چاووش اوغلو: ترکیه و فرانسه همچنان متحد و دوست باقی میمانند

ايسنا/ وزير خارجه ترکيه در سرمقالهاي نوشت، آنکارا و فرانسه همچنان به روابط دوستانه خود ادامه ميدهند.
مولود چاووشاوغلو، وزير خارجه ترکيه در سرمقالهاي براي روزنامه فرانسوي لو پينيون و در جريان سفر دو روزهاش به پاريس نوشت: ترکيه و فرانسه کشورهاي متحد و دوست هستند و اين اتحاد و دوستي را ادامه ميدهند. ما بايد مطمئن شويم که هيچ سوءتفاهمي باعث برهم خوردن اين رابطه دوستانه نميشود.
وي همچنين گفت، روابط بين دو کشور در بازه سخت و پر تنش هم به راهش ادامه داد که اين براي دو کشور متحد، غيرمعمول است.
وزير خارجه ترکيه همچنين با اشاره به برقراري ارتباط بين رجب طيب اردوغان و امانوئل ماکرون، روساي جمهوري ترکيه و فرانسه ادامه داد: اين ارتباط به آنها فرصت تحکيم روابط را داد. سفر من به پاريس بازتاب اين خواسته مشترک است.
چاووشاوغلو همچنين گفت، آنکارا و پاريس حالا مسائل مشترکي را مورد بررسي قرار ميدهند و به اشتراک ميگذارند که اخيرا باعث شده تا در مقابل يکديگر قرار بگيرند. ترکيه و فرانسه اولويتهاي مشترکي در بسياري از مسائل مختلف از جمله سوريه، ارسال کمکهاي بشردوستانه، ضرورت رسيدن به يک روند سياسي و حفظ يکپارچگي اين کشور دارند.
وزير خارجه ترکيه همچنين گفت: مذاکرات مثمرثمر و صادقانه درباره سوريه با دولت پاريس انجام ميشود.
وي با تاکيد بر اينکه همه ميدانند مقابله با داعش هدف اصلي يگانهاي حفاظت خلق و پ.ک.ک نيست، گفت: اين گروههاي تروريستي به دنبال ايجاد تفرقه در سوريه و تشکيل يک کريدور تروريستي در سراسر مرز کشورهاي عضو ناتو و اروپا هستند. متحدانمان بايد بدانند که اين سازمان تروريستي يک تهديد براي امنيت ملي ما است و نميتوان آن را ناديده گرفت.
چاووشاوغلو همچنين ادامه داد، ترکيه و فرانسه اولويتهاي مشترکي درباره ليبي دارند که شامل ثبات و وحدت سياسي اين کشور، حمايت از دولت وحدت ملي، آتش بس دائمي و همچنين مقابله با تروريسم و مهاجرتهاي غيرقانوني ميشود.
وي همچنين درباره مسائل پيش آمده درباره مديترانه شرقي نيز گفت، مناقشات بين ترکيه و يونان حالا با گفتگوي آرام در چارچوب مکانيسمهاي مختلف بين دو کشور در حال رسيدگي است. درباره مساله قبرس نيز، ترکيه از اقدامات قبرس ترکنشين و قبرسيونانينشين در صورتي حمايت ميکند که دو طرف درباره موضوعات گفتوگوها توافق کنند.
وزير خارجه ترکيه همچنين با اشاره به تنشهاي بين جمهوري آذربايجان و ارمنستان نيز گفت، آنکارا و پاريس ميتوانند از صلحي با دوام که به نفع مردم دو کشور جمهوري آذربايجان و ارمنستان است، حمايت داشته باشند.
وي همچنين درباره خريد سامانههاي دفاعي اس-۴۰۰ روسي نيز گفت، اين سامانهها خطر امنيتي براي ناتو نيستند و ترکيه مصمم است که اين مساله را بر اساس موازين واقعي و از طريق گفتگوهاي سازنده مورد بررسي قرار دهد.
اين ديپلمات ارشد ترکيهاي همچنين تاکيد کرد که فرانسه ميتواند در مقابله با تروريسم روي آنکارا حساب کند و ادامه داد: مفتخرم که اين همکاري هرگز از بين نرفته و همچنان ادامه دارد.
وي درباره روابط بين ترکيه و اتحاديه اروپا نيز گفت، آنکارا اميدوار است که فرانسه بتواند با کمک به تحولاتي که به نفع اتحاديه اروپا و روابط دو جانبه است، به نيروي محرکهاي براي عضويت ترکيه در اتحاديه اروپا تبديل شود.