
اینترنت برای مصرفکننده ارزان میشود؟

ايسنا/ در حالي که معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات از ارزان شدن پهناي باند اينترنت زيرساخت خبر داده است، کاهش قيمت اينترنت براي کاربر نهايي متاثر از اين ارزاني نيست و تنها به تصميم اپراتورهاي ارائهدهنده خدمات اينترنت بستگي دارد.
از آنجايي که شرکتهاي ارائهدهنده اينترنت ثابت در اين سالها نتوانستند متناسب با سرعت رشد اينترنت سيار و ديتاي موبايل رشد کنند، در اين مدت دچار مشکلات مالي بودند. حتي برخي از شرکتهاي FCP بازار را به اپراتورهاي موبايلي واگذار کردند و معتقد بودند پايين بودن تعرفه اينترنت در اپراتورهاي موبايلي، موجب شده تمايل افراد به استفاده از اينترنت موبايل بهجاي اينترنت ثابت باشد و درنتيجه اين شرکتها در حال از دست دادن مشترکانشان هستند.
از طرفي محمدجواد آذري جهرمي -وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات- معتقد است که در تلاطم اقتصادي نبايد صرفاً هزينه را از جيب مردم برداشت و هزينه خدمات ICT بايد متناسب با جيب مردم باشد و از طرف ديگر حسين فلاح جوشقاني - رئيس سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي - که معتقد است در مقياسهاي جهاني ايران ارزانترين قيمت اينترنت را دارد، اظهار کرده بود تمام تلاش وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات و سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي، بهعنوان رگولاتوري يا مقرراتگذار، اين است که قيمتهاي ارائه خدمات اينترنت توسط اپراتورها از آنچه اکنون ارائه ميشود، بالاتر نرود.
چندي پيش فلاح جوشقاني با اشاره به افزايش مصرف اينترنت در دوران کرونا، تصريح کرد: پيش از کرونا بهطور ميانگين ۳۰ درصد بستههاي مشترکان در مدتزمان تعيينشده به پايان نميرسيد و بر اساس ميزان مصرف نرخ مؤثري براي اپراتورها به وجود ميآمد. در ايام کرونا تمام بستههاي مشترکان مصرف ميشد و در اين حالت ساير هزينهها مانند پهناي باند هم براي اپراتورها بالا رفت و در عينحال درآمد اپراتورها افزايش پيدا نکرده است و در مجموع سودي با اين افزايش مصرف براي اپراتورها به دست نيامده است.
معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با بيان اينکه رگولاتوري با اين شرايط به دنبال کمک به اپراتورها بود، گفت: اما بايد اين را هم در نظر داشت که با توجه به شرايط کرونا و نياز مردم به اينترنت براي دسترسي به آموزش و ساير خدمات براي کاهش ترددها اپراتورها نميتوانند دسترسي مردم را به خدمات محدود کنند تا مشترکان بستهها را به قيمت بالاتر بخرند چون اين شيوه نارضايتي عمومي به دنبال دارد و تغييرات قيمت بايد با فرآيندي مناسب همراه باشد.
رئيس رگولاتوري با تأکيد بر اينکه رگولاتوري افزايش هزينههاي اپراتورها را تائيد ميکند و راههاي زيادي براي کمک به اپراتورها براي کاهش هزينهها وجود دارد، گفت: اپراتورها ميتوانند هزينهها و درآمدهاي خود را به سازمان تنظيم اعلام کنند، ما هم درصدد کمک به آنها بر ميآمديم براي مثال يکي از راهکارهايي که ما به آنها ارائه ميداديم کاهش قيمت پهناي باند شرکت زيرساخت بود.
در اين راستا به تازگي فلاح جوشقاني از کاهش ۲۵ درصدي تعرفه پهناي باند شرکت ارتباطات زيرساخت براساس مصوبه کميسيون تنظيم مقررات ارتباطات خبر داد و گفت: در تجربههاي جهاني با افزايش ترافيک مصرفي، قيمتها کاهش مييابد. بر همين اساس پس از بررسيهاي کارشناسي در وزارت ارتباطات، کميسيون تنظيم مقررات ارتباطات، کاهش ۲۵ درصدي هزينه پهناي باند اپراتورها را تصويب کرد.
معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با بيان اينکه اين مصوبه به کاهش هزينههاي اپراتورها منجر ميشود، افزود: اين مصوبه از بهمن ماه سال جاري اجرايي ميشود.
البته اين کاهش قيمت درحالي است که شرکت ارتباطات زيرساخت پهناي باند را به اپراتورها و شرکتهاي ارائهدهنده خدمات اينترنتي ميفروشد. بنابراين در حالي که اين شائبه براي کاربران اينترنتي ايجاد شده بود که ارزان شدن پهناي باند اينترنت زيرساخت، ميتواند تاثيري در کاهش قيمت اينترنت داشته باشد، کاهش قيمت اينترنت به تصميم اپراتورها بستگي دارد.