به گزارش پايگاه خبري المنار، شخصيتهاي مطرح جريان 14 مارس بعد از نشست هماهنگي که در پي انفجار تروريستي بيروت و کشته شدن وسام الحسن رئيس اداره اطلاعات امنيت داخلي لبنان برگزار کردند، لبه تيز انتقادات خود را به سوي دولت ميقاتي گرفته و وي را مسئول خون وسام الحسن خوانده و از او خواستند تا استعفا دهد.
14 مارس در بيانيه رسمي خود که احمد الحريري دبيرکل حزب قرائت کرد، مدعي شد که ابقاي دولت در سمت خود حمايت از مجرمان به شمار مي رود.
14 مارس در زمان آغاز به کار دولت ميقاتي به صورت رسمي اعلام کرده بود که از هيچ کاري براي ساقط کردن دولت وي فروگذار نخواهند کرد.
درخواست استعفاي دولت از سوي 14 مارس در حالي مطرح مي شود که اقدام عاقلانه و در راستاي منافع لبنان در فضاي کنوني تقويت نقش دولت و ارتش و نيروهاي امنيتي براي جلوگيري از آشوب و هرج و مرج داخلي در اين کشور است تا در حد امکان از تاثيرات منفي اين اقدام تروريستي بر فضاي امنيتي لبنان در آستانه انتخابات بکاهد.
اين بيانيه يکي از اهداف ترور الحسن را کشاندن لبنان به فتنه اي بزرگ دانسته و سوريه و عاملان داخلي آن و هم پيمانان منطقه ايش را عامل اين اقدام قلمداد کرده و مدعي شد که بايد با اين توطئه ها مقابله کرد.
اتهام زني عجولانه 14 مارس به سوريه نيز در شرايطي صورت مي گيرد که تحقيقات قضايي در مسير شناسايي جزئيات اين اقدام تروريستي هنوز در آغاز راه است.
ادعاي 14 مارس در زمينه مقابله با توطئه منطقه اي عليه لبنان در شرايطي است که جوانان المستقبل که از مهم ترين احزاب اين جريان به شمار ميروند، با ريختن به خيابان ها اقدام به ايجاد ناامني و بستن راههاي اصلي در بيروت و ساير شهرهاي لبنان کرده و بر عمق بحران امنيتي در لبنان افزوده اند.
سعد الحريري نخست وزير برکنار شده لبنان در اولين اظهارات مدعي شده که بشار اسد رئيس جمهور سوريه مسئول ترور سرهنگ لبناني است.
وليد جنبلاط رئيس حزب سوسياليست ترقي خواه دروزي لبنان نيز که از رهبران 14 مارس است، تاکيد کرده درباره ترور وسام الحسن نيز بايد مسير رفيق حريري را پيگيري کنيم.
وي سوريه را متهم به اين حمله کرده تا ذهن ناظران به ياد ماجراي ترور رفيق حريري و سناريوي آمريکايي-عربستاني سال 2006 براي منزوي کردن مقاومت بيافتد.
رهبر سلفيهاي لبنان نيز به صف جريان سکولار 14 مارس پيوسته و از دولت خواسته تا کناره گيري کند.
سمير جعجع رئيس نيروهاي لبناني نيز تاکيد کرده که اين عمليات توسط ميشل سماحه وزير اطلاع رساني سابق لبنان که از چهرههاي نزديک به مقاومت است، طراحي شده است.
اين درحالي است که ميشل سماحه چندي پيش توسط دستگاه امنيتي دستگير شده بود و طي ماه هاي گذشته عملاً از عرصه سياسي فاصله داشت.
دوري شمعون از رهبران 14 مارس و رئيس حزب ملي گراي ليبرال نيز به سرعت دمشق را متهم به دست داشتن در اين حمله کرده است.
شبکههاي تلويزيوني مخالف مقاومت از جمله العربيه، بيبيسي، الجزيره، او تي وي و المستقبل هم حمله رسانهاي شديدي را عليه 8 مارس و سوريه آغاز کردهاند.