دنياي اقتصاد/ متن پيش رو در دنياي اقتصاد منتشر شده و انتشار آن در آخرين خبر به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
کشتهشدگان کروناويروس تا روز دوشنبه، زمان تنظيم گزارش به ۳۶۱ تن رسيد و همانطور که پيشتر نيز گزارش شد، فيليپين تنها کشوري است که با يک فوتي تبديل به اولين کشور غيرچيني شده که تلفات انساني داده است. به گزارش الجزيره، کميسيون بهداشت ملي چين روز يکشنبه گفت که ۵۷ نفر ديگر نيز به دليل بيماري ناشي از کروناويروس فوت کردند و به اين ترتيب تعداد تلفات انساني اين بيماري به ۳۶۱ تن رسيد. با گزارش ۲ هزار و ۸۲۹ مورد جديد، حالا تعداد مبتلايان به اين بيماري به ۱۷ هزار و ۲۰۵ نفر رسيده است. در اين شرايط ساير کشورها تلاش ميکنند که اتباع خود را از استان هوبئي که مرکز آن ووهان است، خارج کنند. همزمان بسياري از کشورها محدوديت سفر به چين را اعمال کردهاند. تقريبا افزون بر ۱۵۰ مورد نيز در دهها کشور ديگر گزارش شده است. در اين راستا مالديو نيز به کشورهايي پيوسته که محدوديتهايي عليه چينيها اعمال کرده است. يکي از مقامات صنعت هوا و فضاي مالديو گفت که تمامي پروازهاي اين کشور به چين تعليق شده است. در سال ۲۰۱۹، در حدود ۱۷ درصد گردشگران مالديو، چيني بودند. اين امر ممکن است به صنعت گردشگري مالديو هم آسيب وارد کند.
چين متهم ميکند
پس از کشورهايي مانند فيليپين، آمريکا و استراليا، جمهوري چک نيز گفته است اجازه ورود هيچ هواپيمايي از چين را به داخل کشورش نخواهد داد. همزمان با افزايش محدوديتها عليه چين، پکن، واشنگتن را به گسترش «ترس» از اين ويروس کشنده متهم کرد. ايالات متحده اولين کشوري بود که بخشي از کارکنان سفارت خود را از پکن خارج کرد و محدوديتهاي جدي هم براي سفر به چين در نظر گرفت. هوآ چانيينگ، سخنگوي وزارت خارجه چين گفت: «اين کارها تنها منجر به گسترش ترس ميشود و اين رويه خوبي نيست.» اين در حالي است که روز دوشنبه شايعه شد که چين به تلافي اقدامات آمريکا، دومين پرواز آمريکاييها براي تخليه ووهان را با تاخير مواجه کرده است، اما وزارت خارجه چين به سيانان گفت که اين تاخير ربطي به اين مجادلات ندارد و خروج کارکنان آمريکايي به فاکتورهاي گوناگوني ارتباط دارد که يکي از آنها آمادگي فرودگاه ووهان است.
مرزها با چين را ببنديد
همزمان با محدوديت همسايگان چين عليه پکن، دولتشهر هنگکنگ نيز خواستار بسته شدن مرز خود با سرزمين اصلي شده است. از روز دوشنبه صدها تن از کارکنان بيمارستاني در هنگکنگ دست به اعتصاب زدهاند و خواستار بسته شدن مرز اين منطقه خودمختار با چين براي جلوگيري از شيوع کروناويروس هستند. هنگکنگ در حال حاضر حرکت قطارها و قايقهاي مسافربري به چين را متوقف کرده اما کارکنان بخشهاي بهداشتي خواهان بسته شدن تمامي راههاي ارتباطي با چين هستند. مقامات محلي ميگويند که بسته شدن مرز بهطور کامل برخلاف نظر سازمان بهداشت جهاني است. تاکنون ۱۵ مورد ابتلا به کروناويروس در هنگکنگ به ثبت رسيده است. يکي از نمايندگان کارکنان بيمارستاني هنگکنگ گفته است: «اگر مرز بهطور کامل بسته نشود، ما به اندازه کافي نيروي انساني و تجهيزات پيشگيري و محافظت يا اتاقهاي قرنطينه براي مقابله با شيوع اين بيماري را نداريم». در همين حال صدها نفر از کارکنان بخشهاي غيرضروري از روز دوشنبه دست به اعتصاب زدهاند. اتحاديه کارکنان گفته است که اگر خواسته آنان برآورده نشود، از امروز سهشنبه پزشکان و پرستاران نيز با اين اعتصاب همراهي خواهند کرد. هنگکنگ با جمعيت ۷ ميليون نفري بخشي از کشور چين است اما به لحاظ سيستم اداره و حکمراني خودمختاريهايي دارد. مرز هنگکنگ و چين نيز مانند بسياري از مرزهاي بينالمللي داراي کنترل و بازرسيهاي عادي است. همزمان با بسته شدن راههاي حملو نقل، چين همچنين اقدام به توقف صدور ويزا براي افرادي که قصد سفر به هنگکنگ را دارند، کرده است.
کنفرانس تلفني گروه ۷
با افزايش تهديدهاي بيماري کشنده کروناويروس، دو کشور از اعضاي گروه ۷ کنفرانس تلفني داشتند. به گزارش سيانان «ينس اسپان»، وزير بهداشت آلمان با الکس آزار، همتاي آمريکايي خود صحبت کرد. ايتاليا يکي ديگر از کشورهاي گروه ۷ نيز روز دوشنبه اعلام کرد که ۵۶ نفر از اتباع کشور خود را از چين خارج کرده و آنها را در يک پايگاه نظامي در رم ساکن و قرنطينه کرده است. تاکنون برخي کشورها نيز مسافران خود را به شيوه مشابه قرنطينه کرده اند. بسياري از گزارش ها حاکي از اين است که ويروس کرونا روي اقتصاد چين تاثيرگذار بوده است. شاهد اين امر خروج بسياري از سرمايه ها از چين با لغو بسياري از پروازها به چين است.
بازار