شیائومی نسخه نهایی دوربین سلفی زیر نمایشگر خود را بهنمایش گذاشت
جي اس ام/ مديرعامل اين شرکت با انتشار ويديويي در وبسايت ويبو از نسل سوم فناوري دوربين زير صفحه پرده برداشت و اعلام کرد که اين قابليت در سال 2021 به بازار ميآيد.
دوربين سلفي زير نمايشگر قرار است مهمترين اتفاق بعدي بازار تلفنهاي هوشمند باشد. شرکتها سخت در تلاشاند تا فناوريهاي خود را براي بازار مصرفي آماده کنند. با حذف ناچ و حفره، فضاي نمايشگر به طور کامل در اختيار محتواي صفحه قرار ميگيرد و بالاخره ميتوانيم به تجربه ديداري کاملي دست پيدا کنيم.
شرکت ZTE بهزودي از اولين تلفن هوشمند مصرفي بازار با دوربين سلفي زير نمايشگر رونمايي خواهد کرد. اما شيائومي هم از اين قافله عقب نمانده و سعي دارد بخشي از توجهات به سمت خود جلب کند. اين شرکت امروز نسل سوم دوربين زير نمايشگر خود را به نمايش گذاشت. در پروتوتايپ شيائومي نه تنها پنلي را ميبينيم که اثري از دوربين روي آن ديده نميشود، بلکه کيفيت خروجي دوربين هم بهخوبي لنزهاي معمولي است.
شيائومي قبلا در ماه ژوئن ۲۰۱۹ از نخستين فناوري دوربين زير نمايشگر خود پرده برداشته بود. ولي در پروتوتايپي که از آن فناوري به نمايش گذاشته شد، مشخص بود که تراکم پيکسل در محل قرارگيري لنز پايين است. نسل دوم اين فناوري در ماه اکتبر ۲۰۱۹ به نمايش درآمد. و حالا امروز نوبت به نسل سوم رسيده که بهنظر ميرسد نسخهاي تکامليافته از دوربين سلفي زير صفحه باشد.
دوربين زير نمايشگر شيائومي چگونه کار ميکند؟
شيائومي در پست مفصلي به تشريح چگونگي دستيابي به اين دوربينِ «نزديک به ايدهآل» پرداخته است. اين شرکت ميگويد دو نسل اول فناوري آنها با فدا کردن تراکم پيکسل در ناحيه قرارگيري لنز توانسته بود به اين مهم دست پيدا کند. در واقع، تراکم پيکسل در ناحيه بالاي لنز دوربين به اندازه نصف تراکم پيکسل ساير نقاط نمايشگر بود.
شيائومي ميگويد پيادهسازيهاي اوليه دوربين زير نمايشگر آنها صرفا ميتوانست از ميان هر ۴ پيکسل ۱ پيکسل را نگه دارد و بقيه بايد نامرئي ميشدند تا نور بهشکل بهتري از آنها عبور کند. اين روش از طريق دستکاري ساختار داخلي و عناصر پنل نمايشگر ممکن ميشد.
قسمت اول از تصوير بالا نمايشگر OLED سادهاي را نشان ميدهد که ۴ زيرپيکسل RGB دارد. قسمت وسطي مربوط به نمونههاي اوليه فناوري شيائومي است که فقط ۱ زيرپيکسل RGB را در صفحه نمايش حفظ ميکرد. اما در قسمت پاييني هر ۴ پيکسل RGB روشن ميشوند و تراکم پيکسل در بهترين حالت ممکن حفظ ميگردد.
نسل سوم فناوري شيائومي از طريق روش جديدي براي چيدمان پيکسلها اين مشکل را حل کرده است. اين فناوري نور را از طريق شکاف ميان زيرپيکسلها عبور ميدهد و به لنز دوربين ميرساند. اين شرکت همچنين تعداد پيکسلهاي عمودي و افقي را دو برابر کرده تا به تراکم پيکسلي در حد ساير بخشهاي صفحه دست پيدا کند. در نتيجه، بخش بالايي صفحه هم به اندازه ساير بخشهاي نمايشگر تراکم پيکسل، دقت رنگ، طيف رنگي و روشنايي دارد.
افزون بر اين، شيائومي مدار کنترلکننده پيکسلهاي OLED را بهبود داده تا نور از بالاي لنز بهتر عبور کند. اين شرکت مدعي است که الگوريتمهاي اختصاصي دوربين آنها قادر به ارائه همان کيفيت تصويري است که لنزهاي مرسوم بازار ارائه ميکنند.
پروتوتايپ دوربين سلفي زير نمايشگر شيائومي
اين شرکت ويديوي کوتاهي از ظاهر و عملکرد دوربين زير نمايشگر خود را منتشر کرده که آن را در ادامه مشاهده ميکنيد. در اين ويديو که توسط مديرعامل شيائومي، لي جون، در ويبو به اشتراک گذاشته شده، دستگاهي شبيه مي ۱۰ الترا را ميبينيم. در خود ويديو مقايسهاي با نسخه عادي مي ۱۰ الترا انجام ميشود و تفاوت خاصي ميان تراکم پيکسل صفحه ميان دو دستگاه قابل مشاهده نيست.
لي جون ميگويد نسل سوم دوربين سلفي زير نمايشگر شيائومي آماده توليد انبوه است و احتمالا در سال ۲۰۲۱ بر روي تلفنهاي هوشمند اين شرکت حاضر خواهد شد.