نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

تجارت برد - برد با ونزوئلا

منبع
وطن امروز
بروزرسانی
تجارت برد - برد با ونزوئلا

وطن امروز/متن پيش رو در وطن امروز منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
 
پس از ارسال دومين محموله بنزين توسط نفتکش‌هاي ايراني به ونزوئلا و مانور اقتدار ايران، اکنون رسانه‌ها از بارگيري نفت ونزوئلا توسط نفتکش ايراني به مقصد آسيا خبر مي‌دهند؛ اقدامي که از آن با عنوان دور زدن تحريم‌ها در روز روشن ياد مي‌شود و تحريم‌هاي نفتي آمريکا را بي‌اعتبار مي‌کند. 
بر اين اساس، در ابتداي سال جاري ايران 5 نفتکش حامل بنزين، پس از آن يک نفتکش حامل ميعانات گازي و در تابستان 3 نفتکش حامل بنزين به مقصد ونزوئلا فرستاد. مجموع بار 8 نفتکش حامل بنزين 2 ميليون و ۳۰۰ هزار بشکه و اندازه بار ميعانات گازي ۱/۲ ميليون بشکه بود. 
به گزارش «وطن امروز»، در حالي که تحريم‌هاي نفتي آمريکا عليه ايران و ونزوئلا در جريان است، ايران محموله‌هاي بنزين خود را در برابر ديدگان آمريکا به ونزوئلا ارسال کرد. در دومين محموله ارسالي، ايران 820 هزار بشکه بنزين را از بندرعباس و در قالب 3 نفتکش با پرچم ايران به اين کشور فرستاد و آمريکا به‌رغم جنجال‌هاي رسانه‌اي نتوانست مانع از اين اقدام شود و کاري از پيش ببرد. حال اطلاعات ثبت شده از نفتکش ايراني«هاني» که با نام ديگر «هورس» نيز شناخته مي‌شود، نشان مي‌دهد اين نفتکش پس از تخليه محموله خود در ونزوئلا، نفت خام بارگيري کرده است؛ اقدامي که پيام اقتدار و تحريم‌شکني ايران را به جهانيان ارسال خواهد کرد. 
بلومبرگ در گزارشي با عنوان دور زدن تحريم‌هاي آمريکا با صادرات نفت خام ونزوئلا توسط ايران آورده است: هفته گذشته، ايران پس از مخالفت با تحريم‌هاي ايالات متحده از طريق حمل محموله ميعانات نفتي به ونزوئلا، از همان ابرتانکر براي کمک به صادرات نفت خام اين کشور آمريکاي لاتين استفاده کرده است. 

بر اساس گزارش بلومبرگ، ابرتانکر پرچمدار ايران با نام اصلي «هاني» و نام مستعار «هورس» در حال بارگيري نفت خام صادراتي «مري‌16» ونزوئلا در بندر خوزه تحت کنترل دولت ونزوئلاست. اين محموله‌ها تا حدي به صنعت نفت اين کشور کمک مي‌کند، زيرا اکثر مالکان ساير کشتي‌ها از ترس تحريم از تجارت با اين کشور اجتناب مي‌کنند. 
اين ابرتانکر که بتازگي 2 ميليون بشکه ميعانات گازي را در ونزوئلا تحويل داد، پس از آنکه ايالات متحده توانست يک ميليون و 116 هزار بشکه بنزين را که به ونزوئلا مي‌رفت، رهگيري کند، سيگنال ماهواره‌اي خود را خاموش کرد. بلومبرگ گزارش داد اين کشتي هفته گذشته در حال تخليه محموله خود در ونزوئلا بود اما سيگنال‌هاي رديابي ابرتانکر هنوز آن را در سواحل دوبي نشان مي‌دهد. پيش‌بيني مي‌شود نفت خام ونزوئلا از طريق ابرتانکر هاني، به قصد فروش در آسيا بارگيري شده باشد. 
 
* تجارت نفت و ميعانات گازي بين ايران و ونزوئلا
بر اين اساس روند تجارت نفت و ميعانات گازي ميان ايران و ونزوئلا گويا در حال توسعه است. پس از ارسال محموله‌هاي بنزين ايران به ونزوئلا، اخيرا تجارت نفت و ميعانات گازي هم به اقلام تجاري 2 کشور افزوده شده است. در همين راستا ايران يک نفتکش غول‌پيکر‌(VLCC) حامل ۱/۲ ميليون بشکه ميعانات گازي به مقصد ونزوئلا ارسال کرد که اين محموله چند روز پيش در بندر خوزه  تحويل اين کشور شد. ونزوئلا ميعانات گازي ايران را به منظور ترقيق نفت خام فوق‌سنگين خود براي ارتقاي کيفيت و فروش آن استفاده مي‌کند. اين نفتکش که متعلق به شرکت ملي نفتکش ايران هم هست، در سامانه حمل‌و‌نقل بين‌المللي به اسم «هورس» (Horse) و در بارنامه شرکت نفت ونزوئلا به اسم «هاني»‌(Honey) ثبت شده است. اين اقدام با هدف جلوگيري از درگير شدن با تحريم‌هاي آمريکا انجام شده است. 
نفتکش ايراني پس از تحويل محموله ميعانات گازي به ونزوئلا، محموله‌اي به حجم 2 ميليون بشکه نفت خام سنگين اين کشور را بارگيري کرده و به سمت آسيا در حال حرکت است. ايران با توجه به حجم بالاي ذخاير نفت، نيازي به نفت ونزوئلا ندارد. در اين صورت تنها 2 احتمال ممکن براي توجيه اقدام ايران براي دريافت نفت از ونزوئلا وجود دارد. احتمال اول اينکه ايران واسطه فروش نفت خام ونزوئلا شده و صرفا نقش تسهيل‌کننده براي فروش نفت ونزوئلا را ايفا مي‌کند. با توجه به اينکه هر 2 کشور تحت تحريم‌هاي آمريکا در حوزه فروش نفت هستند. فرضيه ديگر اين است که ايران نفت ونزوئلا را در پالايشگاه‌هاي خود به فرآورده تبديل کرده و به فروش مي‌رساند. با توجه به ظرفيت بالاي پالايشي ايران و همچنين تجارت تقريبا غيرقابل تحريم فرآورده، احتمال اين فرضيه به مراتب قوي‌تر است. در واقع ايران با دريافت نفت از ونزوئلا در پي چندين هدف است. هدف اول، کسب درآمد ارزي بيشتر از محل فروش فرآورده. هدف دوم، شکستن حلقه تحريم ونزوئلا و ياري رساندن به متحد آمريکاي لاتين. در واقع ايران با اين اقدام، به متحد خود در رهايي از بحران اقتصادي کمک رسانده و از همين رو در نقش ناجي ونزوئلا ظاهر شده است. 
ونزوئلا بيشترين منابع نفتي دنيا را دارد اما صنعت پالايشگاه و پتروشيمي آن رشد مناسبي نداشته است. همين عامل موجب شده اين کشور بخشي از نياز خود به بنزين را از طريق واردات تامين کند. اين کشور پس از مخالفت با دخالت‌هاي سياسي آمريکا در انتخابات کشورش، از سوي اين کشور تحريم شد. در اين شرايط ايران با صادرات بنزين به اين کشور تحريم‌هاي آمريکا عليه 2 کشور را شکست و نشان داد که کشورهاي تحت تحريم مي‌توانند بي‌توجه به تحريم‌ها نيازهاي يکديگر را تامين کنند. 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره