سرمقاله ایران/ وقفه در مذاکرات بین المللی، یکی از آسیب های تندروی بود
ایران/ «وقفه در مذاکرات بین المللی، یکی از آسیب های تندروی بود» عنوان یادداشت روز در روزنامه ایران به قلم عباس سلیمینمین است که میتوانید آن را در ادامه بخوانید:
امروز در همه زمینهها برای اداره و مدیریت کشور نیازمند همفکر و همنظر شدن جریانهای سیاسی علیه تندروی هستیم. این نیاز در همه مقاطع بویژه در امروز ایران غیرقابل انکار است. بنابراین همه کسانی که به این سرزمین عشق میورزند و معتقدند ما هستیم که میتوانیم ایران را بسازیم، باید به این جمعبندی برسند که به تنهایی نمیتوانند این کار را دنبال کنند. هیچ جریانی به تنهایی نمیتواند مشکلات جامعه را حل کند، بلکه باید دست به دامن جریانات صالح کشور شد. ارزیابیهای مختلفی در رابطه با تندروی و فعالیتهای این طیف در کشور وجود دارد. این دسته یا گروه از افراد به کرات از یأس صحبت میکنند و نسبت به بدخواهان ایران ایجاد وحشت میکنند. برای مثال به یاد دارم که در دوره مجلس ششم برخی از این افرد نامه نوشتند که باید پیش از اینکه امریکا ایران را اشغال کند، رویکرد خود را تغییر دهیم، در غیر این صورت جرج بوش رئیس جمهوری وقت امریکا کشور را نابود میکند. در حالی که دیدیم امریکا در باتلاق عراق و افغانستان ماند و هرگز نتوانست کمترین جسارتی نسبت به ایران داشته باشد. در آن مقطع سیاستورزی درست و بموقع در هنگامه بحران، جایگاه ایران را در منطقه تثبیت کرد. لذا امروز که کشور در یک شرایط حساس قرار گرفته است، دو جریان مطرح اصلی کشور در کنار دیگر طیفهای سیاسی به این جمعبندی رسیدند که نیروهای تندرو نه تنها دستاوردی برای جامعه ندارند، بلکه با ایجاد نزاعهای کاذب انرژی جامعه را حول آن نزاعها هدر میدهند. لذا باید جلوی آن را گرفت.
واقعیت این است که در جهان، رقابت به اندازه کافی وجود دارد. از سوی دیگر با توجه به تجربه 14 ساله ما، دشمنان تلاش میکنند مانع رشد کشور شوند تا همیشه عقب بمانیم. اما جدای از مسائل بینالمللی و سیاست خارجی، ما در سیاست داخلی نیز موانعی داشتیم که یکی از آنها همین تندروی بود که تا امروز نه تنها چیزی از این تندروی عایدمان نشده است، بلکه در بعضی مقاطع باعث عقبگرد ما شد. یکی از آسیبهای تندروی، ایجاد وقفه در مذاکرات بینالمللی بود که این مسأله بروز زمینه مشکلات دیگری را برای کشور فراهم کرد.
بنابراین وظیفه امروز ما این است که از طریق گفتوگو با همه نیروهای عاقل جریانات سیاسی بتوانیم به هم نزدیک شویم. باید تلاش کنیم نقاط وفاق را میان گروهها و جریانها پیدا کنیم. طبیعتاً ما نقاط افتراقی هم داریم، با این حال نقاط اشتراک بسیار زیادی میان گروهها وجود دارد. پس باید همه توان خود را حول اشتراکات به کار بگیریم. «وفاق ملی» که از سوی دولت پزشکیان مطرح شد، در این دایره میگنجد و قطعاً این وفاق رقم خواهد خورد، اما امروز جریانی که دولت را در اختیار دارد، بیش از سایر جریانات باید دقت کند که نیروهای تندرو حرکت دولت را مخدوش نکنند. البته در دیگر سو نیز نیروهایی که در رأس قدرت نیستند، باید جلوی نیروهای تندروی جریان متبوع خود را بگیرند. همان طوری که مدتی پیش یک نماینده ای در مجلس صحبتی کرد که من بشدت با او مخالفت و حتی در این رابطه با رسانهها مصاحبه کردم، چرا که معتقدم باید جلوی امثال این نماینده را گرفت. اما آنچه مهم است، جریانی است که امروز در قدرت است. این جریان باید دقت بیشتری داشته باشد، چرا که مسئولیت سنگینتری بر عهده دارد، زیرا رفتار او تأثیر بیشتری در معادلات جامعه میگذارد. خوشبختانه آقای پزشکیان بحث وفاق ملی را مطرح کردند و امیدوارم همه گزینشها و کنشها در این چهارچوب صورت بگیرد تا بتوانیم با دورزدن تحریمهای امریکا، آنها را ناامید کنیم.