نماد آخرین خبر

وزیر خزانه‌داری آمریکا، چین را به تلاش برای ضربه‌زدن به اقتصاد جهانی متهم کرد

منبع
ايرنا
بروزرسانی
وزیر خزانه‌داری آمریکا، چین را به تلاش برای ضربه‌زدن به اقتصاد جهانی متهم کرد

ایرنا/ همزمان با تشدید تنش‌های تجاری میان واشنگتن-پکن، «اسکات بسنت» وزیر خزانه‌داری ایالات متحده، چین را به تلاش برای ضربه‌زدن به اقتصاد جهانی و کُندکردن رشد آن متهم کرد.

به گزارش روزنامه فایننشال تایمز، تنش‌ها میان آمریکا و چین همچنان رو به افزایش است. در تازه‌ترین مورد وزیر خزانه‌داری ایالات متحده، چین را به تلاش برای ضربه زدن به اقتصاد جهان متهم و آتش اختلافات را شعله‌ورتر کرده است.

بسنت در مصاحبه با این روزنامه از پکن به دلیل اعمال کنترل‌های جدید صادراتی بر عناصر خاکی کمیاب که هفته گذشته اعلام شد، انتقاد کرد و گفت که این اقدامات نتایج معکوس خواهد داشت.

او به فایننشال تایمز گفت: «این نشانه‌ای از ضعف اقتصاد آنهاست. آنها می‌خواهند همه را با خود به پایین بکشند».

وی سپس با کنایه افزود: «شاید نوعی مدل تجاری لنینیستی وجود داشته باشد که در آن آسیب رساندن به مشتریان ایده خوبی است، اما آنها بزرگترین تامین‌کننده جهان هستند. اگر بخواهند روند اقتصاد جهانی را کُند کنند، بیشترین آسیب به خودشان می رسد».

اظهارات بسنت در حالی مطرح می‌شود که فضای بازارها پس از یک روند صعودی در روز دوشنبه که به دلیل تهدیدهای دونالد ترامپ ابتدا متشنج و سپس آرام شده بود، بار دیگر منفی شد. ترامپ چند روز پیش چین را تهدید به اعمال تعرفه ۱۰۰ درصدی کرد و بازارها را به لرزه درآورد.

گزارش‌ها نشان می‌دهد که بیشتر بازارهای سهام در سراسر منطقه آسیا و اقیانوسیه امروز در وضعیت قرمز قرار دارند، به طوری که شاخص CSI ۳۰۰ چین ۰.۶ درصد، هانگ سنگ هنگ کنگ ۱.۲ درصد و نیکی ژاپن ۲.۱ درصد افت کرده است. رمز ارزها نیز در حال کاهش هستند و بیت کوین ۲.۷ درصد و اتر ۵ درصد کاهش یافته‌اند.

فایننشال تایمز خطرنشان کرده است که در آستانه نشست گروه بانک جهانی و صندوق بین المللی پول در واشنگتنف این اختلافات بر جلسات این نهادها نیز سایه بیندازد.

به گزارش ایرنا، همزمان با افزایش تنش‌های تجاری میان چین و آمریکا، پکن کنترل‌های جامعی بر صادرات مواد معدنی کمیاب اعلام کرده است؛ وضعیتی که حاکی از سیطره آن بر مواد لازم برای فناوری جهانی، حوزه دفاع و تولید انرژی سبز است.

پکن در جدیدترین تصمیم، پنج ماده معدنی کمیاب را به فهرست محدودیت صادراتی خود اضافه کرده و بدین ترتیب تعداد کل مواد معدنی تحت کنترل مجوز را به ۱۲ ماده رسانده است. این محدودیت همچنین شامل ده ها قطعه تجهیزات مورد استفاده در معدن و پالایش می‌شود. تحلیلگران این اقدام تازه چین را تسلیح منابع از طریق کنترل عناصر حیاتی کمیاب دانستند.

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره