدار 2+12 فاز استفاده شده است. هر دو مدل از سه اسلات M.2 برخوردارند که هر يک از اسلاتها به 4 مسير PCIe دسترسي دارند و با سپرهاي حرارتي محافظت ميشوند. براي کاربري معمولي، مادربرد TRX Pro WiFi ميتواند ترکيب اقتصادي مناسبي را با پردازنده رايزن تريدريپر 3000 به وجود آورد اما اگر به دنبال اورکلاک هستيد و بودجه شما براي خريد مادربرد پرچمدار کافي نيست، TRX40 Aorus Master با مدار تغذيه قدرتمندتر انتخاب بهتري است. گيگابايت هنوز قيمت مادربردهاي TRX40 خود را اعلام نکرده است.
بازار