خودرو بانک/ سال هاست که خودروهاي چيني در بازار ايران حضور دارند و تقريباً با تمامي برندهاي حاضر در کشور آشنا هستيم. در مرحله اول تحريم هاي بين المللي صنعت خودروسازي، شرکت هاي چيني به خوبي توانستند جايگاه خود را در بازار ايران پيدا کرده و حضور گسترده اي داشته باشند و با لغو تحريم ها به دنبال تصويب برجام، حضور شرکت هاي مختلف چيني در ايران و همکاري با خودروسازان داخلي بيش از پيش شد.

با اين حال، بازگشت مجدد تحريم هاي بين المللي صنعت خودروي ايران باعث شد تا بسياري از شرکت هاي خودروساز چيني، حتي برخي از آنان که در دوران تحريم در بازار ايران فعاليت داشتند، اقدام به ترک بازار کنند و شرکت هاي خودروساز داخلي را با انبوهي از تعهدات معوق خود تنها بگذارند. حال در چنين شرايطي خريد کدام خودروي چيني مي تواند ريسک بيشتري براي مشتريان داشته باشد؟!

اين موضوع از جنبه هاي مختلفي قابل بررسي است و مي توان فاکتورهاي مختلفي همچون بازار فروش، فراواني قطعات يدکي در بازار، اعتبار برند و کيفيت آن را مد نظر قرار داد تا ببينيم که خريد کدام خودروي چيني مي تواند ريسک بيشتري براي مشتريان داشته باشد.

 

برليانس H330
 

در حال حاضر بيشتر خودروسازان چيني که در بازار کشور حضور داشتند، با وضع مجدد تحريم هاي بين المللي اقدام به ترک بازار ايران و پايان شراکت خود با خودروسازان داخلي کرده اند و همين موضوع باعث شده تا تامين قطعات مونتاژي خودروها توسط شرکت هاي داخلي تقريباً غيرممکن باشد. اما محصولات شرکتي همچون برليانس، دانگ فنگ، بي واي دي، ام جي و محصولات برخي شرکت هاي چيني ديگر که توسط شرکت هاي بزرگ خودروساز داخلي مونتاژ و به بازار عرضه شده است، فراواني بيشتري در بازار داشته و واردات قطعات يدکي آنان حتي توسط شرکت هاي خصوصي و يا افراد شخصي براي فروش در بازار مي تواند توجيه پذير باشد.

شرکت هاي ذکر شده همچنين در بازار کشور چين سهم فروش قابل توجهي دارند و جزو خودروسازان بزرگ اين کشور به شمار مي رود و علاوه بر اين، کيفيت ساخت مطلوبي براي کاربران خود دارند، اما در اين بين محصولاتي وجود دارند که حضور موفق و طولاني مدتي در بازار کشور نداشته و نتوانسته اند سهم فروش خوبي از بازار ايران داشته باشند.

حال با تحريم صنعت خودروسازي، واردات و فروش برخي آنان به مشتريان هم متوقف شده است و تامين قطعات آنان هم مشکلاتي براي مالکان بوجود آورده است، حال باتوجه به همين فاکتور مهم مي توان به ماشين هايي در بازار کشور اشاره کرد که خريد آنان براي مشتريان مي تواند ريسک بيشتري داشته باشد.


 
گک گونو و ترامپچي
 
محصولات شرکت گک در کشور همچون گک گونو G5 و گک ترامپچي GA3S مي تواند يکي از خودروهايي باشد که خريد آن در بازار کشور مي تواند ريسک زيادي براي مشتريان داشته باشد، زيرا واردات اين خودرو بسيار پايين بوده و مشکل تامين قطعات آن مي تواند مالکان را اذيت کند. طراحي ظاهري بحث برانگيز و پلت فرم قديمي اين خودروها هم مي تواند انتخاب مشتريان را به سمت خودروهاي ديگري هدايت کند. علاوه بر اين، بازار خريد و فروش نااميد کننده و ارزش پايين در مقابل مبلغ پرداختي مي تواند از دلايل ديگر مشتريان براي دوري از اين برند باشد، بعلاوه اينکه عملکرد متوسط خارج از جاده و کيفيت ساخت نه چندان قابل قبول هم گيرتان مي آيد.

بايک X25

خودروي ديگر مي تواند از محصولات شرکت بايک، بويژه خودروي بايک X25 باشد که در بازار کشور رقيبي براي محصولاتي همچون ام وي ام X22 و خودروي جک S3 به شمار مي آيد، اما در مقابل اين خودروها از نظر گستردگي خدمات پس از فروش، به مراتب در رتبه پايين تري قرار دارد.

استقبال بسيار پايين از اين خودرو در بازار ايران باعث شد تا در نهايت محصولات اين شرکت در کشور عموما با شرايط ويژه اي به بعضي ارگان ها فروخته شود. مشتريان اين خودرو در ايران در بازار دست دوم آنچنان مورد استقبال نيستند و زمان و صبر زياد لازم است تا بتوان چنين خودرويي را در بازار با قيمت مناسب بفروش رساند.

داماي
 
داماي هم مي تواند از محصولات چيني ديگري در بازار کشور باشد که تاحدودي به عنوان شاسي بلند لوکس وارد کشور شده و در چنين شرايطي قيمت بسيار بالايي در بازار دارد.

خودروهاي برند داماي نيز در بازار کشور قطعات يدکي بسيار گراني دارند. به طور دقيق تر شرکت ياران خودروي اروند نتوانسته به طور کامل قطعات اين خودرو را به کشور وارد کند و قطعات موجود هم گرانتر از حد معمول بوده و فقط در مراکز اصلي به صورت محدود در دسترس قرار مي گيرد، به طوري که نبود قطعات يدکي اين خودرو در شهرهاي کوچک و حتي محدود بودن آن در تهران و ديگر شهر‌هاي بزرگ عوامل بسيار تاثير گذاري بر خريد و فروش داماي در بازار ايران است. همچنين گستردگي خدمات پس از فروش و بازار دست دوم نه چندان پررونق از مشکلات خريد اين خودرو است.

کوپا
و اما در پايان مي توان به خودروي پرحاشيه کوپا در بازار کشور اشاره کرد. مشتريان محصولات کوپا در ايران با مشکلات زيادي دست و پنجه نرم مي کنند و اگر از عرضه قطره چکاني خودرو و مشکلاتي که براي شماره گذاري اين خودرو وجود داشت بگذريم، مشکلات تامين قطعات يدکي اين خودرو مي تواند از مشکلات آن براي مشتريانش حساب شود.

عدم گستردگي نمايندگي هاي خدمات پس از فروش در سراسر کشور، اين مشکل را براي مالکان خودروهاي کوپا دوچندان کرده است و باعث شده تا بازار فروش دست دوم بسيار بدي هم داشته باشد و افت قيمت بسيار زياد براي کساني که صاحب آن هستند و قصد فروش دارند.

 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar