نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

انصارالله: شرکت‌های نفتی خارجی از عربستان و امارات خارج شوند

منبع
کيهان
بروزرسانی
انصارالله: شرکت‌های نفتی خارجی از عربستان و امارات خارج شوند

کیهان/متن پیش رو در کیهان منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست

با پایان آتش بس در یمن، اکنون ارتش این کشور آمادگی اش را برای پاسخ به اهداف متجاوزان اعلام کرده. پاسخی که با توجه به موارد مشابه گذشته می تواند خساراتی سنگین را به ائتلاف متجاوز وارد کند. انصارلله از تمام شرکت‌های نفتی خارجی فعال در عربستان و امارات خواسته، تا فرصت هست این کشورها را ترک کنند!
یمن در شش ماه گذشته آتش بسی را تجربه کرد که از سوی سازمان ملل پیشنهاد شده بود و این آتش بس سرانجام در روز یکشنبه به پایان رسید. سازمان ملل نیز پایان این آتش بس را در همان روز یکشنبه اعلام کرد و گفت که با طرف‌های یمنی درباره تمدید آتش‌بس به توافق نرسیده‌ است. البته عدم تمدید آتش بس از مدت‌ها قبل از پایان آن قابل پیش بینی بود چون در شش ماه گذشته، ائتلاف متجاوز سعودی هیچ‌گاه به تعهدات خود از جمله رفع محاصره بنادر و فرودگاه‌ها و عدم بمباران مناطق یمن پای‌بند نبود و دولت صنعا بارها نسبت به نقض روزانه آتش بس از سوی سعودی‌ها هشدار داده بود.
اکنون همه چشم‌ها به یمن است تا ببینند که آینده جنگ ائتلافی از کشورهای عربی به سرکردگی عربستان سعودی علیه یمن به کجا خواهد رسید. یمنی‌ها اعلام کرده‌اند که مصمم به پاسخگویی به متجاوزان هستند و «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن شامگاه یکشنبه در پیامی در توئیتر به تمامی شرکت‌های نفتی در امارات و عربستان هشدار داد که به سرعت این کشورها را ترک کنند. یحیی سریع در پیام توئیتری خود نوشت: «نیروهای مسلح یمن به شرکت‌های نفتی که در امارات و عربستان سعودی فعالیت می‌کنند این فرصت را می‌دهد که وضعیت خود را تنظیم کرده و این کشورها را ترک کنند (و این هشدار) تا زمانی که کشورهای متجاوز آمریکایی- سعودی به آتش بسی پایبند نباشند که به ملت یمن حق بهره‌برداری از ثروت‌های نفتی خود برای پرداخت حقوق کارمندان دولت یمن نمی‌دهد، وجود خواهد داشت.»
سریع اضافه کرد: نیروهای مسلح برای هر اقدامی در این زمینه آماده هستند و مسئولیت نادیده گرفتن هشدارها و دستورات صادره در ساعت‌های آینده را به‌عهده این شرکت‌ها می‌داند. 
کدام اهداف در تیررس هستند؟
در هشدار تند و جدی یحیی سریع اشاره مشخصی نشده که ارتش یمن در صورت لزوم کدام اهداف متجاوزان را هدف قرار خواهد داد، اما ارتش یمن سابقه حملات موشکی بزرگی را علیه تاسیسات نفتی عربستان موسوم به آرامکو دارد. یکی از بزرگ‌ترین حملات موشکی یمن به تاسیسات نفتی عربستان سعودی، حمله به بِقِیْق و خُرِیْص  در ۱۴ سپتامبر ۲۰۱۹ (۲۳ شهریور ۱۳۹۸) بود که در نتیجه آن تأسیسات تولید نفت آرامکو در بقیق و خریص در شرق عربستان سعودی به شدت آسیب دید.
این حمله که به گفته ارتش یمن بوسیلهٔ هفده پهپاد مهاجم صورت گرفت، باعث ایجاد آتش‌سوزی‌های وسیعی در دو مجموعه پالایشگاهی آرامکو شد و این تأسیسات را تا حدود یک ماه تعطیل کرد. این تعطیلی با تحت تأثیر قرار دادن تولید ۵ میلیون بشکه نفت در روز، تولید نفت عربستان سعودی را که حدود ۵ درصد از نفت جهانی را تأمین می‌کند، تقریباً به نصف رساند و موجب ایجاد بی‌ثباتی در بازارهای مالی جهانی شد. تاثیرات مالی و اقتصادی این حمله در سطح جهانی برای سعودی‌ها این موضوع را ثابت کرد که تهدیدات یمنی‌ها جدی است.
همچنین در ۵ فروردین 1401، یک تاسیسات نفتی در شهر جده مورد حمله موشکی یمن قرار گرفت تا ارتش یمن نشان دهد که نه فقط آرامکو، بلکه کلیه تاسیسات نفتی عربستان در تیررس موشک‌های بالستیک یمن هستند.
نیروهای یمنی در بهمن ماه 1400 نیز برای سومین بار دست به عملیات تلافی‌جویانه علیه متجاوزان اماراتی زدند و در آن عملیات اهداف مهم و منحصر به فردی در ابوظبی را با موشک‌های بالستیک «ذوالفقار» و اهداف حساس مهم در دبی را با پهپادهای «صماد ۳» هدف قرار دادند تا نشان دهند که هیچ کدام از کشورهای متجاوز را از پاسخ متقابل بی بهره نخواهند گذاشت. براین اساس بعید نیست که دور جدیدی از حملات ارتش یمن علیه متجاوزان اهداف اقتصادی نیروهای متجاوز را در خاک امارات و عربستان هدف قرار دهد.
مواضع دشمن در تیررس موشک‌ها
نه تنها مقامات نظامی یمن، بلکه شورای عالی سیاسی این کشور نیز به متجاوزان هشدار داده و گفته است: همه مواضع دشمن در تیررس اهداف است. شورای عالی سیاسی یمن اعلام کرد که نیرو‌های مسلح این کشور در صورت تداوم تجاوز و محاصره، دست بسته نمی‌مانند و فرودگاه‌ها، بنادر و شرکت‌های نفتی متجاوزان را هدف قرار خواهند داد.
شورای عالی سیاسی به شرکت‌های نفتی که در کشور‌های عضو ائتلاف متجاوز سعودی فعالیت می‌کنند، درباره ادامه فعالیت در این کشور‌ها در صورت تداوم تجاوز و محاصره هشدار داد و افزود: به شرکت‌های دریانوردی هشدار می‌دهیم که از حرکت به سوی شرکت‌های نفتی وابسته به کشور‌های متجاوز اجتناب کنند تا در معرض خطر قرار نگیرند.
همزمان، «هشام شرف»، وزیر خارجه دولت نجات ملی یمن نیز روز دوشنبه اعلام کرد که عدم توجه ائتلاف متجاوز به خواسته‌های بشردوستانه ارائه شده از سوی صنعا نشان دهنده عدم جدیت آنها برای حل و فصل اوضاع است. وزیر خارجه دولت نجات ملی یمن با دفاع از عدم تمدید آتش بس، گفت: هدف از تمدید نمادین آتش بس وارد کردن کشور به مرگ بالینی بود که با آن مخالفت شد. کمتر از 24 ساعت پس از پایان آتش بس نیز، منابع خبری اعلام کردند در پی عدم تمدید مجدد توافق آتش‌بس، درگیری‌ها در استان تعز و الحدیده از سر گرفته شده است. عربی۲۱ در این ارتباط اعلام کرد که پس از عدم تمدید آتش‌بس و شکست تلاش‌های سازمان ملل در این زمینه، درگیری‌ها میان نیروهای مسلح یمن وابسته به جنبش انصارالله و نیروهای دولت مستعفی در تعز از سرگرفته شده و شامگاه یکشنبه درگیری‌های شدیدی میان نیروهای دو طرف در شمال، غرب و شرق تعز شکل گرفت. این منابع همچنین اعلام کردند که در این درگیری‌ها از سلاح‌های سبک و سنگین استفاده شد. یک منبع دیگر نیز اعلام کرد که علاوه‌بر تعز درگیری‌هایی نیز در چند روستا در جنوب الحدیده میان نیروهای مسلح یمن و دولت مستعفی شکل گرفت.
پاسخ متفاوت خواهد بود
نکته قابل توجه در عدم تمدید آتش بس در این دور آن است که هشدارها علیه متجاوزان به فراتر از مرزهای یمن رسیده و گروه عراقی موسوم به «الویة الوعد الحق» ضمن تأکید بر حمایت از ملت یمن، به ائتلاف متجاوز سعودی هشدار داد که دست از شرارت بردارد. «الویة الوعد الحق» (تیپ‌های وعده راستین) با صدور بیانیه‌ای درباره تازه‌ترین تحولات مربوط به آتش بس در یمن اعلام کرد: «آتش بس موقت بین یمن و نظام شاخ شیطان (آل‌سعود) به اتمام رسید و ما تأکید می‌کنیم که تا پایان در کنار برادرانمان در یمنِ عزت، قهرمانی و جهاد ایستاده‌ایم.» 

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره