شوخی مسئولان با کرونا!

جمهوري اسلامي/بسمالله الرحمن الرحيم
اگر روشهاي کنوني براي مقابله با کرونا همچنان ادامه پيدا کند، نهتنها ايران با کرونا خداحافظي نخواهد کرد بلکه هر روز بيشتر در باتلاقي که اين بيماري به وجود آورده فرو خواهد رفت.
با 6 روز تعطيلي تهران و کرج و اعلام ممنوعيت سفر به استانهاي ديگر، بگونهاي برخورد شد که به جاي کاهش دادن ابتلائات و مرگ و ميرها، آنها را افزايش داده است. سفر با خودروهاي سواري را ممنوع اعلام کردند ولي آنها که ميخواستند به تفريح بروند، با هواپيما و اتوبوس و قطار به استانهاي شمالي هجوم بردند و بيش از هر زمان ديگري گيلان و مازندران را شلوغ کردند. در اين استانها ويلا شبي 7 ميليون تومان و خودروي سواري کرايه هر روز 4 ميليون تومان در اختيار مسافراني که از تهران و کرج رفته بودند قرار گرفتند و گشت و گذارها در تمام 6 روز تعطيلي تهران و کرج در شمال کشور در جريان بود. جادههاي تهران به شمال هم پرترافيک بودند و اين نشان ميدهد اعلام ممنوعيت سفر با خودروهاي شخصي نيز چندان موثر نبوده. نيروي انتظامي تلاش خود را کرده ولي گويا مقررات ابلاغ شده چندان کارائي نداشته و قرارگاه عملياتي ستاد ملي مقابله با کرونا نتوانسته مانع ترددها شود. در بخش کسب و کارها نيز در تهران و کرج، مقررات تعطيلي رعايت نشد و در نتيجه چيزي تغيير نکرد. اينکه مشکل از ستاد ملي مقابله با کروناست يا از قرارگاه عملياتي، بحثي است که خودشان بايد بررسي و چاره کنند ولي آنچه در اين ميان مهم است اينست که روشهاي موجود براي مقابله با کرونا به جاي آنکه برخوردي قاطع با اين بيماري خطرناک باشد، به نوعي شوخي با کرونا تبديل شده است.
معاون کل وزير بهداشت و درمان هم از عدم کارائي تعطيلات 6 روزه اخير خبر داده و گفته: «تعطيلي 6 روزه اخير برخلاف تعطيليهاي قبلي اگر نگوئيم مضر بوده اما هيچ فايدهاي نداشته است. در استان تهران، البرز، قم، مازندران و گيلان رعايت دستورالعملهاي بهداشتي به زير 40 درصد رسيده که کمترين ميزان در سطح کشور است.»
ماجراي واکسيناسيون هم در کشور ما تاکنون چيزي شبيه شوخي بوده و اگر از اين به بعد تلاش مستمري صورت نگيرد، در اين زمينه نيز بسيار عقبمانده خواهيم بود. اکنون در بعضي کشورها که شرايط حادتر کرونائي آنها مدتي مورد تمسخر و استهزاء مسئولين کشور ما بود، در اثر گسترش واکسيناسيون، اوضاع در حال عادي شدن است ولي ما متاسفانه گرفتار موج پنجم کرونا هستيم که از امواج چهارگانه گذشته حادتر است و پزشکان و پرستاران و ساير کارکنان بيمارستانها و مراکز درماني را دچار استيصال کرده است.
ميدانيم که دولت دوازدهم از يکطرف گرفتار محدوديتها بود و از طرف ديگر از ضعف مديريت در بخشهائي ازجمله وزارت بهداشت و درمان، ستاد ملي مبارزه با کرونا و قرارگاه عملياتي آن رنج ميبرد که محصول آن محدوديتها و اين ضعفها وضعيت خطرناک فعلي کرونا در کشور است. اين دولت تا يک هفته ديگر بساط خود را جمع ميکند و مديريت اجرائي کشور را تحويل دولت سيزدهم ميدهد. توصيه ما به دولت سيزدهم اينست که کرونا را جدي بگيرد و با عبرت گرفتن از تجربه ناموفق شوخي کردن با اين بيماري خطرناک در هر دو زمينه اِعمال ضوابط و واکسيناسيون، راهي را در پيش بگيرد که بتواند به سرعت بر کرونا غلبه کند و اين بيماري خطرناک را در کشور عزيز ايران مهار نمايد.