نماد آخرین خبر

دعوت ارمنستان از جمهوری آذربایجان برای امضای توافق‌نامه صلح

منبع
ايرنا
بروزرسانی
دعوت ارمنستان از جمهوری آذربایجان برای امضای توافق‌نامه صلح

ایرنا/ ارمنستان از جمهوری آذربایجان دعوت کرد تا پیش از شروع بیست‌ونهمین کنفرانس آب‌وهوای سازمان ملل «COP۲۹» که قرار است در ماه نوامبر (آبان ماه) در باکو برگزار شود، توافق‌نامه صلح را امضا کند.

به گزارش تاس، آنی بدلیان سخنگوی وزارت امور خارجه ارمنستان در گفت وگو با خبرگزاری آرمن پرس کشورش در همین ارتباط خاطرنشان کرد که ایروان تصمیم برگزاری کنفرانس آب ‌وهوای سازمان ملل در باکو را ابزاری برای ایجاد اعتماد بین طرفین و برقراری صلح در منطقه می داند و از آن حمایت می کند.

وی همچنین تاکید کرد که ارمنستان برای امضا این توافق نامه صلح کاملا آماده است.

وی همچنین خاطرنشان کرد که بسیاری از تحلیل گران سیاسی با توجه به شرایط کنونی بر این باورند که لازم است برای جلوگیری از هرگونه پیشامد و پیامد منفی، مفاد توافق نامه صلح قبل از کنفرانس آب ‌وهوای سازمان ملل امضا شود.

سخنگوی وزارت خارجه ارمنستان افزود: اگر توافق نامه صلح به امضا نرسد، رهبرانی که به باکو می روند ممکن است ناخواسته به جنگ افروزان آینده تبدیل شوند.

پیشتر نیز نخست وزیر ارمنستان گفته بود که ایروان و باکو بر سر ۸۰ درصد توافقنامه صلح به توافق رسیده اند و از آذربایجان نیز دعوت کرده بود این مفاد را امضا کند.

به گزارش ایرنا، درگیری بر سر قره‌باغ سابقه طولانی و تاریخی دارد، اما درگیرهای معاصر در قره‌باغ از ابتدای سال ۱۹۹۰ میلادی و همزمان با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی میان جمهوری‌های تازه استقلال یافته جمهوری آذربایجان و ارمنستان آغاز و در سال ۱۹۹۴ پس از کشته شدن ۳۰ هزار نفر از دو طرف متوقف شد.

بحران قره‌باغ که در فوریه سال ۱۹۸۸ تبدیل به یک جنگ ویرانگر شد و تا مارس ۱۹۹۴ ادامه یافت، در ناحیه‌ای به همین نام در جنوب جمهوری آذربایجان رخ داد.

در این منطقه که عمده جمعیت آن ارمنی هستند با پشتیبانی ارمنستان و مقابله جمهوری آذربایجان، یک جنگ تمام عیار شکل گرفت و حدود شش سال به طول انجامید که طی آن حدود ۳۵ هزار نفر کشته و بیش از ۸۰۰ هزار نفر نیز آواره شدند.

پس از جنگ دوم قره‌باغ در سال ۲۰۲۰ که با قرارداد آتش بس به میانجیگری روسیه به پایان رسید، سه تا شش هزار نیروی حافظ صلح روسی در منطقه مستقر شدند و تلاش برای برقراری آتش بس بین طرفین را آغاز کردند ولی در ۳۳ ماه گذشته، آتش بس بین طرفین آذری و ارمنی بارها نقض شده است.

در روزهای گذشته، دولت ارمنستان برای برقراری ثبات و امضای معاهده صلح، با واگذاری چهار روستا به جمهوری آذربایجان موافقت کرد.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره