برگشت ال جی به دوران اقدامات عجیب و غریب با Wing



ديجي کالا/ چند ماه قبل اولين خبر مربوط به يک گوشي عجيب و غريب ساخت ال جي با اسم مستعار Wing منتشر شد. اين گوشي از جلو مانند ديگر گوشيهاي معمولي به نظر ميرسد اما پشت آن نمايشگر کوچکتري قرار دارد که به صورت اسلايدر حرکت ميکند و عمود بر نمايشگر اصلي قرار ميگيرد.
در ابتدا به نظر ميرسيد اين گوشي صرفا يک نمونه اوليه عجيب و غريب است و نبايد انتظار عرضه آن را داشته باشيم. اين روزها شرکتهاي مختلفي مشغول توسعه گوشيهاي تاشو و گوشيهاي داراي دوربين سلفي زير نمايشگر هستند ولي ال جي Wing هيچ ارتباطي با اين طراحيها ندارد.
اما روز گذشته با انتشار اولين ويديو واقعي از اين گوشي مشخص شد که در آينده نزديک شاهد معرفي آن خواهيم بود. به نظر ميرسد الجي با ساخت اين گوشي به نوعي ميخواهد بار ديگر شانس خود را در زمينهي يک طراحي عجيب و غريب امتحان کند. آيا معرفي اين گوشي به معناي بازگشت الجي به سمت ساخت چنين گوشيهايي است؟
اگرچه الجي مدتهاست که از ساخت چنين گوشيهايي دست کشيده، ولي همواره به نوعي به نوآوري در زمينههاي مختلف ادامه داده است. بهعنوان مثال ميتوانيم به ارائهي وسيله جانبي براي تعدادي از گوشيهاي اين شرکت اشاره کنيم که آنها را به گجتهاي دو نمايشگره تبديل ميکند. همچنين شاهد گوشي G8 بوديم که از قابليت تشخيص رگهاي کف دست براي آنلاک کردن بهره ميبرد.
با وجود اينکه اين ويژگيها هم عجيب محسوب ميشوند، اما باز هم ميتوانيم بگوييم که الجي مدتهاست نسبت به گذشته رويکرد محافظهکارانهاي را در پيش گرفته است.
سابقه درخشان متفاوت بودن
الجي با انواع و اقسام نوآوري بيگانه نيست و ليست نوآوريهاي ارائه شده از طرف اين شرکت بسيار طولاني است. بهعنوان مثال ميتوانيم به سري G اشاره کنيم که حالا بازنشسته شدهاند. دکمه پاور و تنظيم صدا برخي از اين گوشيها در پنل پشتي قرار گرفته بود که در واقع چنين کاري از نقطهنظر ارگونوميک بسيار منطقي به نظر ميرسيد.
مرگ گوشيهاي سري G الجي؛ خداحافظي با مجموعه گوشيهاي نوآورانه
زيرا وقتي که گوشي را در دست ميگيريد و انگشت دست شما بر روي پنل پشتي قرار گرفته، چرا اين دکمهها هم در پنل پشتي تعبيه نشوند؟ همچنين هنگامي که گوشي بر روي ميز قرار داشت و نميتوانستيد به اين دکمهها دسترسي داشته باشيد، با بهرهگيري از قابليت دو بار ضربه بر نمايشگر ميتوانستيد نمايشگر آن را روشن کنيد که اين قابليت از نوکيا گرفته شده بود.
اگرچه ديگر شرکتها اين دکمهها را به پنل پشتي گوشيهاي خود منتقل نکردند، اما خيلي زود گوشيهاي مختلفي با حسگر اثر انگشت تعبيه شده در پنل پشتي روانهي بازار شدند. البته با محبوبيت حسگر اثر انگشت زير نمايشگر، از تعداد اين گوشيها تا حد قابل توجهي کاسته شد.
در سال ۲۰۱۴ گوشي الجي G3 براي اولين بار همراه با فوکوس خودکار ليزري عرضه شد که منشا اين مشخصه به تحقيقات مربوط به جارو برقي رباتيک اين شرکت برميگشت. سال بعد، G4 يکي از اولين گوشيهايي بود که کاربران ميتوانستند مدل داراي پوشش چرم طبيعي را خريداري کنند. بعد از آن چندين برند چيني از اين رويکرد بهره ببرند و مثلا ميتوانيم به هواوي P20 پرو و اوپو فايند X2 پرو اشاره کنيم.
سپس در سالهاي ۲۰۱۳ و ۲۰۱۵ شاهد عرضه دو مدل گوشي G Flex بوديم که تعهد مشابهي را نسبت به ويژگيهاي نامتعارف نشان دادند. اين دو گوشي Flex از نمايشگر خميده که از بالا به پايين انحنا داشت بهره ميبردند و حتي ميتوانستند کمي خم شوند. در ضمن بايد به پنل پشتي خود ترميم شونده هم اشاره کنيم که باعث ميشد خط و خشهاي ريز بر روي آن باقي نماند.
در سال ۲۰۱۵ هم گوشي V10 عرضه شد که از حالت تنظيمات دستي براي فيلمبرداري بهره ميبرد و بعد از آن چندين برند از اين ويژگي الگوبرداري کردند. علاوه بر اين، بايد به يک نمايشگر ثانويه باريک در بالاي نمايشگر اصلي اشاره کنيم که کارکرد آن تقريبا مانند لبهي نمايشگرهاي خميده گوشيهاي سامسونگ بود و کاربران با بهرهگيري از آن به ميانبرهاي مختلفي دسترسي داشتند.
تعداد بسيار اندکي از اين ويژگيها مورد استقبال زيادي قرار گرفتند اما اين توجه زياد به نوآوري باعث شد که ويژگيهاي مختلفي همهگير شوند که از بين آنها مثلا ميتوانيم به وجود دوربين سهگانه اشاره کنيم که حالا بسياري از گوشيهاي اندرويدي مبتني بر چنين مشخصهاي هستند.
البته وقتي صحبت از اقدامات نامتعارف الجي ميشود، نميتوانيم به گوشي G5 اشارهاي نکنيم. الجي با اين گوشي براي اولين بار به سمت طراحي ماژولار حرکت کرد. طراحي اين گوشي به کاربران اجازه ميداد که باتري را به راحتي به صورت خشابي تعويض کنند و از ديگر ماژولها مانند دوربين و ماژول مربوط به صدا هم ميتوانستند استفاده کنند.
اما متأسفانه اين گوشي نتوانست نظر کارشناسان و کاربران را جلب کند. همان ابتدا کيفيت ساخت، عمر باتري و برخي ديگر از ويژگيهاي آن مورد انتقاد قرار گرفت. در پي اين انتقادات گسترده، الجي خيلي زود ارائهي ماژولهاي G5 را متوقف کرد و به همين خاطر تنها ۲ ماژول رسمي براي آنها عرضه شد. موتورولا هم در ادامه تلاش کرد شانس خود را در اين زمينه امتحان کند و حتي چندين ماژول مختلف هم عرضه کند که در نهايت تلاشهاي اين شرکت هم با شکست روبرو شدند.
آيا اين فهرست طولاني از اقدامات نوآورانه به اين معني است که ال جي Wing ميتواند به موفقيت برسد؟ تا زماني که مشخص شود اين شکل و شمايل عجيب مناسب انجام چه کارهايي است، به اين سوال نميتوان پاسخ داد.
همانطور که گفتيم، در اولين ويديو منتشر شده از اين گوشي تنها يکي از کاربردهاي چنين گوشي هوشمندي نشان داده ميشود. در اين ويديو نمايشگر اصلي در حال نشان دادن مسير مربوط به رانندگي است و نمايشگر ثانويه به مرکز کنترل براي پخش موسيقي بدل شده است. احتمالا الجي قصد دارد اين گوشي را بهعنوان محصولي تبليغ کند که کاربران به راحتي ميتوانند دو اپليکيشن را کنار يکديگر اجرا کنند. مثلا شايد نمايشگر اصلي به مرورگر اختصاص پيدا کند و از نمايشگر ثانويه بتوان براي يادداشتبرداري استفاده کرد.
چنين مکانيسمي احتمالا به کاربران اجازه ميدهد يک اپليکيشن را در دو نمايشگر اجرا کنند. مثلا براي اپليکيشن ويرايش عکس، نمايشگر اصلي عکس موردنظر را نشان دهد و از نمايشگر کوچکتر ميتوان براي اعمال تغييرات استفاده کرد. يا مثلا هنگام فيلمبرداري ميتوان نمايشگر اصلي را در حالت افقي قرار داد و از نمايشگر کوچکتر براي تغييرات تنظيمات بهره برد.
از لحاظ تئوري برخي از اين کارها را ميتوان با وسيله جانبي مربوط به نمايشگر ثانويه گوشيهاي الجي هم انجام داد اما اين گوشي تجربه کاربري يکپارچهتري را ارائه ميدهد. همچنين الجي براي گوشي Wing بايد بتواند با گوشيهاي تاشو و دو نمايشگره هم رقابت کند.
حتي اگر ال جي Wing يک گوشي صرفا پر زرق و برق و غيرکاربردي باشد، ساخت آن خبر خوشحالکنندهاي محسوب ميشود زيرا نشان ميدهد که الجي به جاي محافظهکاري تلاش ميکند ويژگيهاي نوآورانهاي را عملي کند. اما در نهايت بايد ببينيم چنين محصولي مورد استقبال قرار ميگيرد يا اينکه با شکست مواجه ميشود.