چطور رسانههای آمریکایی جنایات اسرائیل را پاک میکنند

ايسنا/"اگر تبعاتي از بابت اخراج فلسطينيها از خانههايشان وجود نداشته باشد، مطمئنا تبعاتي نيز براي حرکت رسانهها در پاک کردن اين اقدامات غيرقانوني وجود ندارد!"
پايگاه ميدل ايست آي در تحليلي به قلم يک ستون نويس اين رسانه به نام "آزاد عيسي" مينويسد: «در يک هفته گذشته، دوربينها تصاويري از يک سري شهرکنشينهاي يهودي داراي لهجه غليظ بروکليني ضبط کردند که با قلدري راهشان را به داخل خانههاي فلسطينيها در محله شيخ جراح قدس شرقي اشغالي باز ميکنند.
يک شهرک نشين به نام مونا الکورد، بر اساس يک ويديوي پربازديد، خطاب به زن فلسطيني که خانهاش مورد حمله قرار گرفته ميگويد: اگر من خانه تو را ندزدم فرد ديگري آن را خواهد دزديد!
اقدامات خشونت آميز نيروهاي اسرائيلي براي متوقف کردن تظاهرات عليه حکم اخير يک دادگاه در تاييد اخراجها از خانهها، با يک سکوت کرکننده مواجه شده است.
همچنين مشاهده شده که پليس اسرائيل با حمله به محله، با خشونت تجمعات شب زنده داري را در هم شکسته، فعالان تحصن کننده معترض به آواره ساختن آوارگان فلسطيني ساکن منطقه را که بسياريشان در روزهاي آينده با اخراج از خانههايشان مواجه خواهند شد، مورد ضرب و شتم و خفقان قرار داده است. در شبکههاي اجتماعي، فعالان اينترنتي از کمپين "شيخ جراح را نجات دهيد"با هدف جلب توجه بينالمللي و اطمينان حاصل کردن از اين که جهان شاهد يک جنايت ديگر اسرائيل است، حمايت کردهاند.
اشتباه نکنيد: هم اکنون يک پاکسازي قومي در جلوي ديدگان جهان در اين محله عمدتا فلسطيني نشين در جريان است. اما در رسانههاي جريان اصلي آمريکا انگار اصلا هيچ اتفاقي نيفتاده است.
در اين جهان موازي، تلاش غيرقانوني و شرورانه براي بيرون انداختن فلسطينيها از خانههايشان و اقدامات خشونت آميز نيروهاي اسرائيلي براي متوقف کردن تظاهرات عليه حکم دادگاه تاييد کننده اخراجها، با سکوتي کرکننده مواجه شده است.
بررسي رسانههاي نيويورک تايمز، ان.پي.آر، سي.ان.ان و مجله تايم هيچ نتيجهاي در قبال رخدادهاي چند روز اخير در پي ندارد. به جايش آنها عمدتا متمرکز بر ناتواني اسرائيل در تشکيل يک دولت متمرکز هستند.
در مواردي که برخي از اين رسانهها به پوشش اخراجها از خانهها و خشونت تحميل شده به ساکنان شيخ جراح ميپردازند – به عنوان مثل از سوي آسوشيتدپرس – اين مساله همچون يک مناقشه شبه تجاري بين دو طرف به تصوير کشيده شده و به عنوان يک "نزاع حقوقي طولاني مدت" بين فلسطينيها و شهرک نشينها توصيف ميشود. آنها به راحتي از اين که تحت قوانين بينالمللي دادگاههاي اسرائيل اختيار اسکان دادن غيرنظاميان در اراضي اشغالي فلسطيني را ندارند و آواره ساختن خانوادههاي فلسطيني ناقض قوانين انساندوستانه بينالمللي است، غفلت ميکنند.
همانطور که حملات قديمي به خانوادهها در اين محله گواهي ميدهد، ماجراي "شيخ جراح" در بطن پروژه بي پايان اسرائيلي-استعمارگري شهرک نشينان در اراضي فلسطينيها و بيرون راندن فلسطينيها قرار دارد يا همانطور که فلسطينيها توصيف کردهاند، تداوم نکبت ۱۹۴۸ است.
محله شيخ جراح داراي حدود ۳۰۰۰ آواره است که با زور از خانههاي اصلي خود در ديگر نقاط آنچه فلسطين تاريخي سال ۱۹۴۸ تلقي ميشد آواره شدند. از اوايل دهه ۱۹۷۰، فلسطينيها در اين محله مشغول نزاع با يک سري سازمانهاي امور شهرک نشينان يهودي که با ثبت شکايتهايي مدعي تعلق اين اراضي به آنها شدهاند، بودهاند. تاکنون دهها فلسطيني از محله بيرون انداخته شده و جاي آنها را شهرک نشينهاي اسرائيلي گرفتهاند.
اعراضات و بن بست فعلي بعد از آن بالا گرفتند که دادگاههاي اسرائيلي سال گذشته ميلادي دستور به اخراج بيش از ۱۲ خانواده فلسطيني از اين محله مسکوني دادند.
با توجه به نحوه برخورد رسانههاي جريان اصلي آمريکا و سوابق پوشششان از اشغالگريهاي اسرائيليها عليه فلسطينيها اينکه رخدادهاي شيخ جراح در آنها پوشش پيدا نکند چندان تعجب آور نيست؛ سوابقي که اين رسانهها در آنها حتي هنگامي که اوباش اسرائيلي با شعار مرگ بر اعراب همچون ماه گذشته ميلادي راهپيمايي ميکنند تنها از لفظ "درگيريها" استفاده ميکنند يا به طرزي غلط سطح خشونت بين اشغالگر و قرباني اشغالگري را معادل سازي ميکنند يا دائما خشونت اسرائيلي را به عنوان "دفاع شخصي" حتي با وجود بارز بودن وقوع حمله توجيه ميکنند.
اينها همان رسانههايي هستند که همچنان انتخابشان تحسين موفقيت واکسيناسيون کوويد-۱۹ اسرائيل در حالي که اين رژيم کاملا مسئوليتهاي قانونياش در قبال جان فلسطينيهاي مشغول به زندگي تحت کنترل آن را نقض ميکند، است.
پاکسازي رخدادهاي شيخ جراح با اين حال همچنان آزار دهنده است. ممکن است کسي فکر کند با توجه به رخدادهاي پرتلاطم سال گذشته ميلادي – از "جنبش جان سياهپوستان مهم است" تا همه گيري کوويد ۱۹ – که باعث برملا شدن ضعف و نابرابري در آمريکا شد، رسانههاي جريان اصلي اين کشور روال خود را تغيير داده و در همدست بودن خود بازنگري کرده يا دست کم تزوير آمريکايي را مورد بررسي قرار ميدهند.
اما ظاهرا آنها تکان نخوردهاند.
بخشي از مساله اين است که کسي وجود ندارد که اسرائيل را وادار به پاسخگويي کند. فعالان جامعه مدني فلسطيني از ديوان کيفري بينالمللي خواستهاند اخراج از خانهها در شيخ جراح را در تحقيقات جاري خود بگنجاند اما هم اسرائيل هم آمريکا نقش اين ديوان براي پاسخگو کردن اسرائيل را رد کردهاند.
دولت آمريکا در قبال شيخ جراح از محکوم کردن اقدامات شهرک نشينان که با پشتيباني دولت رخ ميدهند خودداري کرده است. روز چهارشنبه چندين قانونگذار آمريکايي از وزارت امور خارجه اين کشور خواستند سکوتش را در قبال اين مساله بشکند. به عنوان نمونه ماري نيومن، يک نماينده آمريکايي خواستار آن شد که وزارت خارجه آمريکا "فورا اين موارد نقض قوانين بينالمللي را همچنان که فلسطينيها را با زور از خانههايشان در قدس شرقي اخراج ميکنند، محکوم کند".
روز پنجشنبه يک سخنگوي وزارت امور خارجه آمريکا به ميدل ايست آي گفت از اين بابت "شديدا نگران" است.
اين سخنگو اظهار کرد: همانطور که به طور مداوم گفتهايم، پرهيز از اقداماتي يکجانبه که باعث بدتر شدن تنشها شوند و يا ما را هر چه بيشتر از صلح دور سازند حياتي است که اينها شامل اخراجها از خانهها، فعاليتهاي شهرکسازي و از بين بردن خانهها ميشوند.
سازمان ملل نيز به همين ميزان در قبال اين مساله منفعل بوده است. رهبران اين سازمان هم نشان دادند چندان توان تاکيد بر موضع اغلب تکرار شده آنها مبني بر اين که "همه فعاليتهاي شهرکسازي از جمله اخراجها از خانهها و تخريب خانهها، بر اساس قوانين بينالمللي غيرقانوني هستند" را ندارند.
در اين ميان حقايق ميدان به تغيير يافتن ادامه ميدهند. امروز، فردا اخراجها از خانهها ادامه خواهند يافت؛ زندگيهاي بيشتري از بين خواهند رفت و خانههاي بيشتري تصرف خواهند شد. و به نظر ميرسد که رسانههاي جريان اصلي آمريکا به خوبي ميدانند اگر هيچ تبعاتي براي اخراج فلسطينيها از خانههايشان و آواره ساختن آنها وجود ندارد مطمئنا هيچ تبعاتي نيز براي رسانههايي که اين جرايم را پاک ميکنند وجود ندارد.»
ترجمه علي مدني