ديجياتو/ رييس هياتمديره انجمن واردکنندگان موبايل، تبلت و لوازم جانبي خبر از اعلام قيمت گوشيهاي خريداري شده از طريق پيامک پس از روشن کردن گوشي به شخص خريدار داد. او همچنين اعلام کرد که قيمت تمام شده موبايلهاي وارداتي به زودي در سامانه ۱۲۴ درج خواهد شد تا از هرگونه سودجويي در قيمتگذاري تلفن همراه جلوگيري شود.
او خبر از همکاري با سامانه همتا براي ارسال قيمت گوشي خريداري شده به خريداران در قالب يک پيامک داد و آن را اينطور تشريح کرد: «بناست در آيندهاي نزديک با درخواست انجمن واردکنندگان موبايل و فراهم کردن زيرساختها، سازمان حمايت با همکاري سامانه همتا و مرکز توسعه تجارت الکترونيک قيمت موبايل خريداري شده را همزمان با روشن شدن گوشي براي مصرف کننده پيامک کند. به اين ترتيب مصرف کننده از قيمت واقعي گوشي و اينکه کدام واردکننده آن را وارد کشور کرده است مطلع خواهد شد. از اين رو اعلام دقيق قيمتها توسط واردکنندگان همچون گذشته به سامانه ۱۲۴ به شفافيت و تسهيل اين فرآيند کمک خواهد کرد.»
به گفته غروي رام اين سامانه در حمايت از حقوق مصرف کننده راه اندازي شده است و بايد جهت حفظ حقوق مصرف کنندگان و آگاهي آنها از قيمت واقعي موبايلهايي که خريداري کرده اند هيچ کوتاهي صورت نگيرد.
او سامانههاي مرکز توسعه تجارت الکترونيکي، همتا، ۱۲۴ و سامانه جامع گارانتي را شبکهاي هوشمند به منظور شفاف سازي دانسته و باور دارد ميتوان با ظرفيت اين سامانهها روي قيمت گذاري اجناس در بازار موبايل تاثير گذاشت: «در همين راستا ثبت قيمت تمام شده موبايلهاي وارداتي و آماده عرضه در سامانه ۱۲۴ مورد تاکيد چندينباره ما قرار گرفته است. طبق مصوبه وزارت صمت شرکتهاي واردکننده مکلف به اعلام قيمتها به اين سامانه هستند. از اين رو واردکنندگان تلفن همراه نيز از اين قاعده مستثنا نيستند و بايد به صورت مداوم قيمت موبايلهاي وارداتي خود را به اين سامانه اعلام کنند.»
سامانه اطلاع رساني قيمت کالا و خدمات، با همکاري سازمان حمايت مصرفکنندگان و توليدکنندگان و مرکز توسعه تجارت الکترونيکي طراحي و به بهرهبرداري رسيده است. هدف اصلي اين سامانه، افزايش شفافيت در خصوص قيمت کالاها و خدماتي است که شهروندان بصورت روزانه با آنها سروکار دارند. در اين سامانه سه نوع قيمت به شهروندان نمايش داده ميشود: حداقل و حداکثر قيمت کالاها که از سطح کشور جمع آوري مي گردد و قيمت مصوب مصرفکننده که حداکثر قيمت قابل قبول بر اساس هزينههاي توليد بوده و يا قيمت مصوب کالا است.
قيمت موبايل در سايت قديمي اين سامانه قابل استعلام است و به گفته دبير انجمن واردکنندگان موبايل، نرخها کاملا به روز هستند. «امير اسحاقي» به ديجياتو ميگويد پروسه قيمت گذاري در اين سايت کمي زمانبر است و تسهيل بخشي اين قسمت از سايت ميتواند باعث شود تا وارد کنندگان بيشتري در زمينه درج قيمتها همکاري کنند: «البته قانون تاکيد دارد که تمامي واردکنندگان بايد اين کار را انجام دهند و اگر انجام نميدهند کوتاهي آنهاست، ولي پروسه طولاني زمانبر بودن درج قيمت ميتواند يکي از دلايل عدم همکاري درست همه فعالان باشد.»
اسحاقي تاکيد دارد که هيچ نفعي براي وارد کنندگان براي عدم درج قيمتها در اين سامانه وجود ندارد و آنها در هر صورت نميتوانند از يک قيمت مصوب، کالاي خود را به فروشندگان خرد برسانند. او اميدوار است که همکاري دسته جمعي واردکنندگان در سامانه ۱۲۴ و آگاهيرساني درباره امکان مشاهده نرخ موبايل در اين وبسايت توسط رسانهها، ميتواند به بازار کمک کند که قيمتها به حد واقعي خود برسد و از حباب کاذب خارج شود. اسحاقي به ديجياتو درباره ضرورت همکاري واردکنندگان در اين زمينه ميگويد: «اين يک قانون براي فعاليت آنهاست و قرار است نظارت دقيقتري روي اين قبيل فعاليتهاي ضروري و قانوني واردکنندگان صورت بگيرد تا همه آنها در سامانه ۱۲۴، موبايلها را قيمتگذاري کنند.»
اسحاقي باور دارد که همکاري واردکنندگان و اجراي طرح افق در آينده نه چندان دور، ميتواند قيمتها در بازار موبايل را کاهش ببخشد: «طرح افق (استانداردسازي فاکتور و نظارت بر قيمت) به زودي براي بازار تلفن همراه اجرا خواهد شد و همه بخشهاي زنجيره تأمين تلفنهمراه (اعم از واردکننده، توليد کننده، عمده فروش و خرده فروش) ملزم به ثبت خريد و فروش خود در سامانه جامع تجارت و صدور فاکتور الکترونيک خواهند بود. آنها فروش کالايشان را در اين سامانه ثبت نام خواهند کرد و واحدهاي بدون جواز با ثبت نام در اين سامانه، پس از تاييد اتحاديه مي توانند فعاليت کنند.».
بازار