نماد آخرین خبر

اختلاف میان آمریکایی‌ها درباره تروریستی خواندن "انصارالله"

منبع
تسنيم
بروزرسانی
اختلاف میان آمریکایی‌ها درباره تروریستی خواندن "انصارالله"

تسنيم/ روزنامه واشنگتن پست از بروز اختلافات ميان مسئولان مختلف در دولت آمريکا درباره تصميم دونالد ترامپ براي قرار دادن جنبش انصارالله يمن در ليست تروريسم خبر داد.

چندي پيش منابع مختلف ديپلماتيک اعلام کردند که دولت «دونالد ترامپ» رئيس جمهور فعلي ايالات متحده درصدد است تا پيش از کناره گيري از قدرت و خروج از کاخ سفيد در ژانويه 2021، جنبش انصارالله يمن را در فهرست «سازمانهاي تروريستي» قرار دهد. اين اقدام دولت ترامپ باعث تشديد بيم و نگراني‌ها از بروز اختلال در روند کمک رساني بين‌المللي و همچنين برهم خوردن فعاليت‌هاي سازمان ملل براي برقراري صلح ميان جنبش انصارالله و دولت مستعفي يمن مي‌شود.

در همين راستا روزنامه واشنگتن پست در گزارشي با اشاره به خطرات پيامدهاي اين برنامه دولت دونالد ترامپ اعلام کرد که برخي از مقامات دفتر «خاور نزديک » در وزارت خارجه و «آژانس توسعه بين المللي آمريکا» و وزارت دفاع اين کشور با تصميم مذکور مخالفت و اعلام کردند که تصميم گيري در اين زمينه بايد تا 20 ژانويه به تعويق بيفتد؛ چرا که اين اقدام موجب متوقف شدن روند مذاکره و صلح درباره بحران يمن خواهد شد.

سخنگوي وزارت خارجه آمريکا اعلام کرد که مسئولان گزارش دادند که ممکن است برنامه زمانبندي اين موضوع تغيير کند.

اين اقدامات آمريکا در حالي است که اين کشور در قتل عام غيرنظاميان يمني، شيوع گرسنگي و انواع بيماري‌ها و نيز فروپاشي اقتصادي اين کشور مشارکت داشته و ‌کمک‌ها به يمن را نيز به حالت تعليق درآورده است.

بيشتر بخوانيدفارن پاليسي: ترامپ براي قرار دادن نام «انصارالله» در فهرست سازمان‌هاي تروريستي آمريکا آماده مي‌شود
در اين زمينه «آنتونيو گوترش» دبيرکل سازمان ملل متحد اظهار داشت که اکنون يمن در معرض خطر قريب الوقوع بدترين نوع قحطي در طول تاريخ از دهه‌هاي گذشته است.

دبيرکل سازمان ملل در پاسخ به اين سوال درباره عواقب قراردادن انصارالله در فهرست سازمانهاي تروريستي گفت: در اين وضعيت بسيار شکننده در مورد قحطي در يمن و زماني که اميد زيادي به مذاکره داريم، معتقديم که اقدامات ابتکاري يک جانبه ديگر مثبت نخواهد بود.

وي گفت:اکنون يک وضعيت متناقض در يمن در حال ايجاد شدن است. از يک طرف ما تلاش‌هاي بسياري انجام مي‌دهيم و اميدواريم که بتوانيم طرفين را براي ديدار با يکديگر، حتي به صورت فيزيکي در طول جلسه، متقاعد کنيم و اميدواريم با طيف وسيعي از اقدامات اقتصادي و اعتماد سازي، بيانيه مشترک آتش بس را در يمن تصويب کنيم.

گوترش خاطرنشان کرد که سازمان ملل با انصارالله، دولت مستعفي يمن ، عربستان سعودي و ديگر کشورهاي منطقه تماس‌هاي فشرده‌اي برقرار مي‌کند تا اين امر را به واقعيت تبديل کند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره