نماد آخرین خبر

اتحاد میانه‌روها لازم است، اما کافی نیست

منبع
ايران
بروزرسانی
اتحاد میانه‌روها لازم است، اما کافی نیست

ایران/متن پیش رو در ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست

 حمیدرضا جلایی‌پور:اتحاد میانه‌روها لازم است، اما کافی نیست

 این نظریه را قبول دارید که مدتی است اصلاح‌طلبان و اصولگرایان معتدل با هم در برخی مسائل کشور هم‌نظر شده‌اند؟
این مرزبندی و اینکه افرادی چون باهنر و ضرغامی هم به نوعی پشت دولت درآمده‌اند، ناشی از چه می‌دانید؟
بله. علت روشن است، زیرا کشور در شرایط خطیری قرار دارد. از طرفی با ناترازی‌ها در برق، گاز و ناترازی در درآمدهای دولت روبه‌روست. لذا کشور به تقویت سریع زیرساخت‌ها در بخش‌های نفت و بخش‌های تولیدی و تقویت توسعه نیاز دارد. از سوی دیگر تداوم تحریم‌ها و روی کار آمدن یک گروه تندرو در امریکا و درعین حال عصبی بودن نتانیاهو به خاطر تحمیل آتش‌بس در غزه و اینکه دنبال بحران جدید می‌گردد تا دولت نامشروعش نامقبول‌تر نشود، بر حاد بودن وضعیت می‌افزاید. این نکات وضع کشور ما را خطیر کرده است. نیروهای عاقل و میانه‌رو متوجه این وضعیت می‌شوند و روشن است که با تندروی‌ها و افراط‌گری‌ها مخالفت می‌کنند. افراد باتجربه‌ای مانند آقای باهنر و ضرغامی هم نسبت به اوضاع و مشکلات کشور آگاه و نگران عدم استفاده از فرصت‌ها هستند. زیرا وضع کشور به گونه‌ای است که اگر اقدامات اساسی انجام نشود، شهریور سال آینده وضعمان بدتر از وضع فعلی می‌شود و شهروندان بیشتری از فقر رنج می‌برند.
 
 آیا این هم‌نظری می‌تواند زمینه مهار تندروها را فراهم کند؟
این که میانه‌روهای کشور، از هر جناحی، نسبت به تندروها حساس باشند، خودش یک راه مهار تندروی است، اما کافی نیست. عامل دوم این است که باید برای حاکمیت و افکار عمومی توضیح داد که چرا در بیست سال گذشته به اهداف توسعه‌ای سند چشم‌انداز بیست ساله نرسیدیم. زیرا اگر به این اهداف رسیده بودیم امروز نباید این همه ناترازی می‌داشتیم. یکی از علل وجود این ناترازی‌ها تندروی نیروهای تندرو در بیست سال گذشته، چه در سیاست داخلی و چه سیاست خارجی است. عامل سوم به ساخت سیاسی مربوط می‌شود. اکنون بخشی از تندروها در رسانه‌های رسمی حضور دارند و با تبلیغات غلطشان به یکی از عوامل ایجاد شکاف در کشور بدل شده‌اند. این تندروها با این رویکرد خود در این بیست سال عملاً مرجعیت رسانه‌ای کشور را به بیرون از مرزها سوق دادند و به این طریق به منافع ملی ایران آسیب جدی رساندند.
 
مسائل و مشکلات کشور را آنگونه می‌بینید که بتوان با همگرایی دو جریان اصلاح‌طلب و اصولگرا آنها را حل کرد؟
خیر. مسائل کشور بغرنج و چند لایه است. اگر همه نیروهای سیاسی دست به دست هم دهند، تازه می‌توانند این مسائل بغرنج را «مهار» کنند، اما درمان این مسائل بغرنج زمانبر است. یکی از این مسائل حیاتی رفع تحریم‌هاست. اما نیروهای فعال برای رفع تحریم‌ها کدامند؟ این نیروها عبارتند از: حاکمیت، دولت، سه جناح اصولگرا، اصلاح‌طلب و مستقلین، نیروهای جامعه مدنی، خانواده‌ها و تک‌تک شهروندان ایرانی. همه باید دست به دست دهیم تا بتوانیم با عزت و سربلندی از پیچ نتانیاهو -ترامپ و ناترازی‌ها عبور کنیم.
 
موانع موجود بر سر راه این همگرایی چیست؟
یکی‌ از آنها همین تندروی‌هاست، یا طرفداران نامسئول که می‌گویند بدی وضعیت را بیشتر و بیشتر کن. عامل دوم برای همگرایی این است که بخش‌های مهم کشور برای امور خطیر تصمیم بگیرند و دولت را یاری کنند. باید به دولت کمک کرد و در راه رفع تحریم‌ها یاری رساند. عامل سوم اصلاح در صدا‌سیماست. هم‌اکنون بخشی از تبلیغات صداو‌سیما در جهت انشقاق میان مردم عمل می‌کند.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره