نماد آخرین خبر

۱۰۰ هزار خودروی ناقص کف کارخانه منتظر ترخیص قطعات

منبع
اقتصادآنلاين
بروزرسانی
۱۰۰ هزار خودروی ناقص کف کارخانه منتظر ترخیص قطعات

اقتصادآنلاين/ دبير انجمن صنايع همگن و قطعه‌سازي از رسوب حدود يک ميليارد دلار قطعه در گمرکات کشور خبر داد و گفت: در حال حاضر حدود ۱۰۰هزار خودروي ناقص در کف کارخانه وجود دارد که منتظر ترخيص قطعات مورد نياز هستند.
آرش محبي‌نژاد از رسوب تعداد زيادي قطعه در گمرک خبر داد و اظهار کرد: متاسفانه کالا‌هايي زيادي در گمرک رسوب کرده‌اند درحاليکه چند روز پيش معاون فني گمرک اعلام کرد که بدون کد رهگيري امکان ترخيص کالا‌ها وجود دارد اما اين اقدام در عمل انجام نمي‌شود.

او با اشاره به رکود حجم بالايي از سرمايه‌هاي ملي در اين بخش تصريح کرد: در حال حاضر ۱۱۰هزار خودروي ناقص کف کارخانه داريم که تعداد آن‌ها رو به‌ افزايش است و مي‌توان گفت از اين تعداد، حداقل ۱۰۰هزار دستگاه منتظر همين قطعاتي است که اجازه ترخيص ندارند؛ همچنين لازم به ذکر است که بخشي از اين قطعات تاريخ انقضا دارد و با تعلل نهاد‌هاي ذيربط هر روز هزينه انبار هم به آن‌ها تعلق مي‌گيرد.

اين فعال صنعت قطعه با گلايه از مشکلات مربوط به تخصيص ارز بيان کرد: به دليل زنجيره وسيع و به هم پيوسته صنعت خودرو اگر کسري ارزي اين بخش را تامين نکنيم آينده نگران‌کننده‌اي در انتظار صنعت خودرو است؛ از طرفي به دليل شرايط تحريمي، تامين ارز براي اين صنعت به جز روش بدون انتقال ارز ممکن نيست و انتظار داريم که حداقل در مقابل تحريم‌هاي خارجي، از حمايت‌هاي داخلي بهره‌مند شويم.


به گفته محبي‌نژاد، در حال حاضر روش واردات بدون انتقال ارز به جاي اينکه براي توليدکننده ممکن باشد، فقط توسط قاچاقچي انجام مي‌شود که با اين کار آب به آسياب قاچاقچيان ريخته‌ايم؛ از آنجا که نياز ارزي سالانه ما حدود يک ميليارد دلار است لذا بانک‌مرکزي در شرايط فعلي بايد از انقباضي عمل کردن فاصله گرفته و اجازه دهد واردات بخشي از قطعات ما به روش بدون انتقال ارز انجام شود.

دبير انجمن صنايع همگن و قطعه‌سازي خاطرنشان کرد: البته گفتني است که بخشي از قطعات مانده در گمرک مشکل تخصيص ارز ندارند چراکه واردکننده ارز آن را تامين کرده اما اين دسته قطعات هم به دليل مشکلات مربوط به ثبت‌، کد رهگيري و ناهماهنگي ارگان‌هاي مربوطه امکان ترخيص ندارند.

محبي‌نژاد در پايان گفت: برآورد ما اين است که حدود يک ميليارد دلار قطعه در گمرکات رسوب کرده که همچنان منتظر اقدامات وزارت صمت و تحقق وعده‌هاي مسئولان گمرک مبني بر ترخيص اين کالاها است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره